Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Liviu Dragnea a cerut permisie de la Penitenciarul Rahova. Fostul lider PSD a vrut ”o zi liberă” din pușcărie

Publicat

d

UPDATE: 17:40 – Conducerea penitenciarului Rahova a transmis că directorul instituției a respins cererea de eliberare pentru a zi a fostului președinte al PSD – sursă Digi24.ro

Știrea inițială:

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat și a primit o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit surselor citate, Dragnea va ieși din închisoare pentru o zi la începutul lunii viitoare.

Fostul președinte al PSD a fost condamnat definitiv pe 27 mai la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

De atunci, el a avut două tentative de a scăpa de detenție prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinței judecătorești deefinitive: o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, și un recurs în casație, depus pe 22 octombrie.

Deocamdată, nu se ştie care sunt motivele pe care Dragnea și-a întemeiat acțiunea de contestație în anulare, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

UPDATE: Informația a fost confirmată și de deputatul PNL Florin Roman: ”Înțeleg ca după aflarea vestii, au dat înapoi si au anunțat permisia. La doar 2 luni după ieșirea din perioada de carantina, deținutul Liviu Dragnea, a primit azi o zi de permisie, pentru a pleca acasa, in luna noiembrie. Nu cred sa existe mai mult de 5 aprobări pentru deținuți abia ieșiți din perioada de carantina.

Din informațiile mele, presiunile asupra conducerii penitenciarului Rahova vin de la secretarul de stat, din cadrul Ministerului Justiției, Catalin Bejan. Sunt pline instituțiile statului de Dragnea mai mici. Trebuie făcută curățenie generală și am încredere in Catalin Predoiu ca va face!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax