Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sezonul competițional a început la Theodora Golf Club. Cupa Transavia, ediție aniversară

Publicat

Sezonul competițional începe în acest weekend la Theodora Golf Club cu ediția aniversară a Cupei Transavia: ediția a X-a. Deschiderea oficială a terenului și a primei competiții a avut loc sâmbătă dimineața în prezența celor peste 200 de jucători și oficiali invitați la eveniment. Printre invitații de seamă, la prima competiție organizată pe cel mai nou și modern teren de golf din România s-a aflat prințul Dimitrie Sturdza care a dat startul turneului cu prima lovitură. 

 

137 de jucători de golf se află în acest weekend în județul Alba, mai exact la Teleac unde participă la prima competiție de golf organizată pe noul teren inaugurat odată cu ediția aniversară de 10 ani Cupei Transavia. Aceștia nu au avut voie să intre pe teren până în ziua competiției, un aspect care sporește gradul de dificultate dar și plăcerea jocului.

Deschiderea oficială și ședința tehnică au avut loc sâmbătă dimineața, iar pe lângă jucători, la eveniment au participat și reprezentanți ai instituțiilor locale și naționale.

Gazdele evenimentului, familia Popa, au fost cei care au deschis turneul și le-au urat bun venit celor prezenți.

„Suntem deosebit de onorați să vă avem astăzi aici într-un număr atât de mare. Prezența dumneavoastră denotă faptul că respectați atât acest joc nobil cât și realizările companiei Transavia. Ediția a X-a a Cupei este una aniversară deoarece a devenit o competiție cu tradiție și prima pe care o organizăm aici la Theodora Golf Club, cel mai mare teren de golf din România. Am pregătit totul în aceste zile pentru a demonstra că și în România se poate juca golf la standarde foarte ridicate” a declarat de la deschiderea evenimentului, Theodora Popa,  vicepreședinte și fondator Theodora Golf Club.

Mare iubitor al acestui sport, Ioan Popa  sune că în acest weekend nu va intra în competiție ci se va ocupa de oaspeți.

„Este o satisfacție deosebită pentru mine să văd că au venit la prima competiție un număr așa de mare de jucători. Personal joc golf de 12 ani și nu am întâlnit la nicio competiție un număr așa de mare de jucători. Sigur că este și curiozitatea oamenilor la prima partidă de golf care sporește numărul de jucători, dar mă bucur. Consider că este un semn de respect pentru efortul pe care l-a făcut un român de a face un teren de golf. Terenul este excepțional având în vedere că este însămânțat de abia un an. Eu am jucat pe el de câteva ori înainte de a începe competiție pentru a vedea cum arată și este foarte bun. Nu voi intra în competiție, am oaspeți și mă voi ocupa de ei, deși îmi pare rău că nu pot să joc. La restul competițiilor în mod cert voi juca la toate” a spus omul de afaceri, Ioan Popa.

 

„Totul este absolut extraordinar, mulțumesc familiei Popa pentru că a făcut acest teren de golf, chiar aveam nevoie de așa ceva în România, dar ce este aici este la superlativ. Este ceva extraordinar. Doar în Europa de Vest, America și Africa de Sud mai vezi așa ceva” a declarat printul Dimitrie Sturdza.

Prințul spune că cel mai mult l-a impresionat primirea și ospitalitatea.

„O primire românească, te simți foarte bine și amabilitatea lor, dar și desenul golfului este absolut extraordinar” a mai declarat Alteța Sa Regală.

Printre invitați se ,mai află , antrenorul naţionalei de fotbal, Cosmin Contra,  căpitanul echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, Dinu Pescariu, precum şi omul de afaceri Viorel Cataramă.

„Pentru mine, golful e a doua pasiune după fotbal. Mă relaxează foarte mult şi după acţiunile pe care le am la echipa naţională e modul meu de a mă linişti un pic şi de a mă relaxa. Joc golf de când am ajuns în Spania. Am avut colegi de echipă care m-au iniţiat în sportul ăsta. Când am un pic de timp liber, încerc să practic sportul ăsta”, a spus Cosmin Contra.

Pe parcursul celor 2 zile de competiție de golf la Theodora Golf Club jucătorii vor beneficia de condiții competiționale deosebite, Cupa Transavia înregistrând un număr record de jucători înscriși: 130 jucători confirmați. Pentru ziua de duminică organizatorii oferă un premiu special similar marilor competiții internaționale: o mașină pentru Hole in One, alături de alte surprize.

Theodora Golf Club este un teren de golf premium, de 18 cupe, pe o suprafață de 56 ha, în lungime totală de 6518 m și numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung din Europa- 735 m. Facilitățile de golf includ simulatorul indoor și zonele de putting green, chipping area, bunkere de nisip și driving range-ul acoperit, cu sistem audio integrat si 20 de locuri de antrenament disponibile pe tot parcursul anului. Lacul unic de 5 ha cu insulă și cele două green-uri, unde pasionații golfului au posibilitatea să își exerseze măiestria, completează imaginea deosebită a terenului de golf.

Anul acesta clubul va organiza peste 20 de competiții sportive, din mai până în octombrie inclusiv, oferind jucătorilor de golf oportunitatea de a se înscrie și participa la competiții variate, la un înalt standard sportiv.

VEZI: Theodora Golf Club anunță CALENDARUL competițiilor pe 2018

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate