Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Poliţiei Române, la Alba Iulia. Intervenţie a „mascaţilor”, în stradă şi porţi deschise la IPJ Alba

avatar

Publicat

IMG_1627Ziua Poliţiei Române este sărbătorită şi la Alba Iulia. În faţa sediului IPJ, copii, părinţi şi alţi locuitori ai oraşului au avut ocazia să urmărească live un crâmpei din viaţa de poliţist. A fost prezentat un exerciţiu demonstrativ, în scenariul căruia este inclusă o intervenţie cu autospeciale şi mascaţi, pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, în trafic. Apoi, copiii le-au cântat „la mulţi ani”, poliţiştilor.

În contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 195 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.

Acestea au continuat miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, când la sediul Inspectoratului a fost organizată Ziua porţilor deschise.

La ora 10.30, în faţa instituţiei, s-a desfăşurat un exercițiu demonstrativ la care a participat un public format din copii şi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia.

La exercițiul demonstrativ al IPJ Alba au participat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascații) și polițiști din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

În scenariul exerciţiului a fost inclusă o intervenţie cu forţe speciale pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, care circulau cu un autoturism Dacia Solenza. Maşina lor a fost blocată în trafic cu autospeciale, în faţa sediului IPJ Alba, iar „mascaţii” i-au interceptat. Câinele dresat al IPJ Alba, rasa ciobănesc belgian, a fost adus în sprijinul poliţiştilor. Informaţiile erau că suspecţii aveau asupra lor arme şi arme albe. Totul s-a terminat cu bine, iar „tâlharii” au fost prinşi.

Circulaţia a fost restricţionată în zona I.I.C Brătianu, în intervalul exerciţiului.

“<Sarea şi piperul> acestui exerciţiu demonstrativ au fost poliţiştii Serviciului Rutier şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au intervenit pentru blocarea în trafic a autoturismului suspect şi au prins persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Câinele de serviciu TEVA, din rasa ciobănesc belgian, membru de baza al echipei pirotehnice de intervenție, calificat şi specializat în căutarea şi descoperirea explozibililor, i-a sprijinit pe poliţişti să se asigure că în maşina infractorilor nu erau substanţe explozive.

Demonstraţia poliţiştilor s-a bucurat de un real succes iar spectatorii şi-au exprimat încântarea, răsplătindu-i cu aplauze şi cu urări de „La mulţi ani!”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

Poliţiştii au primit vizita a sute de elevi şi preşcolari ai unităţilor de învăţământ din Alba Iulia care au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare şi au putut afla mai multe despre munca de poliţie. Activităţi asemănătoare au fost organizate şi la subunităţile inspectoratului.

Tot miercuri, elevii clasei a IX-a B ai Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, implicaţi în proiectul de prevenire a violenţei în şcoli, intitulat „Să exmatriculăm violenţa”, au fost premiaţi.

Lucrări de desen, grafică şi fotografie au fost expuse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând a fi folosite pentru realizarea afişului proiectului antiviolenţă.

Vineri, 24 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi felicitaţi poliţiştii avansaţi în gradul profesional următor.

Momentul aniversar va fi sărbătorit şi la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti prin organizarea de şedinţe festive.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ADMINISTRATIE

Concurs fără câștigător pentru postul de șef al Poliției Județului Alba. Unul nu s-a prezentat, doi nu au promovat

avatar

Publicat

Nici unul dintre cei trei candidați care s-au înscris în cursa pentru postul de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, nu a promovat examenul. Este vorba despre Ioan – Sorin Cioancă, în prezent împuternicit în această funcție, adjunctul său Mihai Rus și despre Florin Dogaru, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.Surse din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Legea care reglementează detenția la domiciliu, inclusiv pentru cei condamnați pentru corupție, e neconstituțională

avatar

Publicat

Curtea Constituţională a admis, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Este vorba de introducerea unui regim de detenţie la domiciliu pentru condamnările de până la un an de închisoare, inclusiv pentru cei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Greşeli grave şi în Manualul de Istorie de clasa a VI-a. Anunţul Societăţii de Ştiinţe Istorice din România

avatar

Publicat

manuale

Manualul de Istorie de clasa a VI-a publicat, de Editura Didactică şi Pedagogică, are patru abateri de la programa şcolară, deficienţe de calibrare şi selecţie a informaţiei, erori factuale, deficienţe de terminologie, inadecvări ale materialelor didactice şi ale activităţilor de învăţare, precum şi un număr prea mare de greşeli lingvistice, de scriere şi de tehnoredactare, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Şedinţă extraordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Rectificări de buget şi finanţarea unor proiecte de investiţii

avatar

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc vineri, 21 septembrie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu două proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat rectificare de buget şi utilizarea excedentului bugetar pentru investiţii.Ordinea de zi:1. Rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia, pentru anul 2018 (sunt incluse […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 650 de elevi ai Colegiului Economic din Alba Iulia, mutați pentru doi ani și jumătate. Deocamdată nimeni nu știe unde

avatar

Publicat

Aproximativ 650 de elevi din 23 de clase ale celui de-al doilea liceu, ca mărime, din Alba Iulia, vor fi relocați pentru 2 ani și jumătate, din cauza lucrărilor la clădirile în care învață în prezent. Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” va fi modernizat cu aproximativ 1,6 milioane de euro. Autoritățile nu au deocamdată soluții, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate