Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locuitorii unui sat din comuna Sălciua vor avea pentru prima dată asfalt. Primăria modernizează un drum de pământ de 1,7 km

Publicat

Un drum de pământ din comuna Sălciua, în lungime de peste 1,7 km, va fi modernizat și asfaltat printr-o investiție de peste 800.000 de lei, fără TVA. 

Primăria comunei Sălciua a lansat marți, 7 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului sătesc Valea Largă.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 829.580,87 de lei, fără TVA. 

Potrivit proiectului tehnic, drumul sătesc Valea Largă se aflată în satul Valea Largă din comuna Sălciua și are o lungime de 1.751 metri.

În prezent, drumul de pământ este impracticabil pe o porțiune considerabilă în orice anotimp, accesul la gospodăriile existente făcându-se cu mare dificultate, doar cu autovehicule speciale de teren. Pe traseu nu există amenajări pentru scurgerea apelor, nu sunt amenajate podețe pentru traversarea cursurilor de apă, traversarea acestora făcându-se prin vad.

Drumul a fost proiectat pentru modernizare ca și drum secundar, de folosință locală, cu o lățime a platformei drumului de 4 metri și o lățime a carosabilului de 3 metri.

Se va realiza o structură rutieră alcătuită din:

  • 4 cm strat uzură beton asfaltic BAPC 16
  • 6 cm strat de legătură BADPC 20
  • 15 cm piatră spartă
  • 30 cm fundație balast

De asemenea, au fost prevăzute un număr de 8 stații de încrucișare, cu o lățime de 2 metri și lungime variabilă (10 metri, 20 metri). Acestea sunt platforme laterale, în afara părții carosabile, care au ca scop fluidizarea traficului în ambele sensuri și asigurarea vizibilității atât în aliniamente cât și în curbe.

Colectarea și evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va face prin intermediul rigolelor de acostament executate din beton. Lungimea rigolelor proiectate este de 1.721 metri.

Au fost proiectate trei podețe tubulare și un podeț casetat pentru traversarea pârâului Belii.

Pe tronsoanele cu ramblee înalte se vor monta parapeți metalici tip semigreu, cu lisă și stâlpi metalici, în lungime de 80 de metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate