Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea: Ar putea fi organizat referendum în octombrie, care să dureze trei zile

Publicat

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, ieri, că nu renunţă la ideea referendumului din octombrie, în urma deciziei CC privind constituţionalitatea pragului electoral. Potrivit acestuia, consultarea populară ar putea să dureze trei zile.

Din declaraţiile ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, revizuirea Constituţiei şi regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României şi de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Acesta a mai precizat la Antena 3 că referendumul „poate să dureze şi trei zile”.

Dacă pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a CC de anul trecut „care ne spune că referendumul se poate organizat în mai multe zile”, susţine Dragnea.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menţionând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar şi odată cu alegerile prezidenţiale.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax