Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOCURI DE MUNCĂ în ALBA: Posturi pentru asistenți medicali, ingineri, programatori. OFERTA completă și cine angajează


Publicat

bursa locurilor de muncaAgenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba transmite oferta locurilor de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Cîmpeni şi Sebeș, valabilă la data de 23 decembrie. Sunt vacante posturi pentru asistenți medicali generaliști, kinetoterapeut, programatori, ingineri mecanici, asistent manager, contabil, dar şi agenți vânzări, muncitori necalificați.

În Alba Iulia se fac angajări în această perioadă la SEWS-R SRL, VCST Automotive Production Alba SRL, Patria Credit IFN SA, New Dimensione SRL, Tartamat Brothers SRL, Acomin SA Cluj-Napoca, Livio Dario, IPEC SA, Exon SRL, PFA Mureșan Ana Elena, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia,  Alcor Com Ro SRL, Telefonika SRL,  Metropolis Bets SRL, Pro Solutions Agency SRL, Prefera Foods SA, SC Rusticiana Pizza SA, SC Terra Aster SRL, SC Profi Rom Food SRL, SC Fia Consulting & Distribution SRL, SC Saggi Serv SRL, SC Artima SA, SC Apulum Technologies SRL și Realmed Alba SRL.

În Cîmpeni sunt locuri de muncp vacante la SC Sir Pet Vet SRL și SC Sitix SRL.  În Aiud, se fac angajări la Birou Executor Judecătoresc FR, în Blaj, angajează Kromberg & Schubert Ro Me SRL și Remat Plus SRL.

În Cugir, se fac angajări la SEWS Romania SRL şi SC Bayern Mobile Solution SA.

În Sebeş, locurile de muncă disponibile sunt la firmele: Novo Impex Petreşti, Star Assembly, Kronospan Sebeș, Rapel SA, FSR Rail Service SRL, Liceul cu Program Sportiv Sebeș, Meddo SRL, Drumfort SRL, SC Holzer Design SRL, SC Parpanghel SRL.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258.831137

Agent comercial -1

Agent de vânzări – 18

Ambalator manual – 5

Asistent manager -1

Asistent medical generalist -10

Bucătar – 2

Carmangier – 1

Cizmar – confecționer încălțăminte, după comandă – 5

Confecționer prelucrător în industria textilă – 20

Consilier financiar – bancar – 5

Dulgher (exclusive restaurator) – 5

Fierar betonist – 5

Inginer instalații pentru construcții – 1

Inginer mașini unelte – 3

Inginer mecanic – 3

Îngrijitor clădiri – 1

Instalator apă – canal – 5

Kinetoterapeut – 1

Laborant chimist -1

Lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale – 3

Lucrător comercial – 2

Manipulant mărfuri – 1

Merceolog – 10

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 80

Muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide 4

Operator la fabricarea mezelurilor – 2

Operator la mașini unelte cu comandă numerică – 6

Ospătar (chelner) 1

Pavator -5

Pizzar- 1

Prestator produse ceramice – 10

Primitor – distribuitor materiale și scule – 1

Profesor de culturp fizică medicală – 1

Programator – 4

Șef serviciu comerț cu ridicata și amănuntul – 1

Șofer autobuz – 2

Șofer autocamion/mașină de mare tonaj – 2

Tehnician asigurarea calității – 2

Vânzător -1

Zidar – pietrar – 5

Punct de lucru Blaj – 0725.225883

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 7

Sudor – 1

Punct de lucru Cîmpeni – 0725225884

Ospătar (chelner) – 1

Secretară – 1

Punct de lucru Aiud – 0725.225882

Secretară dactilografă – 1

Punct de lucru Cugir – 0725.225881

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10

Agent de vânzări – 1

Punct de lucru Sebeş – 0725.225885

Agent de securitate – 2

Asistent manager – 1

Consilier/expert/inspector/referent în economia generală -1

Cusător articole marochinărie – 3

Contabil – 1

Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 8

Lăcătuş-montator – 65

Femeie de serviciu – 1

Şef birou – 1

Electrician de întreţinere şi reparaţii – 8

Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale – 7

Strungar universal – 10

Muncitor întreţinere şi reparaţii maşini de cusut – 1

Șofer autocamion – 3

Șef manevră – 1

Portar – 1

Presator mase plastice – 2

Tâmplar universal – 1

Vulcanizator piese din cauciuc la prese – 1ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

COMUNICAT Călin Matieș: Județul Alba trebuie să ocupe un loc important pe harta turismului național și internațional (P)

Publicat

Din Senatul României, Călin Matieș va lupta pentru ca județul Alba să ocupe un loc important pe harta turismului național și internațional, deoarece merită cu adevărat, iar oamenii pot admira aici locuri minunate și pot cunoaște tradiții și meșteșuguri. În județul nostru sunt producători valoroși de vinuri, iar din punct de vedere gastronomic suntem în top.

Potrivit National Geografic, Transilvania se află între cele mai bune destinații de călătorie pentru anul 2021, iar noi trebuie să fim pregătiți să atragem cât mai mulți turiști.

”Propun crearea unui program turistic județean care să cuprindă tururi bazate pe vizitarea obiectivelor culturale, culinare, oenologice și istorice. Trebuie dezvoltate anumite rute/trasee care să cuprindă vizite la obiectivele istorice sau case tradiționale, restaurante de pe un anumit taseu, o degustare la cramele din cele 4 podgorii de renume din județul Alba – Aiud, Alba, Sebeș, Târnave. Aceste crame pot avea atât valențe oenologice cât și istorice sau culturale. În cadrul tururilor pot fi exploatate punctele forte ale gastronomiei specifice județului Alba prin crearea de trasee gastronomice și organizarea unor sesiuni culinare la producători de produse de calitate din județ, deprinderea meșteșugului de producere a produselor.

Cazarea se poate realiza în zone cu potențial turistic, spre exemplu, Valea Arieșului, Valea Frumoasei, un adevărat colț de rai. De asemenea, rutelor respective le pot fi alocați ghizi specializați în obiective istorice – adevărate comori ale județului Alba, precum Cetatea Alba Carolina, Cetatea Câlnic. Tururile trebuie organizate pentru grupuri de turiști români și străini, și trebuie concepute ca să ofere experiențe integrate.

Începând cu anul 2021, oamenii își vor dori să călătorească de plăcere, mai mult ca niciodată, pentru că au înțeles în această perioadă ce contează cu adevărat în viață. Totodată, cred că există potențial de creștere a zonelor turistice ale județului Alba, mai puțin luate în calcul până acum. Trebuie începute de pe acum campanii puternice de promovare a județului Alba, pentru anul viitor şi pentru anii care vin. O destinație se promovează din timp pentru a se dezvolta.

Acest proiect va fi unul prioritar în mandatul meu de senator! Din 6 Decembrie, putem face mai mult împreună. Votați Partidul Social Democrat în 6 decembrie pentru siguranța unui trai mai bun!”, a spus Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României.

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

-.CUI mandatar financiar județean 11200020

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul pentru amenajarea unei baze sportive la intrarea în Cetatea din Alba Iulia, RETRAS din ședința de Consiliu Local

Publicat

Proiectul prin care se propunea amenajarea unei baze sportive chiar la intrarea în Cetatea Alba Carolina a fost retras de la vot, joi, în timpul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia.

În timpul prezentării proiectului de către arhitectul primăriei, Alexandru Romanițan, consilierul local PSD Elisabeta Dana Nanu a sesizat mai multe probleme în documentele întocmite de angajații Primăriei Alba Iulia.

Mai exact, Elisabeta Dana Nanu a atras atenția că documentația întocmită de reprezentanții primăriei nu ar fi corectă: suprafața din raportul instituției nu coincide cu suprafața de pe schița arhitecților.

De asemenea, consilierul local PSD a mai atras atenția că în proiectul propus mai există și alte probleme în ceea ce privește regimul juridic al terenului, după cum este explicat în documentele făcute de primărie.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Cel mai probabil proiectul va fi reintrodus într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

Context

Alba24.ro a prezentat că în ședința de joi, 26 noiembrie, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, vor avea de votat un proiect prin care se vrea construirea unor terenuri de sport – unul de fotbal, două de padball (tenis cu piciorul) și unul de baschet, fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina.

Adică terenurile vor flanca monumentul istoric Poarta I a Cetății Alba Carolina.

VEZI ARTICOLUL COMPLET AICI: FOTO: Turism cu ”iz de fotbal” la Alba Iulia: Se vrea construirea unei baze sportive fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina

De-a lungul vremii, pentru zona respectivă au existat mai multe dezbateri și idei de revitalizare a acesteia. S-a propus o zonă de artizanat pentru meșteșugarii populari, de asemenea a fost și o discuție pentru ca spațiul să fie oferit tinerilor artiști, pentru pictură sau desen.

Mai mult, la un moment dat a fost adusă în discuție și amenajarea unor parcări publice. Însă nici o idee de mai sus nu a prins contur.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în data de 9 septembrie 2020, când primar interimar era Voicu Paul, cu doar două săptămâni înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

În ședința Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în ședința Comisiei tehnice de urbanism ambele din data de 12 noiembrie 2020 s-a primit aviz favorabil cu condiția respectării condiționărilor din avizul de oportunitate.

Din comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, care a dat aviz favorabil, fac parte viceprimarii Marius Filimon (PNL), Emil Antoniu Popescu (USR PLUS), Gabriel Lupea, fost viceprimar (PNL), Nicolae Alexandru Dan Dumitru (USR PLUS) și Alin Gheorghe Stanciu (PSD).

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avocații din Alba, îngrijorați de modificarea Legii 51: se permite implicarea SRI și altor servicii secrete în dosarele penale

Publicat

avocat

Baroul Alba atenționează că modificările la Legea 51/1991, adoptate tacit de Camera Deputaților, permit implicarea Serviciului Român de Informații și a altor servicii secrete în dosarele penale, altele decât cele vizând infracțiuni privind securitatea națională sau de terorism.

Avocații consideră că astfel ”se încalcă flagrant principiile de drept care se referă la independența justiției și la dreptul la apărare”.

Aceștia își exprimă speranța ca proiectul de lege să nu fie adoptat în această formă și de Senat, care este for decizional.

Comunicatul Baroului Alba:

”Consiliul Baroului Alba a luat act cu îngrijorare de adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României.

În esență, prin modificările aduse Legii nr. 51/1991, se legiferează în mod nepermis, în dezacord cu decizii explicite ale Curții Constituționale a României, posibilitatea implicării Serviciului Român de Informații și a altor servicii secrete în dosarele penale.

Implicarea serviciilor secrete în dosarele penale înseamnă, de fapt transformarea lucrătorilor acestor servicii în organe de cercetare penală, contrar dispozițiilor Codului de procedură penală. Acest act normativ arată care sunt organele de cercetare penală, inclusiv cele speciale, lucrătorii serviciilor secrete fiind excluși, în mod expres, din această categorie.

Deși, în prezent, SRI acordă sprijin organelor de cercetare penală la efectuarea anumitor activități de cercetare, acest sprijin este limitat pentru cazul infracțiunilor privind securitatea națională și al infracțiunilor de terorism și se traduce în informațiile transmise organelor de urmărire penală.

Modificările aduse Legii nr. 51/1991 creează cadrul în care serviciile secrete vor avea posibilitatea de a interfera cu dosarele de urmărire penală, altele decât cele vizând infracțiuni privind securitatea națională sau de terorism. ori, în acest mod se încalcă flagrant principiile de drept care se referă la independența justiției și la dreptul la apărare, principii care, astfel cum am arătat mai sus, au stat la baza unor decizii categorice ale Curții Constituționale a României.

Față de cele sus amintite, Consiliul Baroului Alba își exprimă speranța că proiectul de lege va fi respins sau modificat de către Senatul României, în calitate de cameră decizională, astfel încât să nu încalce principiile de drept și normele procesual penale la care am făcut referire.

Consiliul Baroului Alba rămâne adeptul ideii că adoptarea actelor normative care pot aduce atingere drepturilor și libertăților persoanei, mai ales într-un domeniu atât de sensibil cum este cel al justiției, trebuie să se facă în urma unor ample dezbateri și în urma unor consultări cu toate instituțiile implicate în actul de justiție.

Totodată, este imperios necesar ca actele normative să respecte principiul separării puterilor în stat și deciziile anterioare ale Curții Constituționale a României.

Corpul avocaților din Baroul Alba rămâne un partener indispensabil al înfăptuirii actului de justiție și, în egală măsură, se declară dispus să colaboreze cu decidenții politici, în sensul oferirii unor opinii juridice pertinente care să conducă la adoptarea unor acte normative în acord cu principiile de drept și cu normele procesual penale”, a transmis Baroul Alba, prin decan avocat Mihai Baco.

Proiectul de lege, adoptat tacit în 17 noiembrie

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, iniţiată de deputaţii PNL Cătălin Predoiu, Gabriel Andronache şi Cristina Trăilă, a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, în 17 noiembrie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. O mașină a ajuns în afara drumului și a lovit o țeavă de gaz

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut joi după amiaza pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Alba Iulia.

Din primele date, nu sunt persoane rănite.

Un autoturism a ajuns în afara drumului și s-a oprit într-o țeavă de gaz, lângă un imobil.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurare măsuri PSI, cu două autospeciale.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate