Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Localnici din Valea Lungă, cercetaţi penal pentru braconaj piscicol. IPJ Alba: pescuitul este interzis până în 9 iunie

Publicat

pescuit-undita-rau

Două persoane din Valea Lungă sunt cercetate penal după ce au fost prinse la pescuit pe malul râului Târnava. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba reaminteşte că perioada de prohibiţie durează până în 9 iunie, inclusiv.

Potrivit IPJ Alba, duminică, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au făcut un control, pe râul Târnava, pentru punerea în aplicare a planului de acţiune „Stop braconajului 2019”, care are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, au fost depistate două persoane, de 47 și 38 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce pescuiau, în albia râului Târnava, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de acestea au fost întocmite dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 54 din 15 ianuarie 2019, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11 aprilie – 9 iunie sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax