Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire din Milano. Toate persoanele de la bord au murit

Publicat

Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, Sardinia, însă după un tur de aeroport s-a prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro.

Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției.

Avionul ar fi fost pilotat de Dan Petrescu, un român de 68 de ani, care se afla alături de soția sa, fiul său și alți cinci prieteni, titrează presa italiană.

Unul dintre pasageri era un nou născut, la botezul căruia participaseră în Italia.

Dan, Danut si Regina Petrescu au murit împreuna în zbor spre Sardinia, unde erau asteptați de mama lui Dan Petrescu, în vârsta de 98 de ani.

Potrivit radu-tudor.ro în avion se mai aflau Emilie Alexandrescu si Claire Alexandrescu fiicele unui jurnalist de origine română.

Dan “Miki” Alexandrescu a decedat anul trecut în urma unui infarct, la 65 de ani.

El devenise cetățean francez după plecarea din România în anul 1981, iar fetele sale aveau cetățenia franceză.

Clădirea peste care s-a prăbușit aparatul de zbor era goală, iar parcarea alăturată construcției era închisă, motiv pentru care singurele victime au fost persoanele aflate la bord.

Avionul decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinația în Italia, iar la scurt timp, 13:12, s-a prăbușit.

În 30 septembrie acesta a zburat din București spre Milano Linate, iar în 3 octombrie a decolat de acolo spre Olbia, Sardinia, conform presei italiene.

Potrivit boardingpass.ro,  avionul implicat este înmatriculat în România ca YR-PDV și era deținut de un om de afaceri român, Dan Petrescu.

La bordul avionului se aflau opt persoane, pilotul, copilotul și șase pasageri, care și-au pierdut viața cu toții.

Accidentul a avut loc lângă o stație de metrou din zona suburbană a orașului Milano.

Oamenii din zonă au auzit o explozie atunci când avionul s-a prăbușit în clădirea de două etaje, care era goală la acel moment, fiind în curs de renovare.

Flăcări și fum s-au degajat din clădire iar câteva vehicule parcate de-a lungul străzii au luat foc, spun martorii citați de Reuters, însă nu au fost raportate alte victime.

UPDATE: La manșa avionului se afla Dan Petrescu, 68 de ani, un om de afaceri miliardar român cu dublă cetățenie, română și germană. La bord se aflau soția sa, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul lor de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Dan Petrescu este cunoscut în România pentru că este un antreprenor imobiliar de succes, unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

La fața locului numeroase echipaje de pompieri, polițiști și carabinieri.

Salvatorii au descris imagini îngrozitoare de pe locul accidentului.

Primarul din Milano, Beppe Sala, și primarul din San Donato Milanese, Andrea Checchi, au ajuns la fața locului: zona în care s-a prăbușit avionul se află, de fapt, la granița dintre cele două municipalități.

Avionul era pilotat de Dan Petrescu, proprietarul aparatului de zbor – cumpărat în 2015 împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al FC Dinamo, conform sursei citate.

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, avea dublă cetăţenie, română şi germană, scrie publicația din Italia. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Cine este Dan Petrescu, miliardarul român care s-a prăbușit cu avionul la Milano

Dan Petrescu era un potent om de afaceri, cu multiple investiţii în zona imobiliară. Emigrat din România încă înainte de 1989, el controla, potrivit  Antena 3, suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară.

Printre altele, firmele lui Petrescu au construit zeci de centre şi galerii comerciale, inclusiv cele în care funcţionează mai multe magazine Metro, Auchan, Carrefour şi Real din România. Spaţiile au fost închiriate pentru perioade cuprinse între 10 şi 20 de ani, ceea ce i-a adus investitorului o avere considerabilă, cu active estimate la 3 miliarde de euro, potrivit jurnaliştilor din Italia.

Tot Petrescu ar deţine circa 150 de apartamente în Bucureşti, dar şi mai multe vile.

„Era un om foarte bine din punct de vedere material, ceea ce se ştie, avea circa, nu exagerez, aproximativ 150 de apartamente numai în zona Primăverii, Herăstrău, Aleea Alexandru, plus foarte multe proiecte viitoare.

Spaţii comerciale, multe de tot, vreau să vă mai spun şi de vile, absolut în locaţii superbe. De-a lungul timpului, veneau toţi la el să-i vândă şi cumpăra cele mai bune lucruri. Avea un fler extraordinar”, a declarat Eduard Uzunov, om de afaceri, pentru ştirileprotv.ro.

Fostul tenismen Ion Ţiriac, cu care Petrescu a făcut afaceri în anii ’90, a spus de mai multe ori despre acesta că este mai bogat decât el.

Cu toate acestea, Dan Petrescu a rămas o prezenţă discretă, ba chiar cei care l-au cunoscut au spus că se îmbrăca modest, circula adesea cu companii aeriene low cost, ba chiar şi cu autobuzele publice.

sursa: digi24.ro, g4media.ro, boardingpass.ro, protv.ro, radu-tudor.ro,

Foto: Aviation Accidents / This Day in History (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax