Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Burz. Din Câmpeni, la Opera de Stat din Viena

Publicat

La 36 de ani, Liviu Burz este unul dintre artistii celei mai prestigioase opere din lume – Opera din Viena. Asta dupa ce, cu 11 ani în urmă, pleca în lume, cu 100 de mărci în buzunar, să își încerce norocul.

Absolvent al Liceului de muzică si al Conservatorului din Cluj Napoca, Liviu Burz, originar din Câmpeni – Alba, a fost nevoit să “se bată” cu 150 de concurenți pentru unul dintre cele 2 posturi de bas scoase la concurs de Opera din Viena. Conjudeteanul nostru a impresionat, cu vocea lui profunda, si exigenta comisia de examinare, care a decis sa-i ofere acest loc ravnit de artistii de opera din intreaga lume.

Asa a ajuns Liviu sa cante la Opera din Viena sub conducerea unui alt roman ilustru, Ioan Holender – acum pensionat.

Desi cel mai ieftin bilet costa 50 de euro, iar cel mai scump depaseste 300, Liviu spune ca nu exista seara fara sala plina cu 2500 de oameni si cu spectatori in picioare.

Desi traieste departe de orasul natal, Liviu Burz a ramas pasionat de folclorul romanesc, implicându-se în „Trio Tezaur” – un proiect muzical de folclor autentic, ce reuneste trei artisti romani care locuiesc in trei tari diferite.

Modest si politicos, asa l-am cunoscut pe Liviu Burz, un roman care nu poate uita de unde a plecat si care revine cu regularitate in Alba, pentru parinti si prieteni. De altfel, in apartamentul lui din Viena, Liviu are un “colt” romanesc cu tricolorul pe perete, cu fluiere si viori, ce-i aduc aminte de casa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: EXCLUSIV:Președintele Senatului Mircea Geoană naș la o nuntă în Alba Iulia | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax