Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea – 30 de răspunsuri despre OUG pe fiscalitate, amnistie și grațiere și prezența președintelui la guvern

Publicat

dragnea

Liviu Dragnea a făcut câteva declaraţii cu privire la măsurile fiscale din Ordonanţa de Urgenţă anunțată de ministrul finanțelor, dar şi despre participarea preşedintelul României, Klaus Iohannis, la şedinţa de Guvern. Vă redăm mai jos răspunsurile preşedintelui PSD în cadrul declaraţiilor.

1.Ce modificări va suferi OUG pe fiscalitate?

Dragnea: Se pare că mâine vor adopta ordonanţa. A mai fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările.Prevederile principale rămân aceleaşi.

2.Cu Pilonul 2 de pensii ce se întâmplă?

Dragnea: Nu se întâmplă nimic rău.

3.Vor putea fi retraşi banii de către cei care au avut banii acolo?

Dragnea: Nu! Vor stabili azi sau mâine la Guvern care sunt cele mai bune prevederi ca cetăţenii să poate opta dacă mută banii în Pilonul 1 de pensii sau să investească în titluri de stat. Cert e că nu mai poate fi păstrată acea taxă pe care societăţile o pun pe banii pe care deponenţii îi pun în Pilonul 2. E acea taxă de 2,5%.

4.La cât va ajunge taxa?

Dragnea: O să stabilească.

5.Ordonanţa a prăbuşit bursa.

Dragnea: Se mai întâmplă asta. Eu zic să nu se prăbuşească economia românească. Statul român nu poate rămâne indiferent când cei care extrag gazele, cei care le intermediază, să se joace cu preţurile până la cer şi statul să rămână indiferent

6.Vi se pare corectă practica de a anunţa modificările după ce actul normativ e adoptat?

Dragnea: Eu sunt sigur că ei au vorbit cu toţi cei interesaţi. Mi se pare normal ca toate deciziile guvernamentale să fie în sprijinul românilor.

7.Ce companii au ameninţat statul?

Dragnea: Am văzut că OMV Petrom, care voalat ameninţa statul român ca va diminua producţia de gaze. O spun cu toată fermitatea: nimeni să nu mai ameninţe statul român.

8.Forumul investitorilor stărni au criticat această OUG.

Dragnea: Toţi cei care vor pierde bani, critică. Dar statul român susţine această ordonanţă. Nu v-aţi pus problema de ce cresc preţurile? De ce cresc preţurile la gaze?

9.O explicaţie pentru această grabă există?

Dragnea: Nu e transparenţă? Teodorovici a tot vorbit. 

10.Puteţi garanta că această Ordonanţă nu va due la scumpiri în lanţ?

Dragnea: Dacă OUG va fi adoptată aşa cum s-a lucrat în coaliţie, dacă se plafonează preţul la gaze, cu toată aritmetica pe care o ştiu eu, nu poate să crească atunci când scade. Aritmetica rămâne în vigioare.

12.Decizia CCR de ieri pe conflictul dintre Preşdinţie şi Guvern. Ce aşteptări aveţi?

Dragnea: E între Iohannis şi Guvern. Cine face greşeala să aştepte ceva de la Klaus Iohannis se înşală. Conform CCR, el trebuie să semneze de îndată. De îndată înseamnă în aceeaşi zi. Aţi văzut că nişte oameni au scăpat din penitenciar de îndată după decizia Curţii Supreme. La Iohannis nu e aşa. Azi, Klaus Iohannis trebuia să declare vacante posturile respective şi să accepte propunerile PSD. Nu mă întrebaţi ce face Iohannis.

13.Iohannis a mers azi la şedinţa de Guvern.

Dragnea: Fiecare om are încă dreptul să se facă de râs cât doreşte.

14.S-a făcut Iohannis de râs că a stat lângă Viorica Dăncilă?

Dragnea: În viziunea mea, da. Nu avea ce să caute acolo. A fost doar să citească ce i-au scris de la Administraţie, să facă poze şi să plece. Dincolo de declaraţiile războinice de zilele trecute, el nu poate bloca ordonanţele de Guvern.

15.Ce sfat aveţi pentru doamna Dăncilă?

Dragnea: Nu am ce sfaturi să dau. Dăncilă e o femeie matură, responsabilă. Ştie cum să acţioneze. Înţelege Constituţia şi o respectă.

16.L-aţi fi primit pe Iohannis al şedinţa de Guvern?

Dragnea: Eu nu-l primeam în curte. Pur şi simplu.

17.Există şi un motiv?

Dragnea: Da! Constituţia. Ai tupeul să te inviţi la un guvern pe care tu îl blochezi? Ce poate face Iohannis ca să blocheze o ordonanţă: merge cu ciocanul, cu bâta, le smulge microfonul, vrea să-i fure scaunul Vioricăi Dăncilă? Cum poate bloca cineva actele Guvernului?

18.Amnistia şi graţierea?

Dragnea: Pe mine discuţia despre amnistia şi graţierea începe să mă plictisească. Dacă se va da vreodată în această viaţă, vom discuta. Să nu discutăm despre himerele din capul lui Iohannis. Vreau să vorbim despre ordonanţa pe fiscalitate. Vreau să vă spun despre ordonanţa de mâine că va da posibilitatea economiei să se dezvolte,  nu să rămână captivă unor furnizori şi traderi de energie şi gaze.Am văzut, am citit, reacţii ale unora sau altora, inclusiv de la companii mari. Eu îi sfătuiec, îi avertizez să înceteze să mai ameninţe, să şantakeze statul român. Statul român nu e un sat fără câini şi nici la cheremul unor companii.

19.Pentru cine este o obsesie ordonanţa pe amnsitie şi graţiere?

Dragnea:Pentru o parte din presă, pentru Opoziţie, pentru Klaus Iohannis.

21.Chiar dvs aţi spus de amnistie.

Dragnea: Sunt atât de multe abuzuri  în România, sentinţe adoptate nelegal, dosare făcute prin denunţuri obţinute prin şantaj, oameni nevinovaţi în puşcărie, astfel încât e legitimă cererea să fie găsită o soluţie. În această ţară trebuie să se facă un moment zero. Nu se poate continua cu toate aceste nedreptăţi. Că va fi ordonanţă de amnistie şi graţiere, eu nu mă opun. E deja nesemnificativ că în România Curtea Supremă a făcut completuri de judecată nelegal? Au fost protocoale nelegale. În România trebuie să fie un singur obiectiv: puşcărie cu orice preţ?

22.Este o obsesie şi pentru PSD această ordonanţă?

Dragnea: Pentru PSD e o obsesie de a repara nedreptăţile şi de a face dreptate până la capăt.

23.Ce v-a împiedicat în doi ani de guvernare să îndreptaţi nedreptăţile?

Dragnea: Aţi fost în ultimii doi ani în clădire? Aţi văzut tot circul din sală, toate invenţiile birocratice de a împiedica legile. Nici acum nu avem Codurile Penale în vigoare.

24.Şi cu trei premieri PSD nu aţi reuşit să îndreptaţi lucrurile?

Dragnea: Nu. 

25.Dacă aţi fi fost dvs premier OUG pe amnsitie ar fi fost adoptată?

Dragnea: Dacă şi cu parcă. Nu putem discuta asta.

26.De ce nu vine Tudorel Toader cu o soluţie?

Dragnea: Şi eu mă întreb. Tot aşteptăm.

27.De ce ordonanţă de urgenţă şi nu lege?

Dragnea: Am vrea să găsim această soluţie în timpul vieţii noastre.

28.Plângerea pentru înaltă trădare pentru Iohannis?

Dragnea:Da! Anul viitor.

29.Iohannis spunea că până pe 15 ianuarie se va da OUG pe amnistie şi graţiere.

 Dragnea: Înseamnă că Iohannis are informaţii proaste. Înseamnă că cel pe care l-a pus la SRI şomează. Dacă se ia după surse, e prost informat.

30.De ce nu i-aţi lăsat pe parlamentarii PSD să voteze?

Dragnea: Problema la moţiune nu e că Opoziţia s-a făcut de râs? S-au lăudat la Bruxelles că au majoritate, că noi am pierdut majoritatea. Au spus că au trei premieri. Ce au făcut azi? Au fost mai puţini decât cei care au semnat moţiunea. 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de euro, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate