Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Târgul Apulum Agraria 2019, la Alba Iulia. Legume și fructe de sezon, concursuri și demonstrații culinare

Publicat

La Alba Iulia s-a deschis vineri o nouă ediţie a Târgului Apulum Agraria. Timp de trei zile, fermieri, producători, specialiști din domeniul agricol, furnizori de mașini-unelte din județ și din regiune își prezintă produsele, în zona Bazinului olimpic din municipiu. În spațiul expozițional vizitatorii pot găsi de la cele mai bune fructe şi legume din gospodării şi culturi, la animale, produse tradiționale, alimente, echipamente și utilaje agricole.

Târgul, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, se desfășoară în spaţiul expoziţional din zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia, până duminică inclusiv. Programul de vizitare este între orele 10.00 – 18.00.

Au fost amenajate standuri cu legume, fructe, material săditor, produse fitosanitare, unelte, utilaje, echipamente agricole. De asemenea, pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate expoziții de animale și păsări, vor fi concursuri, ateliere și demonstrații culinare.

„Mâinile dibace și truditoare ale producătorilor şi fermierilor locali – membri ai asociaţiilor profesionale au pregătit, pentru a le expune la standurile decorate în stil traditional, delicioase produse locale, unele tradiționale atestate: pâine şi produse de patiserie, preparate din carne, lactate, conserve din fructe şi legume, toate de casă. De asemenea, la standuri mai pot fi găsite ouă, miere şi produse apicole, uleiuri presate la rece, vinuri din podgoriile locale, lavandă şi produse derivate, dar mai ales legume şi fructe proaspete de sezon”, transmit organizatorii.

Surprizele culinare, concursurile, atelierele pentru copii, produsele de artizanat, dar nu în ultimul rând expoziţiile de animale şi păsări vor completa programul acestui eveniment. Evenimentul Apulum Agraria are menirea de a promova agricultura, gustul tradiţional autentic şi de a susține producătorii și economia locală.

Târgul Apulum Agraria este organizat de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu grupurile de acțiune locală GAL pe Mureș și pe Târnave, GAL Țara Secașelor Alba-Sibiu, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului, GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare și Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax