Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Loc liber pe listele PDL: Avocatul Mihai Baco nu va mai candida pentru un nou mandat de consilier local

Publicat

Avocatul Mihai Baco a anunţat, joi, în şedinţa CL, că nu intenţionează să mai candideze pentru un alt mandat de consilier local. Anunţul a venit ca o reacţie la unele critici liberale, care nu l-au nominalizat direct pe acesta.

Liberalul Florin Roman a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, că preferă, la alegerile locale uninominale, în cazul consilierilor locali, “să nu se mai ascundă pe listele de partid puturoşi şi incompetenţi care sunt folosiţi ca manevră de primar”, făcând referire la cei care, de opt ani, se află în funcţii, cu trimitere la democrat-liberali.

Cu privire la aceste critici, consilierul Mihai Baco (PDL), cel care a ţinut să aducă acest subiect în discuţie, la sfârşitul şedinţei de consiliu local de joi, a spus că simte că acuzele fac referire şi la el, având în vedere vechimea funcţiei pe care o ocupă în Consiliul Local, chiar dacă Roman nu a nominalizat persoanele în cauză, şi, în consecinţă, a ţinut să-l anunţe public că nu va mai candida la un nou mandat, pentru a spulbera astfel de discuţii la adresa lui. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că munca unui consilier local nu se vede doar la ridicatul mâinilor, ci şi în comisii şi în colegiile pe care le reprezintă fiecare.

“Eu sunt consilier local de opt ani de zile şi îl anunţ pe domnul Florin Roman că nu voi mai candida la consiliul local, tocmai ca să nu spună că sunt un tip care stau în bancă şi ridic mâna la orice, dar, dacă am ajuns să judecăm activitatea unui consilier prin cât e de vocal în faţa dumneavoastră (n.r. – în şedinţele de consiliu), înseamnă că suntem într-o latură extrem de rea, pentru că nu prin a fi vocal înseamnă că eşti şi un bun consilier, pentru că tu ai activitate şi în comisii şi ai alte activităţi care implică această activitate de consilieri.”, a spus Baco.

Odată deschis subiectul, în oala cu acuze liberale au intrat mai mulţi consilieri locali, tăcuţi, chiar şi din PSD şi PNL. Au fost menţionate, fără răutate, nume precum Iulian Nelu Lupea (PSD) şi Ioan Puican (PNL), exemple de consilieri locali deloc prezenţi, „ca voce”, în şedinţele publice. Despre cel din urmă, Mihai Baco a spus că:  “Îmi cer scuze, nici dumneavoastră nu sunteţi extrem de vocal în consiliul local. Dar, probabil se va schimba legislaţia şi vor intra în consiliu cei care sunt vocali şi vorbesc mult”. Aceste discuţii au fost purtate cu o oarecare relaxare şi cu zâmbetul pe buze, de majoritatea consilierilor.

În viziunea primarului Mircea Hava, ar fi foarte bine dacă s-ar alege consilierii locali uninominal. Acesta a spus că există discuţii pe tema aceasta la nivel central, însă nu crede că se va şi întâmpla acest lucru, deoarece “foarte multe chestiuni trebuie schimbate” din punct de vedere legislativ.

UPDATE: Referitor la anunţul consilierului Mihai Baco, din şedinţa de CL, liberalul Florin Roman a declarat: „Iniţiativa domnului Baco, de a nu mai candida la un nou mandat, confirmă ceea ce am declarat eu, şi anume că, în forma actuală, Consiliul Local este poate cel mai slab din istoria lui. Este şi normal ca dânsul să se delimiteze de aceşti <listaci> mediocri. În plus, eu apreciez activitatea de consilier a domnului Baco. Acesta a reuşit să-i salveze de multe ori pe colegii consilieri, să nu ajungă în situaţia celor de la Sebeş (n.r. – cazul din instanţă al afacerii cu terenul „Albacher”). Din păcate, aproape 80% dintre consilieri, în ultimii opt ani, nu au depus nici un proiect de hotărâre. Şi atunci, de ce-i mai plătim?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax