Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia. Analia SELIS – „Tango în Cetate” și „Valsul Secolului”, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

IMG_8884 Emoția și romantismul tangoului argentinian dar și sensibilitatea și eleganța valsului au cuprins sâmbătă, Piața Cetății din Alba Iulia, în cea de-a doua seară a festivalului „Sărbătoarea Muzicii 2017”. Începând cu ora 18.00, spectacolul “Tango în Cetate” a prezentat autentic și nealterat ritmurile care au făcut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș. De la ora 20.00, publicul prezent a putut urmări spectacolul „Valsul Secolului”, dedicat celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga.

“Tango în Cetate”  un proiect de exceptie, prezintă autentic și nealterat ritmurile care au făcut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș, transmit organizatorii.

Pentru acest spectacol, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de „Vocea lui Piazzolla”. Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe instrumentul celebrului compozitor.

Spectacolul are în centru, aşadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de reală valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

Pentru a completa imaginea tangoului argentinian, spectacolul va avea o coregrafie specială, prin dansul Cristinei Enescu și al lui Laurențiu Lunghianu.

PROGRAM:

Analia Selis | | Răzvan Suma | Mariano Castro| Omar Massa| Rafael Butaru

1.- Canaro en Paris (J. Caldarella/A. Scarpino)-instrumental

2.- Zaraza (B. Tagle Lara/I. Pribeagu)

3.- Siempre se vuelve a Buenos Aires (A.Piazzolla/E. Blazquez)

4.- Se dice de mi (F.Canar0/C.Roldán)

5.- Danzarín (Julian Plaza) – instrumental

6.- Mana birjar (J. Moscopol)

7.- Palomita Blanca (A. Aieta/F. García Gimenez)

8.- Balada para un loco (A. Piazzolla/H. Ferrer)

9.- Nocturna (Julian Plaza) – instrumental

10.-Los mareados (J.C. Cobian/E. Cadicamo)

11.- Vrei să ne întâlnim sâmbătă seară (I. Vasilescu)

12.- Por una cabeza (Carlos Gardel/A. Le Pera)

13.- Milonga de la anunciación (A. Piazzolla/H. Ferrer)

14.- Michelangelo `70 (Astor Piazzolla) – instrumental

15.- Baldosa floja (J. Bocazzi/F. Sassone)

16.- El Choclo (A. Villoldo/E. Santos Discepolo)

YouTube video

De la ora 20.00, seara este dedicată unui superlativ absolut: „Valsul Secolului”. Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia găzduiește o seară dedicată celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga: „Dulcea și tandra mea fiară” calificat drept „Valsul secolului” și inclus în Fondul UNESCO între capodoperele secolului; Gramofon; Valsul Fluturilor; Balade: Paserile tinereţei noastre, Te aştept si multe altele.

Concertul se va desfăşura cu prezenta extraordinară a compozitorului Eugen Doga, care anul acesta împlineste 80 de ani. Declarat, împreună cu alte o sută de personalităţi ale lumii – “Om al mileniului”. De fascinanta sa personalitate sunt legate compoziții de excepție: o simfonie, 60 de valsuri, 3 balete, muzica pentru 200 de filme (printre care „Șatra”, „Maria, Mirabela”, „Lăutarii”, „Regina Margot”, „Patul lui Procust”), muzica pentru 13 spectacole de teatru, 10 tangouri și multe altele.

Muzica va fi însoțită de dansul inspirat și evocator a mai multor perechi de dansatori profesioniști.

Vezi și LIVE-VIDEO Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia: „Ciocârlia reloaded”, cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu și Cvartetul Amadeus

Citește și VIDEO: Pe 25 iunie, CONCERT al trupei britanice SMOKIE, la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax