Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Urnă cu pământ din toate provinciile româneşti, depusă la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia

Publicat

O urnă specială cu pământ din toate provinciile istorice româneşti a fost depusă, sâmbătă, 17 noiembrie, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Cetatea Alba Iulia a avut loc, de la ora 11.00, o ceremonie militară și religioasă dedicată eroilor care și-au jertfit viața pentru Patrie.

urna pamant romanesc

În cadrul activităţii, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – organizaţie care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale – au adus în Cetatea Unirii o urnă specială cu pământ prelevat din toate provinciile istorice româneşti, din locurile de jertfă supremă ale ostaşilor români care au căzut pentru România Întregită.

În timpul ceremoniei, urna a fost depusă în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării și apoi a fost expusă pentru public, timp de trei zile, în pridvorul Catedralei, transmit reprezentanţii MAPN.

VIDEO poate fi văzut și AICI

Activitatea, la care sunt invitați reprezentanți ai MApN, Bisericii Ortodoxe Române și ai autorităților publice locale, este organizată de Asociația Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, cu sprijinul MApN și al Bisericii Ortodoxe Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax