Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă

Publicat

dr

Curtea Supremă a decis joi condamnarea liderul PSD Liviu Dragnea, la o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă. Împotriva fostei soții a lui Dragnea, Bombonica Prodana, a încetat procesul penal. Dragnea mai are o condamnare definitivă, la doi ani cu suspendare.

Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual, dar a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia anulează condamnarea din Dosarul Referendumului, iar pedeapsa va fi cu executare. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi contestată la Apel, în terem de 10 zile, la completul de 5 judecători. În același timp și DNA poate contesta dacă se consideră că sentința este una prea mică.

 

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Nouă oameni au primit deja condamnări cu suspendare, iar Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea scapă de închisoare, fiind sancţionată doar cu amendă de 1.000 de lei. Decizia este dată de Curtea Supremă, în prima instanță, după ce a amânat, deja, de două ori, verdictul în cazul Liviu Dragnea.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: trei ani şi 7 luni de inchisoare cu executare

Adriana Botorogeanu, fosta secretara PSD: 2 ani cu suspendare

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara PSD: 1 an cu suspendare

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea: amendă adminsitrativă de 1000 de lei. incetează procesul pentru infracţiunea de abuz in serviciu

Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani cu suspendare

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare cu suspendare

Olguta Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare cu suspendare

Valentina Marica, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi faptă prescrisă pentru fals intelectual

Nicusor Gheorghe, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: 1 an de inchisoare cu suspendare

Claudiu Balaban, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat deja de trei ori decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

Șeful PSD și fosta sa soție, Bombonica Prodana, sunt printre cei acuzați că ar fi menținut ilegal în funcție la Protecția Copilului Teleorman două angajate care, de fapt, ar fi lucrat la sediul PSD.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    joi, 21.06.2018 at 19:03

    Putin, la cate are la activ !

  2. vlad tepes

    joi, 21.06.2018 at 22:03

    Avem de a face cu executie stalinista asemenea celor din anii ’50, orchestrata de Statul Paralel impreuna cu cozile lui de Topor din Justitie. Si pt ce oare? Pt niste gainarii nedovedite de maxim 10-15 mii de Euro, in timp ce marile dosare de miliarde de Euro, cum sunt EADS, Bechtel, Microsoft,Schweighofer, despagubirile ilegale si altele stau sub „curul lui Kovesi”, fiind ingropate definitiv de DNA. Aici nu e vorba de un act indreptat impotriva persoanei Liviu Dragnea, ci este indreptat impotriva liderului de facto al Coalitiei de guvernare alesa prin votul majoritar al romanilor, adica este o lovitura de stat tipic sorosista, pregatita mai intai prin miscari anarhiste de strada si apoi executata de Justitia sorosista, pt a aduce la putere din nou, „Guvernul meu”(adica al Dulapului neo-marxist). Sunt convins ca, cat de curand ii va veni randul si premierului Dancila, datorita acelei plangeri de „noaptea mintii” a lui Sica Greierasul. Si cand te gandesti ca Plavannis a inclacat pe fatza decizia CCR si implicit Constitutia Romaniei si nu doar ca nu pateste nimic, dar nimeni din Justitie nu se sesizeaza pt aceasta infractiune majora! In fatza acestei lovituri de forta totala a Statului Paralel, aliat cu Leprele sorosiste, singura solutie pt Coalitia majoritara este suspendarea de urgenta a Dulapului antiroman, numirea lui Tariceanu ca presedinte interimar, caruia ii revine demiterea nu doar a Cucuvelei, ci multura dintre procurorii sefi sorosisti, promulgarea tuturor legilor Justitiei, dar si curatirea Serviciilor popperiene(sunt romanesti doar cu numele) de toate elementele sorrosit-globaliste si neo-marxiste! Daca nu pun in practica de urgenta acest lucru, cat de curand curand tara noastra se va numi Republica Sorosista Romania!!!

    • A.D.

      vineri, 22.06.2018 at 06:56

      …zise biroul de presa al psd…
      Daca vreti sa pozati in sustinatori infocati ai rgimului nu mai scrieti corect gramatical.

      • vlad tepes

        vineri, 22.06.2018 at 16:11

        Probabil ca ti-ai luat initialele A.D., tinand cont ca esti Afon si Dobitoc!

    • Bai Vlad Tepes, da' idiot mai esti

      vineri, 22.06.2018 at 15:27

      Ce va legati de Soros si fundatia lui, normal ca dati vina pe altii pentru ineptiile voastre ca daca aia din sud v-au ales majoritar asta nu inseamna ca tiata tara v-a ales, nu va este clar inca? Mai mult, nici dracu nu-l vrea pe Tariceanu, nici interimar macar. Asa cum sustineti ca PSD-ula fost ales cu majoritate, si inca mai avem nenorocirea sa fie la guvernare, mi se pare normal ca si Iohannis sa aiba acest drept, fiind ales de popor. Cu asta basta si du-te si te culca, numai tampenii scoti pe gura ca statul paralel si lovituri de stat sorosista. Ca numai acelasi refren cantati voi astia din PSD, ca o placa stricata. Mars!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax