Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOCAŢIILE camerelor fixe de verificare a ROVINIETEI pe drumurile naţionale şi autostrăzi din România. LISTA valabilă în 2016


Publicat

rovinieta-controlÎn România, rovinieta este obligatorie pentru autovehiculele care circulă pe autostrăzi și drumuri naţionale. La nivel național verificarea se face prin 88 de camere fixe şi camere mobile. În 74 de locaţii sunt amplasate camere video fixe, unele dintre ele duble, iar direcţiile regionale de drumuri au în total 14 camere mobile. 

În județul Alba se află doar o singură cameră fixă, pe Drumul Național 1, în localitatea Lancrăm, pe raza municipiului Sebeș.

Valabilitatea rovinietelor poate fi verificată şi prin personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Romane, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier şi al CNADNR (în punctele de trecere a frontierelor).

LISTA camerelor fixe de verificare a valabilităţii rovinietelor:

– judeţul Alba, DN1: Sebeş

– judeţul Arad, DN7: Nădlac

– judeţul Arad, DN79: Arad

– judeţul Argeş, DN65A: Buzoeşti

– judeţul Bacău, DN11: Sănduleni

– judeţul Bacău, DN15: Gârleni

– judeţul Bacău, DN2: Nicolae Bălcescu (cameră dublă)

– judeţul Bihor, DN1: Oşorhei

– judeţul Bistriţa-Năsăud, DN17: Tiha Bârgăului

– judeţul Botoşani, DN29: Băisa

– judeţul Braşov, DN1: Timişul de Sus

– judeţul Braşov, DN1: Şercaia

– judeţul Braşov, DN11: Lunca Câlnicului

– judeţul Braşov, DN11: Hărman (cameră dublă)

– judeţul Braşov, DN73: Râşnov

– judeţul Brăila, DN21: Bărăganul

– judeţul Brăila, DN22: Movila Miresii

– judeţul Brăila, DN2B: Lacu Sărat

– judeţul Buzău, DN2: Mărăcineni (cameră dublă)

– judeţul Caraş Severin, DN6: Mehadia

– judeţul Caraş Severin, DN58: Soceni

– judeţul Călăraşi, DN3: Cuza Vodă

– judeţul Cluj, autostrada A3: Gilău (cameră dublă)

– judeţul Cluj, DN75: Mihai Viteazu

– judeţul Cluj, DN1: Vâlcele (cameră dublă)

– judeţul Cluj, DN1C: Jucu

– judeţul Constanţa, DN38: Moviliţa

– judeţul Covasna, DN12: Sfântu Gheorghe

– judeţul Dâmboviţa, autostrada A1: Petreşti (cameră dublă)

– judeţul Dâmboviţa, DN71: Ulmi

– judeţul Dolj, DN6: Coşoveni

– judeţul Dolj, DN55: Bratovoeşti

– judeţul Dolj, DN56: Podari

– judeţul Dolj, DN65: Pieleşti

– judeţul Galaţi, DN25: Şendreni

– judeţul Galaţi, DN26: Vânători

– judeţul Galaţi, DN24: Cosmeşti

– judeţul Giurgiu, DN5: Călugăreni (cameră dublă)

– judeţul Gorj, DN66: Drăguteşti

– judeţul Harghita, DN12: Sândominic

– judeţul Harghita, DN13A: District Agrita

– judeţul Hunedoara, DN66: Băcia

– judeţul Hunedoara, DN7: Săcămaş

– judeţul Ialomiţa, autostrada A2: Feteşti (cameră dublă)

– judeţul Ialomiţa, DN2A: Giurgeni

– judeţul Iaşi, DN2: Moţca

– judeţul Iaşi, DN28: Leţcani (cameră dublă)

– judeţul Iaşi, DN24: Popricani

– judeţul Ilfov, autostrada A2: Glina (cameră dublă)

– judeţul Ilfov, autostrada A3: Snagov (cameră dublă)

– judeţul Maramureş, DN18: Moisei

– judeţul Mureş, DN15: Sângeorgiu de Mureş

– judeţul Mureş, DN13: Bălăuşeri

– judeţul Neamţ, DN15: Vaduri

– judeţul Neamţ, DN15: Călugăreni

– judeţul Prahova, DN1: Bărcăneşti/Româneşti (cameră dublă)

– judeţul Prahova, DN72: Brătăsanca

– judeţul Prahova, DN1B: Albeşti (cameră dublă)

– judeţul Prahova, DN1A. Măneciu

– judeţul Satu Mare, DN19: Decebal

– judeţul Sălaj, DN1F; Românaşi

– judeţul Suceava, DN2: Iacobeşti

– judeţul Suceava, DN17: Vama

– jud. Teleorman, DN6: Drăgăneşti Vlasca

– jud. Timiş, DN59: Jebel

– jud. Timiş, DN6: Sânnicolau Mare

– jud. Timiş, DN69: Orţişoara

– jud. Tulcea, DN22A: Cătăloi

– jud. Vaslui, DN24: Crasna

– jud. Vaslui, DN24B: Risesti

– jud. Vâlcea, DN64: Ioneşti

– jud. Vâlcea, DN67: Budeşti

– jud. Vâlcea, DN7: Călimăneşti/ Seaca

– jud. Vrancea, DN23: Vulturu

Preţurile rovinietelor încep de la 3 euro

preturirovinieteÎn functie de tipul autovehicului, rovinieta are o valabilitate de una, şapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, iar tariful este cuprins, după caz, între 3 și 1.210 euro. Durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum și durata de staționare.

În cazul autoturismelor, tariful rovinietei pentru 12 luni este de 28 euro, cu TVA inclus. Pentru aceeași perioadă, suma urcă la 1.210 euro în cazul vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).

amenzi-rovinieteAmenzile pot atinge 4.500 de lei

Amenzile pentru şoferii care circulă pe drumurile naţionale fără roviniete valabile sunt cuprinse între 250 si 4.500 de lei.

Atunci când sunt suprinşi de camerele video ale CNADNR circulând fără rovinietă, şoferii trebuie să primească procesul-verbal de contravenţie în maximum două luni de la data constatării.

Perioada a fost extinsă de la 30 de zile la două luni în aprilie 2015, după ce termenul general de comunicare a procesului-verbal de contravenţie a fost dublat la 1 februarie 2015.

Asta înseamnă că, în prezent, în intervalul de timp cuprins între data constatării şi comunicarea efectivă a procesului-verbal, autorităţile nu pot să dea, pentru aceeaşi maşină, alte amenzi pentru lipsa rovinietei.

Cum poți scăpa de amenda. La ce trebuie să fiți atenți când primiți procesul verbal

Şoferii care au circulat fără rovinietă scapă de plata amenzii dacă procesele verbale de constatare şi sancţionare primite acasă nu au semnătura olografă a agentului constatator. Acest lucru este posibil după ce Curtea Supremă a admis în luna februarie recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a decis că documentele transmise fără această semnătură sunt lovite de nulitate. Şoferii trebuie însă să solicite în instanţă anularea amenzilor şi a penalităţilor, iar în unele cazuri a executărilor silite.

Problemele şoferilor cu amenzile primite de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru lipsa rovinietei şi executările silite pentru neplata acesteia au ajuns pe masa Curţii Supreme, la sesizarea Avocatului Poporului.

Instanţa a decis, la sfârşitul lunii februarie, că documentele transmise de CNADNR sunt lovite de nulitate absolută, pentru că semnătura electronică nu este legală. Conform deciziei ÎCCJ, singurele procese-verbale de amendă, care pot fi acceptate, sunt cele care au semnătura olografă a agentului care a constatat lipsa rovinietei.

În consecinţă, cei care au primit în cutia poştală o amendă trebuie să meargă în instanţă şi să solicite anularea ei, în baza deciziei comunicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă semnătura olografă nu apare pe document.

Unde se plăteşte amenda pentru rovinietă?

Amenda pentru rovinietă trebuie plătită în maxim 15 zile de la data comunicării la sediul contravenientului. Amenda poate fi plătită la orice unitatea de trezorerie din România.

Tariful de despăgubire va fi plătit la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din raza judeţului în care aţi fost prinşi fără rovinietă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Lucrările pe șantierul sălii polivalente din Blaj rămân blocate. Procedura pentru alegerea unui nou constructor, anulată

Publicat

Achiziția publică pentru continuarea lucrărilor la Sala polivalentă din Blaj a fost anulată de Comisia de licitație din cadrul primăriei. Șantierul a rămas în așteptare, după ce firma care câștigase inițial contractul a părăsit locația, anul trecut, în contextul pandemiei COVID.

Contractul inițial, atribuit în noiembrie 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”. Constructorul reușise să finalizeze fundația clădirii și a ridicat cca. 10 – 20 % din zidăria de la demisol.

Procedura de achiziție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție “Sală Polivalentă de Sport cu capacitate 1800-2000 locuri” în municipiul Blaj (rest de executat)” – execuția lucrărilor rămase neexecutate, aferente contractului nr. 22580/27.11.2018, contract reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, a fost demarată de primărie în august 2020. Valoarea totală estimată este de 30.900.672,95 de lei, fără TVA.

În ultima fază a procedurii, cea de analiză financiară a ofertelor, a rămas o singură societate care, în final, nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a fi declarată câştigătoare, potrivit adevărul.ro.

Până la 1 iulie, erau executate lucrările la fundația clădirii, la structura din beton.

Contractul pentru construirea sălii polivalente a fost câștigat inițial, în 2018, de compania italiană Frimat SPA, singur ofertant. Atunci, valoarea contractului era de 25,03 milioane lei, fără TVA, cu termen de finalizare anul 2021.

Vezi și Se caută un nou constructor pentru Sala Polivalentă din Blaj. Contractul inițial, reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor

De contractul de peste 30 milioane lei s-au arătat interesate, de data aceasta, cinci firme/asociații de firme: ACI Cluj-Napoca SA, Manelli Impresa SRL Bucureşti, Asocierea Prenis SRL Blaj (lider) – Adriatica SRL Blaj – DTS Unic Proiect SRL Alba Iulia – Atlas Sport SRL Târgu Mures, Asocierea CON-A SRL Şelimbăr (lider) – CON-A Operations şi Asocierea Conart Structuri SRL Voiniceni (lider) – Kronos Life Construct SRL Târgu Mureş.

A rămas în ultima etapă a procedurii societatea din Cluj-Napoca.

În situaţia în care Primăria Blaj va fi nevoită să reia licitaţia, finalizarea lucrărilor se amână cu cel puţin şase luni.

Investiția pentru construirea sălii polivalente din Blaj este finanțată printr-un parteneriat între primărie și Consiliul Județean Alba.

Prin realizarea investiției se va obține o sală polivalentă de sport, cu o capacitate de 1.890 locuri pe scaune care respectă toate standardele naționale și europene pentru competițiile sportive de volei, handbal, baschet și tenis.

Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bine condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor de omologare a sălilor de sport:

– CEV Voleyball Competitions Regulations 2016 (categoria 3)

– EHF Arena Construction Manual (teren handbal 48 x 28 m)

– FIBA Europe – Official Basketball Rules

– ITF tennis

Contractul cuprinde toate lucrările pentru realizarea investitiei precum și unele dotări, respectiv scaunele (locurile), lift etc.

sursă: adevărul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ACCIDENT între Alba Iulia și Micești. Două mașini s-au lovit, pe strada Calea Moților

Publicat

Un accident rutier s-a produs miercuri după-amiaza, între Alba Iulia și Micești. Două autoturisme s-au lovit, pe strada Calea Moților.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, înmatriculate în județele Iași și Constanța. Traficul în zonă a fost îngreunat temporar.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

DUMINICĂ, 24 ianuarie: 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Concerte organizate la Blaj, transmise online

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba va organiza la Blaj, duminică, 24 ianuarie, două concerte cu ocazia aniversării a 162 de ani de la Mica Unire – Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859. Evenimentele vor avea loc fără public, vor fi organizate pe Câmpia Libertății și la Palatul Cultural și vor transmise în direct pe Facebook.

Duminică, 24 ianuarie, de la ora 17:00, pe Câmpia Libertății va avea loc un recital de muzică de fanfară, susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș.

De la ora 20:00, în Palatul Cultural, va fi organizat un spectacol folcloric extrordinar, cu suite vocal instrumentale din zonele istorice ale României, susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Soliști: Roxana Reche, Dorina Narița, Floricica Moga, Nicolae Plută, Maria Filimon, Bianca Șușman, Nicolae Tuhuț, Georgiana Petrescu, Diana Izabela Marin. Prezintă Andreea Bogdan.

Evenimentul se va desfășura fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și va fi transmis live pe paginile de facebook și youtube ale instituțiilor organizatoare.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria Blaj și Palatul Cultural Blaj.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Căminul nostru, noul spațiu de lucru (P)

Publicat

În ultima vreme, casa a devenit locul unde familia își petrece toată ziua. A devenit birou, școală, sală de sport, loc de joacă și restaurant. Însă, casa trebuie să rămână locul în care uităm de toate situațiile zilnice, ne relaxăm și petrecem timp de calitate cu familia.

Cum facem să ne păstrăm un cămin primitor, confortabil și relaxant, dar, în același timp, să fie un spațiu potrivit pentru a ne desfășura celelalte activități neprevăzute până anul trecut?

1. Stabilește spații de lucru. Este foarte important ca fiecare membru al familiei să aibă un spațiu personal pentru muncă sau studiu. Un birou amenajat și lumina naturală vor crește randamentul chiar și în zilele mohorâte. Lucrul pe canapea poate distrage atenția și pot apărea situații în care copiii vor interveni în mijlocul unei ședințe importante. Cei mici vor învăța cu plăcere dacă au un birou amenajat de ei.

2. Respectați programul de lucru. Este foarte important să vă păstrați rutina. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă ore de lucru, de masă, de relaxare și odihnă. Dacă nu aveți un program stabilit, veți fi tentați să lucrați mai mult și veți fi epuizați. Copiii au nevoie de rutină și de un program strict pentru a se dezvolta și a învăța. Chiar dacă nu ai copii, pe termen lung, programul haotic poate duce la depresie.

3. Bucurați-vă de natură. După terminarea programului de lucru, ieșiți afară împreună cu familia. Plimbați-vă prin parcul din apropiere, cu bicicleta, alergați sau pur și simplu mergeți pe jos măcar o oră. Aveți nevoie de mișcare, soare și de aer curat pentru a vă crește imunitatea.

4. Faceți sport. De cel puțin trei ori pe săptămână, toți membri familiei trebuie să facă mișcare. Acasă, la sală, în parc, oriunde și oricât, cel puțin 30 de minute. Dacă soțul are nevoie de un nou echipament pentru sport, sunt foarte multe modele de adidași Nike pe Fashion Days. Profită de prețurile speciale din această perioadă și fă-i o surpriză.

5. Petreceți timp de calitate împreună. Chiar dacă stați toată ziua împreună, dacă nu aveți un program stabilit, veți avea zile în care fiecare va avea alte preocupări și nu veți avea timp nici să discutați. Stabiliți zilnic cel puțin o oră în care să faceți împreună o activitate. Citiți cu copiii, ieșiți la plimbare, dansați, jucați un joc sau doar povestiți.

6. Gătiți împreună. Transformă acest moment într-o experiență în familie. Încercați mâncăruri noi, sănătoase și distrați-vă în bucătărie. Veți vedea că veți economisi bani, veți fi mai sănătoși și veți descoperi gusturi noi.

7. Relaxează-te. În fiecare seară, trebuie să avem un moment de relaxare pentru a ne păstra sănătatea mintală. Alege o pijama de damă pentru un somn confortabil și acordă-ți câteva momente doar pentru tine. Muzica preferată, o ceașcă de ceai și o carte te vor ajuta să te relaxezi.

Chiar dacă pare dificil, cu puțină organizare și un program bine stabilit, putem transforma această perioadă în clipe minunate petrecute cu familia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate