Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locatarii unui bloc de pe B-dul Revoluției au rămas de două zile fără apă. APA CTTA le-a închis robinetul pentru restanțe mari la regie

Publicat

YouTube video

Locatarii blocului A9 de pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia vor petrece a treia noapte fără apă. De marți dimineața, apa le-a fost tăiată pentru că nu și-au achitat datoriile la regie. Suma restantă depășește 20.000 lei. APA CTTA a considerat că suma care trebuia plătită este deja prea mare și a oprit ”robinetul” pentru tot blocul. Nemulțumiți, o parte din locatari s-au adunat la asociație pentru a încerca să găsească o soluție dar  și să o acuze pe președinta asociației că ar fi anunțat APA CTTA de restanța existentă pe scară și ar fi cerut oprirea apei.

Supărați foc pe faptul că de 2 zile nu mai au apă în casă, o parte din locatarii blocului A9 de pe Bulevardul Revoluției, încercă să găsească un vinovat și o soluție la problemă. Scara pe care se află 12 apartamente are de plătit la asociație 20.081,86de lei. Fără penalități suma ar însemna 11.337 lei. Cei mai nemulțumiți sunt locatarii care sunt cu regia plătită la zi sau mai au foarte puțin de plătit și care, din cauza vecinilor, nu mai au nici ei parte de apă.

Datoria cea mai mare o are o familie considerată ”caz social” din bloc care a reușit să adune în aproximativ doi ani, restanțe de peste 10.000 de lei. Din aceștia, puțin peste 4.000 de lei reprezintă penalitățile care s-au adăugat, la fiecare zi de întârziere a plății.

Potrivit locatarilor, situația financiară a familiei respective nu îi va permite niciodată să plătească acestă sumă de bani, de aceea sunt de părere că cei de la asociație ar trebui să îi facă o reeșalonare în baza căreia să se poată plăti câte puțin în fiecare lună.

Locatarii sunt de părere că nu doar restanțele le-au provocat problemele ci și asociația care i-a anunțat înainte cu o zi că li se va tăia apa.

„Asociația a făcut o cere să ni se taie apa. Ei nu trebuiau să facă acest lucru, ei sunt angajații noștri. Ar fi trebuit să facă o ședință în care să ne anunțe și să ne spune că facem ceva pentru că se va tăia apa pe scară nu să vină peste noapte să ne anunțe că de mâine nu mai avem apă.” spune un locatar.

Reprezentanții asociației de locatari spun că în fiecare lună sunt obligați să trimită un raport celor de la compania de apă prin care să anunțe sumele pe care le are de plătit fiecare scară.

Speriați de faptul că ar putea rămâne în curând fără căldura, din cauza lipsei de apă, o parte din locatarii au început să își achite din datorii.

Aceștia în frunte cu angajata asociației intenționează să se deplaseze  la APA CTTA pentru a încerca să îi convingă pe reprezentanții societății să le rezolve problema. În cazul în care nu vor reuși, oamenii  amenință că vor intra chiar ei în canal și vor deschide robinetul  la apă.

UPDATE: Vineri dimineața, locatarii blocului s-au deplasat la APA CTTA și au reușit să îi convingă pe reprezentanții societății să le pornească apa. Locatarii au semnat un angajament prin care se obligă să plătească, până în data de 20 decembrie, toată restanța de la asociație.  În cazul în care nu vor respecta angajamentului, cei de la APA CTTA îi amenință că îi va lăsa fără apă de sărbători.


YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. NEpatriot

    vineri, 29.11.2013 at 10:00

    Pe vremea lu Ceausescu daca se intampla asa ceva, pe directorul de la apa il bagau la zdup!
    Ar trebui data o lege si cel mai imprortant ar trebui protejati oamenii bolnavi si saraci!
    Pana la urma ar trebui sa primeze grija fata de om, nu japca asta pe care o fac furnizorii de utilitati, care s-au pus singuri stapani peste ele, desi au fost facute tot din banii contribuabililor.
    Hotii striga, hotii !!!!

    • Carcotasul

      sâmbătă, 30.11.2013 at 10:21

      Esti un comunist. De fapt este o relatie contractuala ei iti dau apa tu o platesti.

  2. ana

    vineri, 29.11.2013 at 16:44

    Multi administratori de bloc, incaseaza de la locatari regia, dar ei nu achita banii mai departe…Cunosc 4 administratori de bloc, si culmea fiecare isi construieste casa. Ar trebui si pe administratorii astia sa ii mai verifice cineva ce fac cu banii !!!

  3. havaiuleanul

    vineri, 29.11.2013 at 17:10

    Bine ca le dati ajutoare sociale la toti ***** si pe romanii saraci si bolnavi ii puneti cu fata la zid si ii „impuscati”.
    Pai ce bai, astia de la APACTTA conductele de apa si apa e „productia” voastra? Conductele le-a instalat Ceausescu pe banii POPORULUI,la fel si barajele de apa iar apa in sine e de la Dumnezeu!
    Pe aerul respirat cand se pune contor?
    Halal tara de kkt avem, in frunte cu „prea iubitul” ei conducator!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax