Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE-VIDEO: Rezultatele controalelor la căminele de bătrâni și centrele destinate copiilor instituționalizați din Alba

Publicat

Autoritățile din Alba prezintă miercuri, 19 iulie, rezultatele acțiunilor de control desfășurate la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și la cele destinate copiilor instituționalizați de pe raza administrativă a județului.

La sediul Instituției Prefectului – Județul Alba are loc, de la ora 09:30, o conferință de presă la care participă prefectul județului Alba, Nicolae Albu și șefii instituțiilor implicate în activitatea de control.

La sedință participă prefectul județului Nicolae Albu, directorul ITM Alba, Izabela Ursaleș, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, șeful IPJ Alba, Florin Dogaru, comandantul ISU Alba, Ovidiu Costea, directorul AJPIS, Flaviu Cozuc.

Au fost aplicate 527 de sancțiuni în valoare de 504.000 lei.

AJPIS a verificat în jur de 60 de centre, unde au dat mai multe amenzi. Unele probleme au fost descoperite la câteva centre, care au nevoie de reînoirea licenței de lucru, a precizat Flaviu Cozuc.

La un centru din Abrud cei de la AJPIS au luat declarații de la beneficiarii unui centru dacă vor să fie relocați sau nu. Este vorba despre un centru care nu avea licența de lucru obținută și inspectorii au dat un termen de 30 de zile de obținere a licenței.

Dacă în 30 de zile nu vor obține licența centrul va fi închis și beneficiarii relocați, a mai precizat Flaviu Cozuc.

DSP Alba a verificat 92 de centre rezidențiale de persoane vârstnice și de copii. Au aplicat 8 amenzi de 57.000 de lei și zece avertismente. Printre abaterile descoperite de inspectorii DSP au fost cele la blocul alimentar și în ceea ce privește cursurile pe care le au angajații, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Nu sunt probleme grave la centrele din Alba” a mai precizat Sinea.

ITM Alba a avut 10 inspectori în teren care au identificat 401 lucrători unde au descoperit 101 nereguli și au dat mai multe amenzi. Cele mai multe nereguli au fost descoperite la contractele de muncă, a precizat Izabela Ursaleș, directorul ITM Alba.

OPC Alba a controlat 91 de centre și au dat aproape 200 de sancțiuni. Cele mai multe probleme au fost descoperite la alimentele folosite la prepararea hrănii, la zonele de bucătărie și ustensilele folosite de cei din zonele alimentare, a precizat Emil Nistor.

DSVSA Alba a verificat 90 de centre iar inspectorii au găsit 38 de abateri unde au dat amenzi de 98.000 de lei. Au confiscat mai multe alimente care vor fi distruse.

Printele cele mai frecvente abateri au fost cele legate de depozitarea alimentelor din carne, manipularea și fluxul pe care angajații centrelor le utilizează, a explicat directorul DSVSA Alba.

Ovidiu Costea, șeful ISU Alba, a declarat că obiectivele sunt verificate constant ISU Alba. Pompierii militari au încheiat 76 de documente de control în ceea ce privește siguranța beneficiarilor la incendii: Mai exact 64 de centre au autorizație. Au fost descoperite 91 de nereguli și au aplicat 158 de sancțiuni contravenționale.

Comisarul șef al IPJ Alba, Florin Dogaru a transmis că în urma controalelor la centrele rezidențiale nu au fost identificate persoane care să prezinte urme de violență și nu s-au înregistrat plângeri cu privire la aceste aspecte.

Material în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. DD

    miercuri, 19.07.2023 at 11:54

    Informații eronate.A fost verificat un număr de 92 servicii sociale rezidențiale de către 4 echipe mixte.În fiecare echipă a participat câte un reprezentant al instituțiilor de control.

  2. pilu

    miercuri, 19.07.2023 at 12:44

    Nu se spune nimic de personalul subdimensionat din azile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax