Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în străinătate: Bucătari la hotel de patru stele în Norvegia sau muncitor în domeniul forestier în Austria. Salariile pot ajunge până la 116.000 euro/an


Publicat

locuri munca

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate au de ales din ofertele EURES. Locurile de muncă vacante sunt în Norvegia, Marea Britanie, Austria, Spania și Finlanda. Se caută personal în domeniul medical, forestier, gastronomic și construcțiilor. Cei care doresc să se angajeze pot pot ajunge la salarii de până la 116.000 euro pe an.

Prin reţeaua europeană pentru ocuparea forţei de muncă, un restaurant cu standard ridicat dintr-un hotel de 4 stele din Norvegia caută doi bucătari calificaţi, cu experienţă relevantă în muncă de cel puţin doi ani şi care să vorbească bine limba engleză. Angajatorul oferă salarii cuprinse între 2.700 şi 3.060 de euro brut pe lună, în funcţie de calificări şi experienţă. De asemenea, orele suplimentare se vor plăti cu 40 la sută în plus. „Se oferă cazare şi masă gratuite”, se mai precizează în anunţul de angajare.

Contractul este cu normă întreagă, valabil până la Crăciun, dar cu posibilitate de prelungire. Angajarea se va face cât mai curând posibil. Cei interesaţi pot trimite scrisoare de intenţie şi CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: helen@jobnorway.no, iar diplomele şi alte documente se vor cere doar în cazul unui interviu.

În Marea Britanie sunt vacante 10 posturi de asistent medical care să lucreze cu persoane suferinde de diferite boli mentale şi să ajute totodată familiile acestora să treacă mai uşor peste această situaţie. „Munca implică ajutarea pacienţilor să treacă peste acestă dizabilitate şi să ducă o viaţă normală. Se solicită experienţă în domeniu între doi şi cinci ani, înregistrare NMC sau să fiţi o persoană eligibilă să obţineţi NMC, diplomă de asistent medical”, se arată în anunţ.

Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză la nivel mediu. „Dacă nu aveţi NMC, salariul este de de opt lire/oră. Dacă aveţi NMC, veţi fi plătit cu 12 lire/oră. Se lucrează 40 de ore pe săptămână”, se mai arată în anunţ.

Contractul este pentru perioadă nedeterminată. Candidatii trebuie să trimită un CV model Europass în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email mmihaylova@casenterpriseprojects.net.

Tot în Marea Britanie mai sunt disponibile două posturi de îngrijitor persoane/asistent medical. Pentru unul dintre ele se cere experienţă în domeniu de minimum un an, carnet de conducere categoria B, limba engleză la nivel B1/B2 şi două referinţe de la locurile de muncă.

Salariul oferit este cuprins între de 7,93 şi 8,52 lire pe oră, iar orele suplimentare se plătesc cu 11,35 lire pe oră. De asemenea, se oferă ajutor în găsirea unei locuinţe, precum şi oportunitatea de a face cursuri de specializare. Perioada contractuală este nedeterminată.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model Europass, în limba engleză, cu poza inclusă, la adresa de email mmihaylova@casenterpriseprojects.net.

Pentru cel de-al doilea post vacant se cere experienţă în domeniu de minium un an şi cunoştinţe de limba engleză nivel mediu (nivel B1/B2). Se oferă un salariu de 7 lire/oră pentru un program de lucru de 37,5 ore pe săptămână. Orele suplimentare se vor plăti suplimentar. De asemenea, se asigură cazare aproape de locul de muncă pentru 100 de lire pe săptămână, cu toate cheltuielile incluse. Contractul este pe perioadă nedeterminată.

În Finlanda se caută un îngrijitor de bovine, iar posibilitatea de a folosi propria maşină constituie avantaj. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba engleză sau germană la nivel conversaţional, iar salariul oferit este de 8,16 euro brut/ oră. De asemenea, se acordă asistenţă pentru găsirea unei locuinţe, iar costul chiriei pentru o garsonieră este de 350 euro/lună. „Contractul de muncă este permanent, cu o perioadă de probă de trei luni”, se arată în anunţul de angajare. CV-urile, model Europass, întocmite în limba engleză se trimit pe adresa de e-mail a angajatorului: juha.tiiri@pp.inet.fi.

În Austria sunt vacante 10 locuri pentru coordonatori echipă pentru munca în domeniul forestier. Anunţul vizează vorbitorii de limbă germană, iar salariul oferit este de 1.300 de euro net pe lună, asigurându-se şi cazare, transport la locul de muncă, scule şi haine de protecţie. Contractele sunt pentru cinci ani. Persoanele interesate pot trimite CV în limba română, la adresa de email robert.tanko@eros.ro.

Tot în Austria se caută cinci finisori faţade clădiri, care să aibă experienţă relevantă şi să vorbească limba germană. Salariul este tot de 1.300 de euro net pe lună şi se asigură cazare, transport la locul de muncă, scule şi haine de protecţie. Contractele sunt pentru cinci ani.

În localitatea Perg din Austria sunt vacante cinci posturi de zugrav pentru care se solicită experienţă relevantă şi cunoaşterea limbii germane la nivel mediu-avansat. Salariul oferit este de 1.200 euro net/lună.

În Spania, în localitatea Almonte, se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură pentru recoltare căpşuni. Angajatorul impune o perioadă de probă de 15 zile şi nu solicită cunoaşterea unei limbi străine. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi şi 39 ore pe săptămână, împărţite în şase zile. „Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Consilierul Eures va face o preselecţie a candidaţilor în vederea participării la interviu. Pot participa persoane care deţin NIE sau care nu au mai lucrat în Spania”, se arată în anunţul de angajare.

Salariul este de 39,48 euro brut pe zi conform Convenţiei colective, iar salariul se plăteşte la două săptămâni, prin transfer bancar. Angajatorul plăteşte şi contribuţii doi la sută pe venit, 113 euro asigurarea socială şi asigură cazare contra sumei de un euro pe zi. Contractele vor fi de aproximativ trei luni, începând cu 15 februarie 2015.

În Irlanda, într-o localitate situată la 50 de kilometri de Dublin, este vacant un post de psihiatru pediatric. „Angajatorul caută persoane care au o abordare holistică şi care sunt capabile să pună în aplicare intervenţiile clinice şi medicale în funcţie de necesităţi. Postul presupune munca într-o echipă multidisciplinară în cadrul unei clinici de neuropsihiatrie în care se implementează programe bazate pe modelul neurocomportamental, pentru copii şi tineri cu tulburări complexe neurocomportamentale. Medicii vor fi responsabili cu evaluarea şi managementul copiilor/tinerilor repartizaţi şi care au fost admişi în organizaţie în timpul procesului de tranziţie. Aceasta presupune: legătura cu persoanele care au recomandat tânărul, urmărirea tânărului şi a familiei înainte de admiterea în organizaţie şi planificarea primirii cu familia şi conducerea organizaţiei. Supravegherea programului tinerilor(dpdv tratament, îngrijire) în timpul primirii în organizaţie, inclusiv terapia individuală, efortul/munca familiei. Postul presupune de asemenea ţinerea legăturii cu şcoala şi alte agenţii implicate”, se arată în anunţ.

Aplicanţii trebuie să aibă specializarea psihiatrie, bune abilităţi de comunicare şi ascultare, să fie persoane empatice, să fie capabili, să dorească să lucreze cu persoane având comportament provocator şi să poată începe lucrul cât mai curând. Angajatorul cere experienţă în lucrul cu copii şi adolescenţi cu nevoi complexe de cel puţin doi ani, precum şi cunoaştere limbii engleze.

Salariul oferit este 116.000 de euro pe an brut, iar contractul este pe perioadă nedeterminată.

Candidaţii pot trimite CV în limba engleză (format Word, fără tabele, imagini), prin email, cu menţiunea „VR/958”, la ingolf@jacaranda-recruitment.co.uk.

sursa: Mediafax.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

MOȘII DE IARNĂ 2021: Când pică, anul acesta, Sâmbăta Morților. Tradiții și obiceiuri care se respectă de zeci de ani

Publicat

lumanari

Moșii de Iarnă reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Moșii de iarnă sunt celebrați în calendar ortodox 2021 la începutul anului.

În această zi importantă se face pomenirea morților. Moșii de iarnă marchează începutul celor șapte Sâmbete ale Morților, care se încheie înainte de Săptămâna Mare a Paștelui.

Când sunt Moșii de iarnă 2021

Anul acesta, Moșii de iarnă se prăznuiesc la începutul lunii martie, mai exact pe 6 martie, atunci când Biserica Ortodoxă face prăznuirea celor adormiți. Moșii de iarnă 2021 sunt celebrați în martie, deoarece Paștele 2021 este pe 2 mai, iar Moșii de iarnă marchează începutul sâmbetelor morților, care se încheie în Săptămâna Mare.

După Moșii de iarnă 2021, la câteva zile, urmează Moșii de primăvară 2021, pe data de 9 martie.

Ce înseamnă Sâmbăta Morților, Moșii de iarnă

În ziua de Sâmbăta Morților, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe cei trecuți în neființă, prin organizarea Slujbei Parastasului și a Sfintei Liturghii.

Pentru pomenirea morților la biserică, enoriașii duc colivă, colac sau turtă, o sticlă cu vin și pomelnicul în care sunt trecute numele persoanelor care nu mai viețuiesc pe Pământ, pentru a fi slujite de către preoți.

Este ziua cunoscută și ca Sâmbăta Morților, iar ritualul prevede ca în fiecare biserică să se oficieze Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului!

La biserică se duc, spre a fi slujite de către preoți, colivă, colac, sticlă cu vin, pomelnicul în care trecem numele celor plecaţi la Domnul şi lumânări.

Pentru pomenirea morților se mai pot duce, în funcţie de posibilităţi, pachete cu plăcinte, brânzeturi, piftie, carne, sarmale, mere şi alte fructe.

În această zi, se aprind lumânări la mormintele rudelor trecute în neființă, pentru a încălzi sufletele celor decedați.

Tradiții și obiceiuri de Moșii de iarnă 2021

În unele zone ale României, la sate, sărbătoarea Moșilor de Iarnă este cunoscută și sub numele de „Moșii de piftii”.

Potrivit datinelor străvechi, tot ceea ce rămâne nemâncat în Sâmbăta Morților se aruncă și nu se păstrează pentru a doua zi, când avem Duminica Lăsatului Secului de carne.

În caz contrar, se spune că iarna se va răzbuna și va trimite valuri de nămeți peste cei care nu respectă orânduielile Domnului.

Pentru a respecta până la capăt obiceiul, trebuie ca ceea ce rămâne nemâncat să se arunce a doua zi, în Duminica lăsatului sec de carne. Dacă nu se respectă această tradiţie, natura se răzbună aducând valuri de frig în toiul verii.

În Sâmbăta Morților nu se lucrează, iar la cimitir se aprind cel puțin două lumânări

Femeile care încalcă tradiţia şi lucrează în această zi sunt pedepsite să tremure ca piftia şi „li se întoarce pomana” pe care au dat-o.

Atenție! Cei dragi decedați de mai puțin de un an nu trebuie pomeniți alături de ceilalți! Pentru ei se scrie doar un pomelnic separat.

Credincioşii care fac pomeniri de Moșii de iarnă trebuie să meargă la biserică de dimineaţă, ca să participe la Sfânta Liturghie. Abia după această slujbă se oficiază şi parastasul.

Apoi, familia merge la cimitir, unde trebuie să aprindă cel puţin două lumânări – numărul minim necesar, potrivit superstiţiilor, pentru a încălzi sufletele morţilor.

În Muntenia încă se mai păstrează obiceiul ca, lângă colivă, la pomeni să se pună și un bănuţ care să fie dat celui mai sărac om din sat, pentru a aduce spor atât celui ce a dat, cât și celui care a primit.

Pe vremuri, se obișnuia pe la sate să se organizeze hore, iar la oraș, bâlciuri și baluri. De asemenea, se dă de pomană un preparat caracteristic zonei – grâu fiert cu brânză şi unt. În plus, în pachete se pune şi friptură de porc.

Nu se fac nunţi de Moșii de iarnă

Conform tradiţiei creştin ortodoxe, odată cu Lăsatul secului de carne, cununiile religioase ar trebui să fie interzise. Noul sezon al nunţilor se va deschide după Duminica Tomii (a doua duminică după Paște).

Când se mai face pomenirea morților la români

  • Moșii de primăvară – sâmbăta din preajma Mucenicilor;
  • Moșii de vară – sâmbăta dinaintea Rusaliilor;
  • Moșii de toamnă – prima sâmbătă din luna noiembrie;
  • Moșii de iarnă – sâmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii, anunț legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate