Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ultimul apel de seară la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. Emoție pentru promoția 2024

Publicat

LIVE VIDEO: Ultimul apel de seară la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, al promoției 2024.

Elevii duc mai departe o tradiție anuală a instituției de învățământ, un moment emoționant pentru absolvenți prin care aceștia își iau rămas bun de la cei patru ani de liceu, de la colegi, cadre didactice și militare.

Astfel, evenimentul este deosebit de important în viața instituției de învățământ.

Este vorba desprea absolvenții promoţiei 2024 care poartă denumirea onorifică „Avram Iancu – 200”, formată din 120 de elevi (61 de fete și 59 de băieți).

Alături de cei aproximativ 530 de elevi din toţi anii de învăţământ, la această activitate au participat părinţi, rude şi prieteni.

Citește și: Călin Hartzos, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA

De la înfiinţare, în 1919, şi până în prezent, în colegiu şi-au desăvârşit pregătirea 73 de promoţii însumând aproximativ 800 de absolvenţi.

Generalul de corp de armată Arthur Văitoianu, prin raportul său din 17 august 1919, solicita înfiinţarea a trei licee militare, în Timișoara, Sibiu, Chișinău, pentru instruirea şi educarea tineretului din Banat, Transilvania şi Basarabia, la nivelul învăţământului din vechile provincii ale României.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de la colegiul militar, care se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax