Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuitorii cartierului Recea din Alba Iulia nu vor mai plăti apa pluvială. Care este motivul. Comunicat Marius Hațegan

Publicat

Chiar dacă este o zonă dezvoltată recent, cartierul Recea face și el parte din Alba Iulia, la fel ca și Miceștiul și alte zone despre care primarul orașului pare că n-a auzit vreodată.

Tocmai pentru că este o zonă dezvoltată recent, în Recea există un sistem de canalizare divizor, adică rețeaua pluvială este separată de rețeaua de canalizare menajeră.

Canalizarea menajeră se află în administrarea operatorului, în timp ce rețeaua de colectare a apei pluviale este a Primăriei Alba Iulia, nefiind niciodată dată în administrare APA CTTA Alba.

Sunt convins, nici acest lucru nu este știut de către actuala administrație.

Spun asta pentru că, dacă actuala administrație n-ar fi fost un veritabil experiment eșuat, domnul Pleșa ori cineva din subordinea lui ar fi făcut demersurile necesare pentru ca fie această rețea să fie dată în administrare operatorului, fie să elimine plata apei pluviale pentru cetățenii care folosesc rețeaua primăriei.

Mai exact, pentru că exista un contract între APA CTTA și ANIF, prin care aceștia din urmă încasau o taxă, operatorul era obligat să perceapă și încasarea apei pluviale.

Acest lucru nu este însă normal, anume ca factura emisă de operator să conțină și apa pluvială, în condițiile în care rețeaua de colectare a apei pluviale este în proprietatea și administrarea orașului.

Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea operatorului de apă-canal, contractul cu ANIF va fi anulat, iar operatorul nu va mai plăti nici o taxă și, implicit, nici nu va mai emite locuitorilor din Recea facturi care să conțină și taxa pentru apă pluvială.

În rest, la fel ca și în Micești, cartierul Recea a fost lăsat de izbeliște de către actuala administrație: vegetație netoaletată, parcul plin de bălării, zero interes pentru comunitate.

Alba Iulia, cândva un etalon și model de bune practici administrative, este astăzi un oraș în care cetățenii sunt tratați cu nepăsare iar comunitățile sunt lăsate să se descurce pe cont propriu.

După trei ani cu Gabriel Pleșa în fruntea administrației, este clar pentru toată lumea că „oamenii noi” sunt nimic mai mult decât un experiment administrativ eșuat.

Marius Hațegan, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Al Vostru Hacker 😈

    vineri, 16.06.2023 at 11:40

    Cică nu auzi primarul de micesti😂
    Doar unde locuiește nu în micesti?🤣

    Directorii la apa ctta alba sunt din PNL 😉 mai mult Bardan este vecin cu Plesa pe str 😜, ori care din pnl,psd,usl tot mint și nu fac nimic , pe ei iubesc banii și funcțiile 😂 de ce sa mărit prețul la apă și canalizare ? vă zic de ce, casă ia sute de milioane salarii pe lună directori , din acel preț de apa și canalizare nu se construiește nimica în alba, ori face oamenii din banii lor ori tot din banii noștri prin primărie 😉

    Care mai crede ceva din ce zice PNL,USL,PSD ?🤨

  2. facsimil

    vineri, 16.06.2023 at 19:24

    🤮

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax