Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locaţie de distracţie, dar şi sursă de infecţie: Mai mult de jumătate dintre piscinele publice conţin bacteria E.coli

Publicat

Se apropie sezonul în care vom preferă ieşirile la piscine, pentru a compensa căldura dogoritoare de afară. Însă locaţiile publice de acest gen pot ascunde focare de infecţie, care ne pot afecta sănătatea. Un studiu realizat de către Centrul de Control şi prevenţie a bolilor arată că mai mult de jumătate dintre piscinele publice conţin bacteria E.coli.

Statistica ar putea fi alarmantă, însă probabil cei care utilizează piscinele publice cunosc faptul că astfel de infestări se produc în momentul în care vreun client foloseşte piscina drept toaletă sau uită să facă duş înainte. Astfel, bacteriile intră în apa bazinului.

Potrivit raportului, 58% dintre bazinele testate prezentau urme de E. Coli şi Pseudomonas aeruginosa, care a fost gasită în 59% din cazuri. Potrivit unui studiu, 1 din 5 persoane se uşurează în piscinele publice, iar 7 din 10 oameni recunosc că nu fac un duş înainte de a intra în bazin.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax