Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Localnici din comuna Roşia Montană, cercetaţi penal pentru furt de energie electrică. Foloseau circuite artizanale

Publicat

furt curent, energie electrica

Poliţiştii din Roşia Montană împreună şi reprezentanţi ai societăţii de distribuţie a energiei electrice au descoperit trei locuinţe ale căror proprietari furau curent cu ajutorul unor circuite artizanale care ocoleau echipamentele de măsurare.

Potrivit IPJ Alba, luni, poliţiştii Postului de Poliție Roșia Montană împreună cu reprezentanți au societăţii de distribuție a energiei electrice au organizat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea sustragerilor de energie electrică.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate trei locuinţe (două în localitatea Dăroaia şi una în din Coasta Henţii) ale căror proprietari le racordaseră la reţeaua de electricitate cu ajutorul unor circuite artizanale care ocoleau echipamentele de măsurare.

De asemenea, la domiciliul unui alt bărbat din Dăroaia s-a constatat deteriorarea instalației electrice, cel mai probabil, în scopul sustragerii de energie electrică.

Faţă de proprietarii locuinţelor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de “executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” şi „furt”, respectiv „deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentelor de măsurare a energiei electrice ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice” şi tentativă la infracţiunea de furt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 19.02.2019 at 18:41

    Asa ceva este la ordinea zilei in Apuseni. Imi povestea unul care a lucrat pe un santier de retele ca intr-un sat din 280 de case 170 furau curent.

  2. Jidanul

    miercuri, 20.02.2019 at 10:18

    Cei care efectueaza controale ca sa depisteze furul de curent electric,trebuie sa fie oameni seriosi si printre banuiti sa cuprinda si fosti electricieni…unde toate rudele isi aduc haine la masina de spalat ce functioneaza aproape neintrerupt.Chiar si pe la Sebes ar trebui controlati fostii electricieni,ca poate prin podul casei sa apara vreo surpriza…..!Oare mai sunt electricieni seriisi sa faca controale…?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax