Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locuitorii Apusenilor ar putea beneficia de o reducere cu 50% la prețul lemnelor de foc. Propunere a deputatului Radu Tuhuț

Publicat

Deputatul de Alba Radu Marcel Tuhuț a declarat vineri că săptămâna viitoare va fi dezbătutu în Parlament un amendament de-al său privind reducerea cu 50% a prețului pentru lemnele de foc necesare încălzirii locuințelor pentru locuitorii din Apuseni.

În Apuseni nu este introdus gazul metan, iar mai multe localități de aici sunt incluse în Zona Montană Defavorizată.

”Am formulat mai multe amendamente asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării”.

Unul dintre acestea vizează sprijinirea persoanelor care locuiesc în Munții Apuseni și sună în felul următor:

Orice persoane care domiciliază sau care își stabilesc domiciliul în unitățile administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul României, clasificate ca Zone Montane Defavorizate sau în zone în care nu este introdusă rețeaua de gaz metan, beneficiază de o reducere de 50% pentru 15 metri cubi de lemn de foc achiziționat pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece (perioada octombrie – aprilie)” a spus Tuhuț.

Potrivit acestuia, cei 15 metri cubi de lemn reprezintă cantitatea medie necesară unei familii pentru încălzirea locuinței într-un sezon rece.

Amendamentele vor fi depuse săptămâna viitoare cu ocazia ședinței comisiei pentru Administrație publică și amenajarea teritoriului din care face parte și deputatul de Alba.

”Sper din suflet că și colegii mei parlamentari vor înțelege necesitatea acestuia și vor lăsa la o parte logica politică la care au recurs la votarea amendamentelor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2021.

Atunci au fost respinse proiecte importante pentru Alba, dar care sunt susținute, în continuare, prin consilierii județeni și locali, cu ocazia aprobării bugetelor locale, în vederea realizării lor din fonduri proprii sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Îmi reafirm interesul pentru o colaborare deschisă cu toți primarii, indiferent de culoarea politică, în folosul cetățenilor pe care îi reprezentăm”, a adăugat deputatul PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 09.04.2021 at 13:08

    La Olar nu i-a trecut asa ceva prin cap(?) in atatia ani de zacut pe bani grei in Parlament.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax