Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locuitorii din mai multe zone din Alba Iulia nemulțumiți că n-au primit pubele de gunoi. Polaris ridică deşeurile de la case de o săptămână

Publicat

pubele polaris

Mai mulţi cititori Alba24 ne-au relatat că distribuirea pubelelor noi de către firma de salubritate „Polaris M Holding” în mai multe zone din Alba Iulia se desfăşoară cu dificultate, în sensul că o parte dintre locuitorii de la case au rămas fără recipiente în care să arunce deşeurile şi nu au primit altele în loc. De cealaltă parte, reprezentanţii firmei susţin că lucrează inclusiv în weekend pentru a se asigura că toţi clienţii din gospodăriile individuale primesc pubelele, dacă sunt găsiţi la domiciliu şi că aceştia au opţiunea de a se adresa direct la sediul din Alba Iulia aflat în clădirea complexului comercial Alba Mall. Pe de altă parte ridicarea gunoaielor dintre blocuri a intrat în normalitate după ce, săptămâna trecută, oamenii de la Polaris au fost nevoiți să curețe locurile lăsate pline de gunoaie de Salprest după ce firma care a pierdut contractul de salubrizare a orașului și-a ridicat pubelele. Acum problemele au apărut la transferul serviciului de la locuințele individuale.

Un locuitor din cartierul Miceşti ne-a relatat care este situaţia în zonă, după ce au fost ridicate pubelele vechi, iar acum oamenii sunt nevoiţi să stea cu „gunoiul în straiţă”, pentru că nu le-au primit pe cele noi:

“Albaiulienii sunt obligați să încheie contracte de salubritate cu Polaris, dar după o săptămână şi ceva de activitate, nu ştiu cum stă situaţia în alte zone, dar în cartierul Miceşti locuitorii au rămas de o săptămână fără pubele după ce cei de la Salprest şi le-au retras pe ale lor, iar cei de la firma Polaris, nici măcar nu a apărut vreun reprezentant de-al lor să încheie vreun contract sau să dea alte pubele în schimbul ceorlalte. Astfel, oamenii stau cu gunoaiele îndesate prin plase şi pitulate prin colţurile curţilor, după o săptămână în care nu a apărut nici o pubelă.

Întrebarea este ce facem, domnilor consilieri sau dl. primar, fiind reprezentanţii interesului public, nu luăm nici o măsură împotriva celor de la Polaris, o atenţionare, ceva, o amendă mică?”, scrie în mesaj cititorul Alba24.

Un alt cetăţean susţine că a sunat la dispeceratul firmei şi “mi-au spus să mă duc să închei contract cu ei şi îmi dau pubelă. Să leg pubela cu o sfoară şi s-o trag după mine prin oraş sau, dacă am maşină, să pun pubela în maşină. S-au organizat bine la prezentarea arsenalului, dar organizarea la adunat gunoiul este de nota 1. Cum a venit maşina Salprestului să adune pubelele, atunci trebuia să vină şi Polarisul să le împartă”.

Acesta relatează că “am fost în poartă când s-a ridicat gunoiul şi nu a venit nimeni să încheie nici un contract sau să-mi dea pubela.”

Ce răspund reprezentanții Polaris:

Am luat legătura cu reprezentanţii firmei „Polaris”, pentru a clarifica situaţia, iar aceştia ne-au transmis că pubelele noi sunt distribuite în continuare în paralel cu ridicarea deşeurilor de la gospodăriile individuale. Potrivit programului comunicat, pe zone, maşina de gunoi este urmată de cea cu pubele noi, iar clienţii care sunt găsiţi la domiciliu pot încheia contract şi primesc gratuit recipientul. În cazul în care nu sunt acasă sau reprezentanţii firmei nu-i pot localiza, locuitorii se pot deplasa la sediul firmei din complexul comercial Alba Mall, unde pot încheia actele administrative şi reprezentanţii firmei le livrează pubela acasă, dacă aceştia nu doresc să o transporte singuri.

Şeful serviciului comercial de la firma „Polaris”, Adrian Itu a precizat că marţi a fost rezolvată şi situaţia în cartierul Oarda, unde au fost distribuite pubele noi.

Vedeţi aici PROGRAMUL de ridicare a deşeurilor, pe zone ale oraşului, pentru gospodăriile individuale, comunicat de firma de salubritate. Reamintim că această activitate a început săptămâna trecută.

Citeşte şi Albaiulienii sunt obligați să încheie contracte de salubritate cu POLARIS. Nicio altă firmă nu are temei legal de ridicare a gunoaielor din oraș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. nice

    marți, 15.10.2013 at 21:18

    in micesti de saptamana trecuta s-au schimbat pubelele, au fost case la care nu era nimeni acasa…

  2. Micestean

    miercuri, 16.10.2013 at 08:21

    Poate dar si pe strada mea nu are nimeni pubela si nici contract si printre vecinii mei sunt cinci case una dupa alta in care locuiesc pensionari si o casnica care sunt aproape tot timpul acasa.Nu a raspuns chiar nimeni la poarta?Oricum eu cred ca intotdeuna prima impresie conteaza sper sa ne inselam in privita celor de la Polaris si sa-si faca treba sa fie doar inceputul mai greu.

  3. Claudia

    miercuri, 23.10.2013 at 11:28

    Total nemultumita de activitatea de inceput a acestei firme. A trebuit sa fug pe strazi dupa ei sa primesc pubela. Contractul nu are stipulat pretul pe care il platim lunar. Scoatem dimineata pubelele si ei vin dupa masa. Au inceput neserios. Ii vom regreta pe cei de la Salprest, cu toate lipsurile lor. Reziliati contractul cu acest Polaris.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax