Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Vizită fulger a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la Alba Iulia. Se întâlnește cu autoritățile locale

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, efectuează miercuri o  vizită fulger în Alba Iulia, mai exact la Instituția Prefectului Județului Alba. 

Acesta se întâlnește cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației epidemiologice, de la care a solicitat o analiză la zi a situației epidemiologice la nivelul județului.

Reaminim că de miercuri, din cauza numărului mare de cazuri de COVID 19, în tot județul Alba cetățenii sunt obligați să poarte mască pe stradă, în spații închise sau în mijloace de transport în comun.

Vizita acestuia vine în contextul în care Alba Iulia, Sebeş, Cugir şi Blaj, au o incidenţă a cazurilor de peste 6 la mia de locuitori și se regăsesc în scenariul de carantină, potrivit reglementărilor emise de Departamentul pentru Situații de Urgență, la nivel național. În aceeași situație se află și Ciugud și Cricău.

Cele mai importante declarații ale ministrului Nelu Tătaru:

În acest moment sunt 270 de pacienți internați, 16 în terapie intensivă, 8 intubați, 8 extubați… Capacitatea de extensie la ce înseamnă terapie intensivă… am evaluat și, prin ordin de ministru, se va trece Spitalul Aiud în spitale suport COVID. Acolo vom avea până în 200 de paturi de patologie medie și 20 de paturi pentru terapie intensivă.

În continuare, până se va operaționaliza terapia intensivă, în 7-10 zile la Aiud, tot spitalul județean va asigura terapia intensivă pentru pacienții COVID.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax