Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO Ședință a Consiliului Local Alba Iulia: Transport public ecologic alături de comuna Ciugud și planuri pentru zona Mamut

Publicat

Consilierii locali ai Consiliului Local Alba Iulia s-au întrunit vineri, 13 mai, într-o ședință extraodrinară de îndată, pentru a vota patru proiecte.

Este vorba despre un proiect ce privește transportul public ecologic, într-un parteneriat alături de comuna Ciugud, un sistem de supraveghere video în stațiile de autobuze, și două proiecte ce privesc zona Mamut. 

Parteneriat alături de comuna Ciugud pentru transport public ecologic

Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul local, Subinvestiția I.1.1 Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), în parteneriat cu comuna Ciugud.

În ceea ce privește parteneriatul alături de comuna Ciugud,  este vorba despre un parteneriat pentru 21 autobuze și un microbuz, 21 de stații reîncarcare lente și 7 stații de reîncarcare rapidă ca valoare, 11.821.000 de euro, la care se adauga tva.

”Contribuția municipiului la Alba Iulia este zero. Argumentele care au recomandat Ciugudul, pe lângă vecinatatea geografică avem și zona de dezvoltare economică, navetele elevilor din Cigud spre Alba Iulia și dezvoltarea relațiilor pentru Alba Iulia”, au explicat reprezentații primăriei.

” Toate autobuzele vor fi proprietatea municipiulu Alba Iulia iar odu dintre autobuze vor deservi rutele care vor conecta Alba Iulia de Ciugud și o stație de încărcare rapidă.

În prezent Alba Iulia are 55 de autobuze active la nivelul orașului, până la momentul în care toate autobuzele să fie înlocuite și să avem un transport public electric mai avem puțin de așteptat”, au mai precizat reprezentații primăriei.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

171 de camere video în stațiile de transport public local

2. Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat și
inteligent la nivelul stațiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul local, Subinvestiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

Este vorba de 171 de camere video care vor fi montate în toate stațiile de transport public local, iar valoarea proiectului este de 172.000 de euro + TVA.

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

Continuarea pistei de biciclete în zona Mamut

3. Proiect de hotărâre privind realizarea infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Alba Iulia, zona Mamut. Potrivit angajaților din primărie este vorba despre o pistă de biciclete cu două sensuri, care să continue actuala pistă de biciclete. Dacă proiectul va deveni realitate se vor mai amenaja încă 2,5 kilometri de pistă pentru biciclete, în valoare de 2. 460.000 lei fără TVA.

Proiectul a fost votat de consilierii locali.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 155/2021 a Consiliului local cu privire la scoaterea definitivă din fond forestier a Zonei de Agrement aferentă proiectului „Valorificare resurse turistice naturale în zona Mamut-Parcul dendrologic Dr. Ion Vlad-Valea Popii”, modificată și completată prin Hotărârea nr. 376/2021 a Consiliului local.

De asemenea consilierii locali au votat în unanimitate proiectul.

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax