Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în străinătate: Bucătari la hotel de patru stele în Norvegia sau muncitor în domeniul forestier în Austria. Salariile pot ajunge până la 116.000 euro/an


Publicat

locuri munca

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate au de ales din ofertele EURES. Locurile de muncă vacante sunt în Norvegia, Marea Britanie, Austria, Spania și Finlanda. Se caută personal în domeniul medical, forestier, gastronomic și construcțiilor. Cei care doresc să se angajeze pot pot ajunge la salarii de până la 116.000 euro pe an.

Prin reţeaua europeană pentru ocuparea forţei de muncă, un restaurant cu standard ridicat dintr-un hotel de 4 stele din Norvegia caută doi bucătari calificaţi, cu experienţă relevantă în muncă de cel puţin doi ani şi care să vorbească bine limba engleză. Angajatorul oferă salarii cuprinse între 2.700 şi 3.060 de euro brut pe lună, în funcţie de calificări şi experienţă. De asemenea, orele suplimentare se vor plăti cu 40 la sută în plus. „Se oferă cazare şi masă gratuite”, se mai precizează în anunţul de angajare.

Contractul este cu normă întreagă, valabil până la Crăciun, dar cu posibilitate de prelungire. Angajarea se va face cât mai curând posibil. Cei interesaţi pot trimite scrisoare de intenţie şi CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: helen@jobnorway.no, iar diplomele şi alte documente se vor cere doar în cazul unui interviu.

În Marea Britanie sunt vacante 10 posturi de asistent medical care să lucreze cu persoane suferinde de diferite boli mentale şi să ajute totodată familiile acestora să treacă mai uşor peste această situaţie. „Munca implică ajutarea pacienţilor să treacă peste acestă dizabilitate şi să ducă o viaţă normală. Se solicită experienţă în domeniu între doi şi cinci ani, înregistrare NMC sau să fiţi o persoană eligibilă să obţineţi NMC, diplomă de asistent medical”, se arată în anunţ.

Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză la nivel mediu. „Dacă nu aveţi NMC, salariul este de de opt lire/oră. Dacă aveţi NMC, veţi fi plătit cu 12 lire/oră. Se lucrează 40 de ore pe săptămână”, se mai arată în anunţ.

Contractul este pentru perioadă nedeterminată. Candidatii trebuie să trimită un CV model Europass în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email mmihaylova@casenterpriseprojects.net.

Tot în Marea Britanie mai sunt disponibile două posturi de îngrijitor persoane/asistent medical. Pentru unul dintre ele se cere experienţă în domeniu de minimum un an, carnet de conducere categoria B, limba engleză la nivel B1/B2 şi două referinţe de la locurile de muncă.

Salariul oferit este cuprins între de 7,93 şi 8,52 lire pe oră, iar orele suplimentare se plătesc cu 11,35 lire pe oră. De asemenea, se oferă ajutor în găsirea unei locuinţe, precum şi oportunitatea de a face cursuri de specializare. Perioada contractuală este nedeterminată.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model Europass, în limba engleză, cu poza inclusă, la adresa de email mmihaylova@casenterpriseprojects.net.

Pentru cel de-al doilea post vacant se cere experienţă în domeniu de minium un an şi cunoştinţe de limba engleză nivel mediu (nivel B1/B2). Se oferă un salariu de 7 lire/oră pentru un program de lucru de 37,5 ore pe săptămână. Orele suplimentare se vor plăti suplimentar. De asemenea, se asigură cazare aproape de locul de muncă pentru 100 de lire pe săptămână, cu toate cheltuielile incluse. Contractul este pe perioadă nedeterminată.

În Finlanda se caută un îngrijitor de bovine, iar posibilitatea de a folosi propria maşină constituie avantaj. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba engleză sau germană la nivel conversaţional, iar salariul oferit este de 8,16 euro brut/ oră. De asemenea, se acordă asistenţă pentru găsirea unei locuinţe, iar costul chiriei pentru o garsonieră este de 350 euro/lună. „Contractul de muncă este permanent, cu o perioadă de probă de trei luni”, se arată în anunţul de angajare. CV-urile, model Europass, întocmite în limba engleză se trimit pe adresa de e-mail a angajatorului: juha.tiiri@pp.inet.fi.

În Austria sunt vacante 10 locuri pentru coordonatori echipă pentru munca în domeniul forestier. Anunţul vizează vorbitorii de limbă germană, iar salariul oferit este de 1.300 de euro net pe lună, asigurându-se şi cazare, transport la locul de muncă, scule şi haine de protecţie. Contractele sunt pentru cinci ani. Persoanele interesate pot trimite CV în limba română, la adresa de email robert.tanko@eros.ro.

Tot în Austria se caută cinci finisori faţade clădiri, care să aibă experienţă relevantă şi să vorbească limba germană. Salariul este tot de 1.300 de euro net pe lună şi se asigură cazare, transport la locul de muncă, scule şi haine de protecţie. Contractele sunt pentru cinci ani.

În localitatea Perg din Austria sunt vacante cinci posturi de zugrav pentru care se solicită experienţă relevantă şi cunoaşterea limbii germane la nivel mediu-avansat. Salariul oferit este de 1.200 euro net/lună.

În Spania, în localitatea Almonte, se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură pentru recoltare căpşuni. Angajatorul impune o perioadă de probă de 15 zile şi nu solicită cunoaşterea unei limbi străine. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi şi 39 ore pe săptămână, împărţite în şase zile. „Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Consilierul Eures va face o preselecţie a candidaţilor în vederea participării la interviu. Pot participa persoane care deţin NIE sau care nu au mai lucrat în Spania”, se arată în anunţul de angajare.

Salariul este de 39,48 euro brut pe zi conform Convenţiei colective, iar salariul se plăteşte la două săptămâni, prin transfer bancar. Angajatorul plăteşte şi contribuţii doi la sută pe venit, 113 euro asigurarea socială şi asigură cazare contra sumei de un euro pe zi. Contractele vor fi de aproximativ trei luni, începând cu 15 februarie 2015.

În Irlanda, într-o localitate situată la 50 de kilometri de Dublin, este vacant un post de psihiatru pediatric. „Angajatorul caută persoane care au o abordare holistică şi care sunt capabile să pună în aplicare intervenţiile clinice şi medicale în funcţie de necesităţi. Postul presupune munca într-o echipă multidisciplinară în cadrul unei clinici de neuropsihiatrie în care se implementează programe bazate pe modelul neurocomportamental, pentru copii şi tineri cu tulburări complexe neurocomportamentale. Medicii vor fi responsabili cu evaluarea şi managementul copiilor/tinerilor repartizaţi şi care au fost admişi în organizaţie în timpul procesului de tranziţie. Aceasta presupune: legătura cu persoanele care au recomandat tânărul, urmărirea tânărului şi a familiei înainte de admiterea în organizaţie şi planificarea primirii cu familia şi conducerea organizaţiei. Supravegherea programului tinerilor(dpdv tratament, îngrijire) în timpul primirii în organizaţie, inclusiv terapia individuală, efortul/munca familiei. Postul presupune de asemenea ţinerea legăturii cu şcoala şi alte agenţii implicate”, se arată în anunţ.

Aplicanţii trebuie să aibă specializarea psihiatrie, bune abilităţi de comunicare şi ascultare, să fie persoane empatice, să fie capabili, să dorească să lucreze cu persoane având comportament provocator şi să poată începe lucrul cât mai curând. Angajatorul cere experienţă în lucrul cu copii şi adolescenţi cu nevoi complexe de cel puţin doi ani, precum şi cunoaştere limbii engleze.

Salariul oferit este 116.000 de euro pe an brut, iar contractul este pe perioadă nedeterminată.

Candidaţii pot trimite CV în limba engleză (format Word, fără tabele, imagini), prin email, cu menţiunea „VR/958”, la ingolf@jacaranda-recruitment.co.uk.

sursa: Mediafax.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ambasada României la Beirut, avarii minore după explozia care a spulberat o parte din oraș. 73 de morți și 3500 de răniți

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în urma exploziilor produse marţi seară, imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse în seara zilei de 4 august în zona portuară a oraşului Beirut şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

”Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară”, arată MAE.

Două explozii succesive, extrem de puternice, au zguduit marți Beirutul, în urma cărora, potrivit unor bilanțuri provizorii, cel puțin 37 de persoane au murit și circa 3.700 sunt rănite, scrie AFP.

Imaginile difuzate pe rețelele sociale arată o primă explozie urmată de o a doua, care a provocat un imens nor de fum.

Bilanțul parțial de marți vorbește despre 73 de morți și 3.700 de răniți în explozii. Autoritățile au anunțat că spitalele din Beirut și împrejurimi nu fac față.

„Este o catastrofă în toate sensurile termenului”, a afirmat Hamad Hassan, în fața ziariștilor, în timp ce vizita un spital din capitală.

Ministrul de Interne a declarat că exploziile s-au produs la un depozit unde era stocat azotat de amoniu.

Ambasada Statelor Unite din Beirut îndeamnă persoanele aflate în zona deflagrației să „rămână în case și să poarte măști dacă au acces la ele”, în condițiile în care există informații că în urma exploziei au fost eliberate gaze toxice în atmosferă.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Afaceristul care i-ar fi dat ”mega” șpaga de un milion de euro, fostului director de la Apele Române, este din Alba

Publicat

Omul de afaceri care i-ar fi dat un milon de euro mită fostului director general al Administrației Naționale ”Apele Române”, Victor Sandu, este din județul Alba.

Este vorba despre C. S. Emanoil, ce deține o firmă de construcții, care până în 2018 a avut punctul de lucru în Blaj, dar între timp și-a schimbat denumirea și s-a mutat cu sediul social în Bistrița-Năsăud, potrivit bistritabusiness.ro.

De asemenea a mai deținut o firmă în județul Alba, tot la Blaj, în care era asociat 95%, dar pe care a închis-o.

Procurorii DNA au dat publicității un comunicat în care au anunțat că luni, Sandu a fost reținut pentru 24 de ore, alături de un omul de afaceri căruia nu i-au dat numele, dar, cererea de arestare preventivă a celor doi este vizibilă pe portalul instanțelor de judecată.

Ce s-ar fi întâmplat, potrivit procurorilor DNA

” (…) Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, față de două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”, se arată în comunicatul de la DNA.

Sursele junaliștilor de la bihoreanul.ro susțin că firma bărbatului din Alba nu a avut contracte directe cu ABA Crişuri, ci a subcontractat lucrări în Bihor, chiar şi la a treia mână, adică de la firme angajate de titularii contractelor de execuţie. De altfel, pe site-ul ABA Crişuri nu este publicat niciun contract de lucrări cu firma respectivă.

Astăzi, cei doi au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Bacău, cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au respins cererea procurorilor.

Sandu și omul de afaceri din Alba au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

(…) respinge ca neîntemeiata cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Sandu Victor şi C. S. Emanoil(…) dispune luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile începând cu data de 04.08.2020 pâna la data de 02.10.2018, inclusiv faţă de inculpaţii: – Sandu Victor, c(…) şi – C. S. Emanoil, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, (…)” se arată în minuta pe scurt de la Tribunalul Bacău.

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Spadă celtică ornamentată cu foiță de aur, descoperită la Aiud, simbol al unei confrerii de războinici prezente în Transilvania

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia deține în colecțiile sale un important artefact apaţinând epocii celtice din Transilvania (sec. IV-III a. Chr.), iar ornamentele ei ar putea fi semnul unei confrerii de războinici.

Unele elemente ornamentale, cum este cazul perechilor de dragoni afrontaţi care sunt figuraţi şi pe spada de la Aiud, au cunoscut o răspândire europeană largă, ceea ce a determinat avansarea ipotezei că simbolurile respective au reprezentat „insigne” ale unei confrerii de războinici întinse de la un capăt la altul al Europei temperate. 

Este vorba despre o spadă de fier care a fost descoperită în anul 1912 în parcul oraşului Aiud, alături de alte obiecte care au făcut parte din inventarele unor morminte (probabil de incineraţie) distruse de intervenţiile de amenajare a zonei efectuate în anul respectiv.

Spada este din fier şi se păstrează împreună cu o parte din teacă. Ea a fost îndoită ritual în momentul depunerii sale în groapa mormântului.

Partea superioară a tecii, în partea dinspre mâner, a fost ornamentată pe partea ei anterioară, cea vizibilă.

Astfel, breteaua care ranforsează teaca în partea sa superioară a fost modelată sub forma a două cercuri concentrice în relief. Apoi, deasupra şi sub această bretea, a fost executat prin incizie un decor cu motive vegetale şi cu imaginile a doi dragoni sau grifoni afrontaţi, cu gurile larg deschise, dispuşi de o parte şi de alta a nervurii mediane longitudinale a tecii.

De asemenea, partea superioară a tecii a fost decorată suplimentar cu o foiţă de aur care acoperea breteaua de ranforsare, dar probabil şi întregul decor incizat. Ornamentul de aur se mai păstrează astăzi doar pe alocuri.

Lungimea totală a spadei este de 73 cm, din care 12 cm reprezintă mânerul. Lăţimea spadei este de 5 cm. Diametrul cercurilor de pe breteaua de ranforsare măsoară 2,7 cm.

Spada, în general, a constituit una dintre cele mai importante arme ale panopliei elitei războinice din vremea la care ne referim. Nu este întâmplător faptul că într-un număr mare de situaţii ele au fost îndoite (distruse ritual) în momentul depunerii lor în morminte.

Unii cercetători au considerat că astfel de atitudini au avut raţiuni practice, dictate de necesitatea depunerii pieselor respective în gropile unor morminte de incineraţie care aveau un diametru mai mic decât lungimea spadelor.

Însă o privire generală asupra complexelor funerare de incineraţie ilustrează faptul că gropile sepulcrale erau în general ovale sau rectangulare, cu dimensiuni suficient de mari pentru a permite depunerea unei spade fără ca lama acesteia să fie îndoită. Prin urmare, explicaţia îndoirii spadelor trebuie căutată în domeniul spiritual.

Spada, ca armă simbolică şi însoţitoare a războinicului era investită cu puteri magice şi constituia prelungirea braţului acestuia în luptă. Uneori arma însăşi era percepută ca având un „suflet” propriu. Este suficient în acest sens să ne amintim de celebra spadă Excalibur a legendarului rege Arthur.

Rolul simbolic important jucat de spade este sugerat şi de ornamentarea tecilor acestora. În mediul celtic sunt documentate numeroase spade decorate cu motive specifice artei La Tène, unele dintre aceste ornamente simbolice fiind caracteristice în special anumitor regiuni, de unde şi denumirile atribuite de către istoricii de artă diverselor „curente” stilistice (spre exemplu „stilul săbiilor ungare” etc.).

În alte situaţii, unele elemente ornamentale, cum este cazul perechilor de dragoni afrontaţi care sunt figuraţi şi pe spada de la Aiud, au cunoscut o răspândire europeană largă, ceea ce a determinat avansarea ipotezei că simbolurile respective au reprezentat „insigne” ale unei confrerii de războinici întinse de la un capăt la altul al Europei temperate.

Toate aceste ornamente ilustrează încă o dată importanţa pe care o aveau spadele în ansamblul panopliei. Investită cu astfel de puteri magice, uneori spada depusă în mormânt era distrusă ritual prin îndoire, adică era „ucis” spiritul ei odată cu cel care a folosit-o.

În alte situaţii însă spadele au cunoscut o utilizare îndelungată şi au fost transmise urmaşilor odată cu puterile magice şi simbolice cu care armele respective erau investite. Una dintre spadele celebre din acest punct de vedere a fost descoperită în necropola celtică de la Pişcolt. Ea a fost ornamentată succesiv în trei etape diferite. În prima etapă a fost realizat un decor tipic „stilului săbiilor ungare”. În a doua etapă, în partea superioară a tecii au fost incizaţi doi dragoni afrontaţi. În sfârşit, în cea de a treia etapă, a fost aplicat un ornament ajurat longitudinal. Aceste ornamente succesive demonstrează o utilizare îndelungată a armei în discuţie. Ele s-au datorat probabil nevoii de a reînnoi, de mai multe ori, eficacitatea magică a imaginilor de pe teaca spadei.

Spada de la Aiud este importantă şi pentru faptul că a fost ornamentată cu o foiţă subţire de aur. Astfel de ornamente sunt rare în întreaga lume celtică. Pe de altă parte, un coif descoperit la Apahida, lângă Cluj-Napoca, datat în aceeaşi perioadă, a fost decorat la rândul său pe calotă prin aceeaşi tehnică. De aceea, nu ar fi exclus ca piesele în discuţie să ateste exploatarea aurului transilvănean în epoca respectivă. Această ipoteză va trebui însă verificată prin analize metalografice viitoare.

În concluzie, spada celtică de la Aiud aflată în patrimoniul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia constituie un martor important al societăţii şi spiritualităţii celtice din Transilvania în sec. IV-III, constituind în anumite privinţe un unicat printre artefactele de acest fel de pe plan european.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT RUTIER la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș în zona ”Trei Poduri”. Două mașini s-au ciocnit

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți, 4 august, în jurul orei 19.00, pe sensul de mers Alba Iulia- Sebeș, în zona giratoriului de  la ”Trei Poduri”.  Traficul este blocat.

UPDATE: în jurul orei 20.00, traficul în zonă a fost reluat.

Potrivit IPJ Alba, în accident au fost implicate două autovehicule și două persoane ar fi fost rănite ușor. Cauza probabilă ar fi o pătrundere pe sens opus.

La fața locului au intervenit pompierii de la ISU Alba, pentru acordarea de prim ajutor. Potrivit acestora în urma impactului dintre cele două automobile, au rezultat două victime (un bărbat și o femeie), conștiente și cu răni ușoare. Acestea au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate