Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii din Ciugud vor putea reclama primăriei, printr-o aplicație de mobil, problemele apărute după relaxarea restricțiilor


Publicat

Primăria Comunei Ciugud a lansat o aplicație prin care cetățenii pot sesiza orice problemă care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19. Locuitorii pot transmite sesizările în doar câteva secunde, iar prin intermediul aplicației aceștia pot primi sfaturi, informări sau avertizări.

Aplicația se numește City Health și poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil, transmit reprezentanții primăriei. Este pusă la dispoziție Primăriei Ciugud de către compania de software Life is Hard (https://www.lifeishard.ro) din Cluj, în baza unui parteneriat care are ca scop testarea și îmbunătățirea acestei platforme. Pentru început, cetățenii din Ciugud vor avea posibilitatea de a raporta probleme care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, urmând să existe posibilitatea de raportări ample privind orice fel de probleme edilitare.

Platforma City Health permite relaționarea la distanță între cetățeni și administrația locală, pentru a rezolva problemele comunității. Prin intermediul CityHealth, cetățenii pot raporta (mesaje text, poze – inclusiv cu geolocație) problemele cu care se confruntă și pot solicita mai ușor asistență din partea administrației inclusiv când au nevoie de suport în situații speciale, precum izolarea la domiciliu.

Administrația locală preia solicitările simplu, prin notificările din platformă, și poate interveni pentru rezolvarea situațiilor sesizate. Tot prin platforma City Health, primăriile au posibilitatea să anunțe rapid cetățenii atunci când orașul are situații care limitează traficul sau accesul la anumite zone, ori când sunt luate decizii legate de funcționarea orașului care îi implică pe locuitori și vizitatori.

În contextul crizei actuale, cetățenii au la dispoziție în aplicația mobilă categoria de raportări speciale Coronavirus prin care pot sesiza situații în contextul pandemiei și pot solicita ajutor administrației locale.

Mai multe informații se regăsesc pe pagina oficială: https://www.cityhealth.io  sau pe site-ul Primăriei Ciugud www.primăriaciugud.ro.

Aplicația City Health poate fi descărcată astfel:

Apple Store, AICI.

Google Play, AICI.

„Comuna Ciugud este un promotor activ al conceptului Smart Village care presupune în primul rând ca administrațiile locale să devină „smart” digitalizând serviciile publice oferite. Pandemia de la nivel mondial ne-a arătat în această perioadă că trebuie să facem pași rapizi spre digitalizare și să folosim tehnologia în beneficiul cetățenilor.

Accesul la orice serviciu public trebuie să însemne pentru cetățean doar un simplu click. Acesta este motivul pentru care la Ciugud suntem deschiși oricărui parteneriat cu cei care vor să dezvolte sau să testeze în comunitatea noastră soluții inteligente pentru îmbunătățirea serviciilor publice”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

„Ciugudul poate fi considerat un exemplu de administrație locală inteligentă, astfel încât ne bucurăm să ne implicăm și noi în dezvoltarea serviciilor publice „smart” pe care le oferă cetățenilor.

Platforma City Health este un ajutor pentru orice comunitate și permite administrațiilor publice locale să relaționeze mai ușor cu cetățenii, să afle și să rezolve rapid probleme acestora. Practic este un instrument digital util prin care administrația rămâne în contact cu cetățenii putând să primească sesizări de la aceștia, dar și să transmită anunțuri sau avertizări rapide”, a spus Erik Barna, manager general al companiei Life is Hard.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ședințele de judecată de la Tribunalul București, întrerupte de o amenințare cu bombă primită pe email. Clădirea, evacuată

Publicat

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.

Ședințele de judecată au fost întrerupte. 

Știre în actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Executările silite, suspendate până în septembrie. Măsuri de sprijin pentru datornici

Publicat

Măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României se suspendă până în 1 septembrie, potrivit unei decizii în Parlament.

„Se suspendă toate măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020”, se arată în actul normativ aprobat de parlament.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Nu este necesară depunerea vreunui document, executările silite urmând să fie amânate automat.

„Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate”, potrivit documentului citat.

Modificările au fost operate prin introducerea unui nou articol în OUG 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale.

Suspendarea executărilor silite prin poprire în forma actuală nu conduce decât la falimentul comercianților, eliminând orice şansă creditorului bugetar de a mai încasa în viitor vreo sumă din creanţele bugetare deţinute, potrivit inițiatorilor.

„În acest context, pentru un ajutor real şi care să fie de natură a nu prejudicia bugetul de stat, a crea un echilibru procesual și echitate, decizia firească şi corectă ar fi ca pe perioada starii de urgenţă şi o perioadă rezonabilă ulterioară să fie suspendată şi ridicată orice şi toate măsurile de executare silită individuală, atât civilă, cât şi bugetară, pentru cele civile suspendarea sau nedeclanșarea să privească măsurile de executare silită ce pot fi instituite după declanșarea stării de urgență”, se arată în document.

surse: cdep.ro, adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Tânărul care a violat și ucis o bătrână de 91 de ani din Aiud a fost trimis în judecată pentru omor calificat

Publicat

Crișan Vasile, tânărul de 28 de ani din Aiud, care a violat și sugrumat o bătrână de 91 de ani a fost trimis în judecată pentru omor calificat. 

Fapta care a șocat comunitatea din Păgida s-a petrecut în urmă cu două luni, în 5 aprilie. Atunci pe timpul nopții, Vasile aflat sub influența băuturilor alcoolice a intrat peste bătrână în casă a bătut-o și a violat-o.

Pentru a-și ascunde faptele, tânărul a sugrumat-o pe bătrână, până a crezut că aceasta a murit, iar după a plecat din casa victimei.

Bătrâna a fost găsită a doua zi de dimineață, inconștientă, de fratele ei. A fost transportată de urgență la spital, dar potrivit unor surse din anchetă, aceasta a decedat.

CITEȘTE ȘI: CAZ ȘOCANT în Alba: Femeie de 91 de ani, violată și lăsată să moară în gospodărie. Agresorul, arestat pentru tentativă de omor

Vasile a fost identificat opt zile mai târziu și arestat preventiv.

În 6 iunie, procurorii l-au trimis în judecată pentru omor calificat. Dosarul a fost înregistrat în 5 iunie, pe rolul Tribunalului Alba, dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Universitatea din Alba Iulia organizează pregătire la Matematică pentru examenul de Bacalaureat. PROGRAMUL întâlnirilor online

Publicat

Cadrele didactice din cadrul Facultății de Științe Exacte și Inginerești a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vin în sprijinul absolvenților de liceu și organizează, săptămânal, pregătire pentru susținerea probei la disciplina Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat. 

Întâlnirile au loc pe platforma ZOOM Meetings, în fiecare zi de miercuri, de la ora 14:00.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Pentru conectare:

ZOOM Meetings

Meeting ID: 446 936 1879

Password: bac-mate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate