Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Localnicii din Rădești nu pot ajunge la terenurile agricole din cauza autostrăzii. Oamenii au cerut sprijinul autorităților

Publicat

intalnire localnici

Localnicii din comuna Rădești se confruntă cu o problemă serioasă. Odată cu începerea construcţiei la autostrada Sebeş – Turda, drumul care asigura accesul direct spre terenurile agricole din zonă a fost blocat.

Mai exact, agricultorii, pentru a ajunge la cele 700 de hectare de teren, trebuie să facă un ocol de câţiva kilometri pentru a ajunge la proprietăţi. 

Pentru a găsi o soluție la problema cu care se confruntă localnicii din Rădești, joi, 6 februarie, mai mulți reprezentanți ai comunității s-au întâlnit cu mai multe oficialități ale județului.

La întâlnire au participat, alături de reprezentanţii primăriei şi localnici, Prefectul Judeţului Alba – Nicolae Albu, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Marius Haţegan, deputatul Sorin Bumb, reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în frunte cu Grigore Chiş – Directorul Departamentului de Autostrăzi  şi ai Directiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Totodată, au fost prezenţi reprezentanţi ai antreprenorului, asocierea Aktor SA – SC Euro Construct Trading 98 SRL şi ai consultantului – Asocierea S.C. KAPPA – Architects & Engineers S.R.L – SALFO & Associates S.A.

Prezenți la întâlnire, cetățenii și-au exprimat nemulțumirea față de situația creată, solicitând sprijin autorităților pentru soluționarea acestei probleme, respectiv asigurarea unui rute de acces la culturile agricole.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și dezbătute soluții viabile, care să remedieze situația actuală, urmând ca în viitorul apropiat proiectantul și constructorii să identifice și să prezinte soluția optimă, care să faciliteze deplasarea localnicilor la terenurile agricole din zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax