Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu riscă amenzi dacă nu au panouri de avertizare

Publicat

foc

Unităţile din categoria cluburi, restaurante sau hoteluri vor fi amendate cu până la 5000 de lei dacă nu au autorizaţie pentru securitatea la incendiu şi îşi informează clienţii despre această situaţie. Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege ce ajunge la vot final în Camera Deputaților.

Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor introduce prevederea prin care pentru construcțiile și amenajările ce funcționează fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu, trebuie afișat public pericolul la care se expun vizitatorii. Sunt vizate clădirile şi spațiile amenajate în clădiri de comerț, cultură și turism.

„Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu (…), beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu»”, scrie în propunerea de act normativ.

Panoul de avertizare va trebui afișat de baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine, hipermagazine, teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.

Amenzile pentru neamplasarea panourilor pentru avertizarea publicului despre lipsa autorizării de securitate la incendiu sunt între 2.500 și 5.000 de lei.

Exceptând clădirile care deja sunt folosite în scopuri comerciale, culturale sau turistice fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu, legislația în vigoare prevede că autorizația este necesară înainte de începerea construcțiilor sau modernizărilor.

„Începerea lucrărilor de execuție la construcții și amenajări noi, de modificare a celor existente și/sau schimbarea destinației acestora, precum și punerea lor în funcțiune se fac numai după obținerea avizului sau autorizației de securitate la incendiu, după caz”, prevede Legea nr. 307/2006.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax