Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locul României între cele mai puternice țări din lume. Clasament realizat de US News&World Report

Publicat

clasament

În 2019, podiumul celor mai puternice ţări din lume rămâne neschimbat în raport cu anul precedent, arată clasamentul tradiţional pe această temă al publicaţiei US News&World Report. România se plasează pe locul 62, după Myanmar.

”Cele mai puternice țări din lume care domină în mod constant titlurile de știri, modelele economice globale. Politicile lor externe și bugetele militare sunt urmărite religios. Când fac un angajament, îl vor păstra” au scris cei de la US News & World Report.

”România este cea mai mare dintre națiunile balcanice, ascunsă între Bulgaria și Ucraina în sud-estul Europei de-a lungul Mării Negre. În anii 1860, principatele Moldovei și Țării Românești s-au unit pentru a forma România, iar în 1877 și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman. Transilvania, care a fost condusă de Austria și Ungaria, a fost ulterior obținută de România, după lupta din primul Război Mondial” se arată în descrierea țării noastre.

La fel ca anul trecut, podiumul este asigurat de trei ţări: Statele Unite (1), Rusia (2) şi China (3).

Printre primele zece cel mai puternice ţări mai figurează Germania (4), Marea Britanie (5), Franţa (6), Japonia (7), Israel (8), Arabia Saudită (9) şi Coreea de Sud (10).

US News&World Report include 80 de ţări în acest clasament, făcându-le o scurtă prezentare din punct de vedere istoric, geografic sau economic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax