Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii din Ocna Mureş vor avea supermarket. „Profi” deschide magazin până în toamnă. Cine mai face angajări în oraş

Publicat

La aproape patru ani de la surparea supermarketului „Plus” de la Ocna Mureş, în urma prăbuşirii de teren din zona lacurilor de sare, în oraş se va deschide un nou magazin. „Profi” a făcut joi şi vineri angajări şi va deschide un supermarket pe strada Nicolae Iorga nr. 31, în clădirea „telefoanelor”, aparţinând Romtelecom. Din primele informaţii, locuitorii vor putea face cumpărături în noua locaţie cel târziu la mijlocul lunii septembrie. Şi nu este singura companie care a contractat salariaţi din Ocna Mureş. Au mai fost organizate interviuri în ultima perioadă şi de alţi angajatori mari, din Cluj şi Alba Iulia.

Ocna Mureş, cunoscut ca un oraş monoindustrial, avea anul trecut o rată a şomajului de 14% din datele oficiale, însă în realitate se ajungea la 17%, dacă se luau în considerare şi persoanele care nu mai primeau indemnizaţii şi nu erau trecute în evidenţe. Tot din 2010, anul „catastrofei” de la Ocna Mureş, când s-a produs surparea de teren pe o suprafaţă de 1.800 mp, ce a produs pagube estimate la aproximativ 6 milioane de euro, s-a închis şi UPSOM, combinatul de produse clorosodice la care erau angajaţi majoritatea locuitorilor. Atunci şi-au pierdut locurile de muncă aproximativ 1000 de oameni, care au fost nevoiţi să facă ulterior naveta în alte oraşe, ca Alba Iulia sau Turda, unde şi-au găsit serviciu.

Anul acesta, la Ocna Mureş continuă angajările făcute de companii care caută forţă de muncă în zonă. Unul dintre aceste exemple este al companiei „Profi Rom Food”, care a organizat interviuri joi şi vineri în oraş, în urma cărora aproximativ 20 de oameni vor avea loc de muncă la noul supermarket, ce va fi deschis pe strada Nicolae Iorga nr.31, într-o clădire închiriată de la Romtelecom, lângă sediul Poliţiei. Estimările pentru deschiderea oficială a magazinului sunt cel mai devreme în luna august şi cel mai târziu în 15 septembrie. Aici au fost angajaţi casieri, vânzători, recepţioneri marfă şi adjuncţi şef magazin.

În oraş ar urma să mai fie deschis un supermarket, în zona podului de intrare în localitate, însă deocamdată mai sunt de rezolvat probleme administrative. De asemenea, sunt planuri şi pentru un alt supermarket, în zona băilor sărate, pe care ar dori să-l deschidă „Penny”. Dacă toate avizele vor fi date în timp util, acesta ar putea fi funcţional în aproximativ trei luni.

Tot la Ocna Mureş au căutat forţă de muncă şi companiile Sews-R (Alba Iulia), Fujikura Automotive România şi Global Energy Products SA din Cluj-Napoca. În total, până acum, cam 150 de oameni vor fi angajaţi de aceste companii.

Fujikura Automotive România SRL Cluj-Napoca a angajat peste 130 de localnici, muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor. Aceştia au trebuit să aibă studii de minimum opt clase şi disponibilitate de muncă în trei schimburi. Compania ce produce cablaje şi componente electrice pentru industria auto oferea în schimb, pe lângă salariu, şi tichete de masă, spor de noapte şi transport asigurat la locul de muncă şi retur.

Global Energy Products Cluj SA a chemat “în probe” 48 de oameni din Ocna Mureş, în urma interviurilor. Din aceştia, aproximativ 25 vor fi angajaţi. Firma care se ocupă de remedierea pieselor turnate și confecții metalice a oferit condiţii similare, inclusiv transportul angajaţilor. Însă, pe lângă studiile de minim 8 clase, candidaţii mai trebuiau să aibă experienţă minimă în domeniu, pentru posturi ca sablatori, vopsitor, polizator, sudor şi controlor dimensional.

De asemenea, SEWS-R încearcă să găsească doritori care să lucreze în echipa companiei, fără să fie necesară experienţă sau studii speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax