Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE LIVE VIDEO: Viorica Dăncilă, în vizită la Spitalul Județean Alba. Întâlnire cu simpatizanții, la Sala Unirii

Publicat

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află în vizită la Spitalul Județean Alba. Jurnaliștii au fost însă opriți la intrare. Dăncilă era însoțită de liderii PSD Alba și de reprezentenți ai instituțiilor desconcentrate din județ. Deși anunțase că presa va avea acces la vizita ei în câteva secții ale spitalului, dar și că va face declarații, acest lucru nu s-a întâmplat. 

În timp ce prim-ministrul a plecat pe secții, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a rămas în hol, la o sesiune foto cu personalul medical.

Până la urmă, presa, liderii PSD, miniștrii, angajații insituțiilor deconcentrate și gărzile de corp au pornit prin spital, într-un alai dezorganizat. Au fost vizitate, în câteva minute, mai multe laboratoare care au fost dotate cu paratură prin fonduri de la guvern.

Dancila Spital

În jur de 10-15 protestatari s-au adunat la poarta spitalului. Aceștia au întâmpinat cu huiduieli coloana oficială cu care a venit premierul.

După vizita la spital, coloana oficială a plecat spre Sala Unirii, unde era așteptată de membrii PSD, dar și de câțiva protestatari. De la Sala Unirii membri guvernului PSD s-au deplasat la Casa de Cultură a Studenților unde s-au întâlnit cu mai mulți membri PSD din județul Alba, dar și cu simpatizanții partidului.

Viorica Dancila

Timp de mai bine de 30 de minute sala în care a avut întâlnirea cu activiștii PSD a fost cufundată în beznă din cauza unei pene de curent care a afectat mai bine de jumătate din oraș. Nici directorul Electrica Alba, prezent la întâlnire, nu a reușit să-și mobilizeze personalul pentru a remedia defecțiunea, în mai puțin de 30 de minute. Accesul presei nu a fost permis în sala unde a avut loc manifestarea.

În programul vizitei premierului la Alba Iulia s-a mai aflat și o vizită la fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia. Potrivit unor surse prenierul Viorica Dăncilă și ceilalți miniștri din delegația guvernamentlă au înnoptat tot la Alba Iulia, urmând ca vineri dimineață să plece spre Arad.

Pentru a arăta motivele mentru care premierul și celilalți miniștri din delegație au venit la Alba Iulia, organizația PSD Alba Iulia a postat un comunicat din care reiese caracterul electoral al vizitei de la Alba Iulia și motivul pentru care delegația guvernamentală a ales vizitarea Spitalului Județean de Urgență și a Sălii Unirii:

”O delegație guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă a fost prezentă, joi, în Alba Iulia, unde a vizitat, între altele, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Sala Unirii, iar apoi a participat, la Casa de Cultură a Studenților, la o întrunire cu activul de partid, delegați din tot județul și simpatizanți. Delegația guvernamentală a fost însoțită de doi candidați la alegerile europarlamentare: Natalia Intotero și candidatul județului nostru – Victor Negrescu. Gazda a fost președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.

Ce a făcut Guvernul României pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia:

– A primit aproape 2.700.000 de lei pentru un computer tomograf de 128 de slice-uri și 700.000 de lei pentru un aparat de radioterapie digitală.

– Proiectul privind edificarea noi secții de Psihiatrie cu ambulatoriu, paturi, săli de tratamente, consultații, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care, prin Compania Națională de Investiții (CNI), se va ocupa de toate demersurile necesare construcției. Suma totală care va fi investită este de aproape 20 de milioane de lei

Ce a făcut Guvernul României pentru Sala Unirii:

– Clădirea în care la 1 Decembrie 1918 a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România își recapătă strălucirea, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat aproape două milioane de euro pentru lucrări de reabilitare

Ce a făcut Guvernul României pentru județul Alba:

– A alocat circa 240 de milioane de euro în principal pentru proiecte de infrastructura rutiera, sănătate, educație, apă și canalizare, energie termică şi electrică (inclusiv iluminat public) și cultură

Din delegația guvernamentală au făcut parte ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Culturii, Daniel Breaz, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bili

    vineri, 10.05.2019 at 08:29

    Pacat ca nu au anuntat din timp vizita aceasta „istorica”… Ar fi participat si nesimpatizantii. Si ar fi fost destui. Ca a stat in bezna, foarte bine. „Profesionistul” de Medrea habar n-are pe ce lume traieste. Un alt dobitoc la putere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax