Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Localnici din Blaj, sancţionaţi de jandarmi după ce o turmă de oi a pătruns pe un teren cultivat cu lucernă. Proprietarul parcelei a sunat la 112

Publicat

oi pasune

oi pasuneDoi bărbaţi din Blaj s-au ales cu sancţiuni de la jandarmi, după ce şi-au lăsat nesupravegheată o turmă de oi şi animalele au pătruns pe un teren cultivat cu lucernă. Oamenii legii fac precizări despre reguli şi amenzi în astfel de cazuri.

Incidentul s-a petrecut în municipiul Blaj, în locul cunoscut sub denumirea de “Valea Cărbunari”, luni, 4 mai, în jurul orei 11.00. Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie.

În scurt timp jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a le supraveghea, astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de doi bărbaţi din Blaj, în vârstă de 32, respectiv 59 de ani care şi-au recunoscut fapta şi au admis ca pe viitor să-şi ţină mai atent sub observaţie animalele. Amândoi au fost sancţionaţi contravenţional.

Jandarmii reamintesc faptul că, potrivit prevederilor legale, “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. În cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuând faptul că „proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax