Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în străinătate. Ospătari, asistenţi medicali şi sudori în Germania, patiseri în Norvegia şi şoferi în Slovacia. OFERTA completă prin EURES


Publicat

calculator

calculatorAJOFM Alba prezintă oferta de anunțuri locuri de muncă în străinătate, valabilă la data de 18 octombrie, prin reţeaua EURES.

Sunt disponibile posturi noi în Germania, pentru bucătari, ospătari, finisori caroserii auto, asistenţi medicali, sudori, operatori maşini, în Malta pentru personal curăţenie, în Marea Britanie pentru îngrijitori persoane la domiciliu, în Norvegia, pentru brutari, patiseri sau şoferi distribuitori şi în Slovacia pentru şoferi camioane de mare tonaj.

Alte posturi sunt în Austria, Croaţia, Germania, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Spania şi Ungaria.

Lista posturilor disponibile:

AUSTRIA

Chelner – 15 posturi. Cerinţe: calificare închiată în domeniu; experiența minim 2 ani; munca independentă și orientată spre servicii; pasiune pentru locul de muncă; cunostinte medii de limba germana, nivel B1-B2. Termen limită 15 noiembrie 2016.

Bucătar şef – 20 posturi. Cerinţe: calificare încheiată în domeniu; experiența minim 2 ani; munca independentă și orientată spre servicii; pasiune pentru locul de muncă; cunoştinţe medii de limba germană, nivel B1-B2. Termen limită 15 noiembrie 2016.

Ajutor bucătar – 15 posturi. Cerinţe: calificare încheiată în domeniu; experiența minim 2 ani: munca independentă și orientată spre servicii: pasiune pentru locul de muncă: cunostinte medii de limba germana, nivel B1-B2. Termen limită 15 noiembrie 2016.

Cameristă – 30 posturi. Cerinţe: experiență, muncă independentă și orientată spre servicii: cunoştinţe de limba germană, nivel A2. Termen limită 15 noiembrie 2016.

BULGARIA

Operator în industria de prelucrare a lemnului – 10 posturi. Cerinţe: învăţământ profesional sau ucenicie; experienta si abilitatile in prelucrarea lemnului constituie performanta; capacitatea de a lucra in echipa; ordine; dexteritate; rezistenţă fizică; engleză, italiană sau bulgară. Termen limită 31 decembrie 2016. Se trimite CV in limba engleza la gratziela.dogaru@gr.anofm.ro

CROAŢIA

Instalator încălzire centrală – 2 posturi. Cerinţe: experienta 3 ani; germană (A2). Termen limită 19 octombrie 2016.

Instalator sanitar – 2 posturi. Cerinţe: experienţă 3 ani; germana (A2). Termen limită 19 octombrie 2016.

Sudor oxyacetilenic – 2 posturi. Cerinţe: experienta 3 ani: germana (A2). Termen limită 19 octombrie 2016.

Instalator conducte – 3 posturi. Cerinţe: experienta 3 ani, cunoasterea de planuri si schite tehnice, intelegere izometrie: germana (A2). Termen limită 19 octombrie 2016.

Sudor TIG – 1 post. Cerinţe: experienta 3 ani în sudură TIG; germana (A2). Termen limită 19 octombrie 2016.

FINLANDA

UX Designer – 2 posturi. Cerinţe: peste 3 ani de experienta in web design, bune aptitudini de design interactiv, constituie avantaj experienta in aplicatii web, interpretare CSS-lb. engleza – fluent (scris, vorbit). Termen limită 30 octombrie 2016. CV-ul, model Europass si PDF portofoliu care sa contina povesti de succes in cariera, intocmite in lb. engleza, se trimit la jobs@vaadin.com

Dezvoltator interfeţe/ Front – End Developer – 2 posturi. Cerinţe: diploma studii de specialitate, aptitudini de programare, disponibilitatea de a calatori; lb. engleza fluent (vorbit si scris). Termen limită 30 octombrie 2016. CV-ul, model Europass, si scrisoarea de intentie, ambele intocmite in lb. engleza, se trimit la jobs@vaadin.com

Dezvoltator Java – 2 posturi. Cerinţe: diploma studii de specialitate, aptitudini de programare, experienta in Java, disponibilitatea de a calatori; lb. engleza fluent (vorbit si scris). Termen limită 30 octombrie 2016. CV-ul, model Europass, si scrisoarea de intentie, ambele intocmite in lb. engleza, se trimit la jobs@vaadin.com

GERMANIA

Electrician în construcţii – 15 posturi. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca electrician; experienta profesionala anterioara de minimum 2 ani; permis de conducere categoria B (constituie avantaj automobilul personal); seriozitate; cunostinte de limba germana – obligatoriu nivel de conversatie A2 – B1. Termen limită 31 decembrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator, in limba germana sau romana, insotit de o copie a certificatului/diplomei de calificare in domeniu, la adresa de e-mail m.lazar@impegio.de, cu specificarea „Bauelektriker” si doar pentru monitorizare (fara feedback) la buc_eures@buc.anofm.ro.

Zugrav – vopsitor – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca zugrav; experienta profesionala anterioara de minimum 2 ani; permis de conducere categoria B (constituie avantaj automobilul personal); seriozitate; cunostinte de limba germana – obligatoriu nivel de conversatie A2 – B1. Termen limită 31 decembrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator, in limba germana sau romana, insotit de o copie a certificatului/diplomei de calificare in domeniu, la adresa de e-mail m.lazar@impegio.de, cu specificarea „Maler und Lackierer” si doar pentru monitorizare (fara feedback) la buc_eures@buc.anofm.ro.

Tâmplar (alternativ dulgher) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca tamplar sau dulgher; Experienta profesionala anterioara de minimum 3 ani; permis de conducere categoria B (constituie avantaj automobilul personal); seriozitate; cunostinte de limba germana – obligatoriu nivel de conversatie A2 – B1. Termen limită 31 decembrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator, in limba germana sau romana, insotit de o copie a certificatului/diplomei de calificare in domeniu, la adresa de e-mail m.lazar@impegio.de, cu specificarea „Tischler/Zimmerer” si doar pentru monitorizare (fara feedback) la buc_eures@buc.anofm.ro.

Asistent medical geriatrie – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca asistent medical/asistent medical geriatrie; permis de conducere categoria B si autoturism propriu (constituie avantaj intrucat locul de munca se afla intr-o zona rurala); cunostinte de limba germana nivel A2/B1. Termen limită 19 octombrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator in limba germana sau engleza, la adresa de e-mail ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de, cu specificarea codului de referinta KG – 192 si doar pentru monitorizare (fara feedback) la ab_eures@ab.anofm.ro.

Asistent medical cardiologie (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca asistent medical in cardiologie; cunostinte foarte bune de limba germana – nivel B2 (cu certificat lingvistic). Termen limită 19 octombrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator DOAR in limba germana, la adresa de e-mail ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de, cu specificarea codului de referinta KG – 188 si doar pentru monitorizare (fara feedback) la ab_eures@ab.anofm.ro.

Asistent medical medicină internă (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca asistent medical in medicina interna; cunostinte foarte bune de limba germana – nivel B2 (cu certificat lingvistic). Termen limită 19 octombrie 2016. Se transmite C.V -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator DOAR in limba germana, la adresa de e-mail ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de, cu specificarea codului de referinta KG – 189 si doar pentru monitorizare (fara feedback) la ab_eures@ab.anofm.ro.

Instalator – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in domeniu; cel putin 3 ani experienta in domeniu; experienta in constructia de conducte; cunostinte in sudura TIG; capacitatea de interpretare a diagramelor de flux; abilitatea de a planifica, pregati si indeplini sarcinile atribuite; permis de conducere categoria B (avantaj automobil propriu); disponibilitatea de a desfasura munca de teren; cunostinte bune de limba germana (scris si vorbit) – nivel B1/B2. Termen limită 15 noiembrie 2016. Se transmite C.V.-ul model Europass cu fotografie, completat la calculator doar in limba germana, la adresa de e-mail zav-ips-hessen@arbeitsagentur.de, cu specificarea codului de referinta PF816 si doar pentru monitorizare (fara feedback) la buc_eures@buc.aofm.ro.

Mecanic de locomotivă – 3 posturi. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in domeniul tehnic (mecanic, electrician, instalator/depanator); cel putin 2 ani experienta de lucru; disponibilitatea de a lucra in weekend si de sarbatorile legale; dorinta de a trai si munci in Germania; punctualitate, responsabilitate si fiabilitate: cunostinte foarte bune de limba germana, scris si vorbit, cel putin nivel B2. Termen limită 20 noiembrie 2016

Inginer în aeronautică (f/b) – 1 post. Cerinţe: studii universitare finalizate in domeniu; experienta in ingineria sistemelor; experienta in unul sau mai multe domenii tehnice (Tehnologia informatiei, Comunicare informationala etc.); cunostinte de limba germana, min. nivel A2 si cunostinte de limba engleza, min. B2. Termen limită 4 noiembrie 2016

Senior manager proiect aplicaţii mobile (f/b) – 1 post. Cerinţe: studii universitare finalizate in managementul afacerilor, economie informatica sau alte domenii similare; constituie avantaj experienta profesionala intr-o functie similara; mai multi ani de experienta ca manager de proiect intr-un mediu international; interes fata de tendintele si noutatile in domeniul tehnologiei pentru platile electronice, aplicatii mobile si tehnologie IT; disponibilitate de a calatori; flexibilitate, motivare si orientare catre clienti; capacitate de asumare a responsabilităţii; cunostinte foarte bune de limba germana si engleza, min. nivel B2. Termen limită 4 noiembrie 2016

Mecanic auto – 2 posturi. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca mecanic sau mecatronist auto; permis de conducere categoria B; flexibilitate, rezistenta la stres, orientare catre clienti si motivare: cunostinte bune de limba germana, min. nivel B1. Termen limită 4 noiembrie 2016

Mecanic industrial – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in domeniu; constituie avantaj experienta profesionala anterioara; capacitatea de a lucra in echipa si bune abilitati de comunicare; cunostinte de limba germana, min. nivel A2. Termen limită 4 noiembrie 2016

Dezvoltator aplicaţii Android/ Dezvoltator digital media – 1 post. Cerinţe: cel putin 3 ani experienta in lucrul cu aplicatii mobile tip Android; cunostinte solide de Android SDK si experienta de lucru cu instrumente Android SDK; experienta API cu HTTP, REST si JSON; o buna intelegere a algoritmilor si structurilor de date; cunoasterea modelelor de dezvoltare si a arhitecturii de software generale; familiaritate cu RxJava, Dagger 2, Git, Gradle, Jenkins; familiaritate cu cadrele de testare JUnit, Calabash, Espresso,Spoon; familiaritare cu metodologiile de dezvoltare Agile; cunostinte excelente de limba engleza, nivel C1/C2. Termen limită 4 noiembrie 2016

Operator stivuitor – 1 post. Cerinţe: diploma de bacalaureat sau scoala profesionala; experienta profesionala in domeniu de 1 an; permis de conducere categoria B si certificat de operare stivuitor; cunoasterea pachetului Microsoft Office si SAP; cunostinte bune de limba germana – intelegere, scris, vorbit nivel B1. Termen limită 28 octombrie 2016.

Laborant fizică (f/b) – 1 post. Cerinţe: studii universitare sau postuniversitare in domeniul fizicii, electronicii, mecatronicii sau ingineriei mecanice; experienta in lucrul cu dispozitive laser si fibre optice; cunoasterea programarii Labview; precizie, bune abilitati de comunicare si spirit de echipa; cunostinte bune de limba germana si engleza. Termen limită 28 noiembrie 2016

Specialist restaurant (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in sectorul HoGa; aspect ingrijit si bune maniere; spirit de echipa, motivare si rezistenta la stress; cunostinte bune/foarte bune de limba germana si engleza – nivel B1/B2; avantaj limba italiană. Termen limită 28 noiembrie 2016

Specialist restaurant (f/b) – 2 posturi. Cerinţe: calificare profesionala incheiata si experienta in domeniu; aspect ingrijit si bune maniere; spirit de echipa, motivare si orientare catre clienti; cunostinte foarte bune de limba germana si engleza – nivel B1/B2;  avantaj limba italiană. Termen limită 28 noiembrie 2016

Recepţioner (f/b) – 2 posturi. Cerinţe: calificare profesionala incheiata si experienta in domeniu; cunostinte avansate despre sistemul Fidelio; aspect ingrijit si bune maniere; spirit de echipa, motivare si orientare catre clienti; cunostinte foarte bune de limba germana si engleza – nivel B2/C1. Termen limită 28 noiembrie 2016

Chef de partie (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca bucatar si experienta in domeniu; permis de conducere categoria B; aspect ingrijit si bune maniere; flexibilitate, creativitate, capacitatea de selectie; cunostinte bune de limba germana. Termen limită 28 noiembrie 2016

Commis de cuisine (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca bucatar si experienta in domeniu; permis de conducere categoria B; aspect ingrijit si bune maniere; flexibilitate, creativitate, capacitatea de selectie; cunostinte bune de limba germana si engleză. Termen limită 28 noiembrie 2016

Recepţioner (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in domeniu; permis de conducere categoria B; aspect ingrijit si bune maniere; dedicare, orientare catre clienti; spirit de echipa, flexibilitate, atitudine pozitiva; cunostinte foarte bune de limba germana si engleza; avantaj limba spaniolă. Termen limită 28 noiembrie 2016

Personal servire (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata in domeniul HoGa; permis de conducere categoria B; aspect ingrijit si bune maniere; spirit de echipa, flexibilitate, orientare catre clienti; cunostinte bune de limba germana si engleză. Termen limită 28 noiembrie 2016

Commis de cuisine (f/b) – 1 post. Cerinţe: calificare profesionala incheiata ca bucatar; permis de conducere categoria B; aspect ingrijit si bune maniere; rapiditate, spirit de echipa si creativitate; cunostinte de limba germana – nivel A2. Termen limită 28 noiembrie 2016

Dispecer (f/b) – 1 post. Cerinţe: constituie avantaj cunostintele in domeniul transporturilor; permis de conducere categoria B; cunostinte foarte bune de limba română – exprimare gramaticala, scriere ortografica, citire cursivă. Termen limită 29 octombrie 2016

Bucătar (f/b) – 1 post. Cerinţe: cunoştinte de limba germană nivel A2. Termen limită 6 decembrie 2016.

Ospătar (f/b) – 3 posturi. Cerinţe: cunoştinte foarte bune de limba germană – min. nivel B2. Termen limită 6 decembrie 2016.

Chef de rang (f/b) – 1 post. Cerinţe: cunostinte foarte bune de limba germana si engleza – min. B2. Termen limită 6 decembrie 2016.

Finisor caroserii auto – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germana nivel A2. Termen limită 10 decembrie 2016.

Asistent medical (f/b) – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte foarte bune de limba germana – nivel B2. Termen limită 10 decembrie 2016.

 Asistent medical (f/b) – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte foarte bune de limba germana – nivel B2. Termen limită 10 decembrie 2016.

Comisionar (f/b) – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germana nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Hamal – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte bune de limba germana – scris, vorbit, nivel B1. Termen limită 10 decembrie 2016.

Mecanic auto – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germană – nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Operator CNC – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Operator masini – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Operator CNC – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Operator masini – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 10 decembrie 2016.

Sudor – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 13 decembrie 2016.

Tâmplar – 3 posturi. Cerinţe:Cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 13 decembrie 2016.

Operator in mecatronica / alternativ tehnician vehicule feroviare – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germana – nivel A2/B1 de conversatie. Termen limită 13 decembrie 2016.

Sudor – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germana – nivel A2/B1 de conversatie. Termen limită 13 decembrie 2016.

Montator instalatii electrice – 3 posturi. Cerinţe: cunostinte de limba germana – nivel A2 de conversatie. Termen limită 13 decembrie 2016.

Asistent medical (f/b) – 20 posturi. Cerinţe: cunostinte foarte bune de limba germana – cel putin nivel B2. Termen limită 14 decembrie 2016

IRLANDA

Ciontolitor tranşator carne – 5 posturi. Cerinţe: este necesara cunoasterea limbii engleze – nivel B2 (utilizator indepedent). Termen limită 25 octombrie 2016

ITALIA

Îngrijitor persoane – 30 posturi. Cerinţe: abilitati de comunicare, nu se cere experienta in domeniu; engleza – nivel A2-B1. Termen limită 31 decembrie 2016. Se trimite CV in limba engleza, cu foto, la adresa ausilium.craiova@gmail.com si pentru informare la eures@afolmet.it

Asistent medical – 30 posturi. Cerinţe: calificare, nu se cere experienţă; engleza, nivel B1-B2. Termen limită 31 decembrie 2016

Asistent medical generalist – 20 posturi. Cerinţe: calificare de asistent medical, cu sau fără experienţă, înregistrare la NMC începută sau finalizată; engleză, nivel B1-B2. Termen limită 31 decembrie 2016

Asistent medical generalist – 20 posturi. Cerinţe: calificare de asistent medical, cu sau fara experienţă; solicitanţii trebuie să fie înregistraţi la NMC sau să înceapă înregistrarea la NMC; engleză, nivel B1-B2. Termen limită 31 decembrie 2016

Asistent medical generalist40 posturi. Cerinţe: calificare de asistent medical, cu sau fara experienta, cu înregistrare/ iniţiere înregistrare la NMC; engleză, nivel B1-B2. Termen limită 31 decembrie 2016

MALTA

Personal pentru activitati de curatenie si intretinere birouri, hoteluri si alte institutii – 30 posturi. Nu se cer cunostinte de limba straina. Termen limită 19 octombrie 2016

MAREA BRITANIE

Îngrijitor persoane la domiciliu – 10 posturi. Cerinţe: experienta constituie avantaj, se asigura instruire 2 saptamani pentru a se obtine certificatul NVQ nivelul 1; engleza-B1; Termen limită 31 decembrie 2016. Se va trimite CV model Europass in limba engleza la adresa de email: cspavel@clececare.co.uk tel:0040774659642-d-na Camelia Pavel

Îngrijitor persoane la domiciliu – 40 posturi. Cerinţe: permis de conducere, experienta, nivel de studii invatamant obligatoriu, cazier judiciar curat-engleza-B1. Termen limită 31 decembrie 2016. Se va trimite CV in limba engleza la adresa de email: hr@alpenbestcare.co.uk

Îngrijitor persoane la domiciliu – 10 posturi. Cerinţe: engleza – B1. Termen limită 31 decembrie 2016

NORVEGIA

Tâmplar – 6 posturi. Cerinţe: certificat calificare, minim 3 ani experienţă în domeniu, abilitatea de a citi desene tehnice si de a lucra independent, capacitate de a planifica ziua de muncă; limba engleză – bine sau o limbă scandinavă. Termen limită 30 noiembrie 2016

Brutar – 2 posturi. Cerinţe: limba engleza-bine (vorbit) sau o limba scandinava. Termen limită 31 decembrie 2016

Patiser – 2 posturi. Cerinţe: limba engleza-bine (vorbit) sau o limba scandinava Termen limită 31 decembrie 2016

Ambalator si asistent panificatie – 1 post. Cerinţe: limba engleza-bine (vorbit) sau o limba scandinava. Termen limită 31 decembrie 20166

Şofer distribuitor – 1 post. Cerinţe: limba engleza-bine (vorbit) sau o limba scandinava. Termen limită 31 decembrie 2016

REPUBLICA CEHĂ

Şlefuitori, pilitori – 15 posturi. Cerinţe: stare bună de sănătate, abilităţi manuale bune; germana constituie avantaj. Termen limită 31 decembrie 2016. CV la email:hazlov@abydos.cz;rebeca.miclau@abydos.cz;tel:0040748873233

Şofer profesionist camion (Europa) – 10 posturi. Cerinţe: educatie de baza; card digital, permis conducere pentru camioane (profesionist) C+E; cunostinte de baza engleza/germana. Termen limită 31 decembrie 2016. CV-ul in limba engleza/germanala dostalova@bcl.cz; Dostalova Radka 00420724081188; www.bcl.cz

SLOVACIA

Șofer autocamion transport internaţional – 30 de posturi. Cerințe: Studii primare, carnet de conducere C, E, nu se cere experiența, cazier curat, fără probleme de sănătate sau psihice, serios, harnic. Limba engleză sau germană de bază. Termen limită: 31 decembrie 2016. Se trimite CV la adresa: milan.toman@dabeda.sk. Se va efectua interviu telefonic.

Îngrijitor persoane/ infirmier – 7 posturi. Cerinţe: Nu este obligatoriu experienta in domeniu. Diploma de liceu, persoana sa fie inscrisa in ordinul asistentilor medicali sau sa aiba curs de ingrijitor de minim 230 de ore. Empatie fata de persoanele in varsta, responsabilitate. Limba slovaca minim nivel de baza/limba ceha. Termen limită 31 decembrie 2016. Scrisoare de intentie si CV catre angajator in limba slovaca/ceha/engleza/germana la adresa de e-mail: riaditel.svj@seniorville.eu. Modalitati de selectie: Interviu, interviu telefonic, selectie de CV-uri fara interviu.

Şofer camion de mare tonaj – 50 posturi. Cerinţe: limba engleza (mediu)/limba maghiara (mediu)/limba slovaca (mediu). Termen limită 30 noiembrie 2016

SPANIA

Maseur – 1 post. Cerinţe: tânăr 18-35 ani, conform proiectului „Your first EURES job”. Informatii suplimentare: http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job/Jobseeker.html. lb germana (obligatoriu)-nivel intermediar; lb. spaniola-nivel intermediar; lb. engleza-nivel international. Termen limită 31 ianuarie 2017. Se trimite CV (in lb. engleza sau spaniola) la Carolina Romero: paguera@rivieraspa.es. Informatii suplimentare la consilierul EURES din judetul de resedinta al aplicantului

Muncitor necalificat in agricultură – 800 posturi. Cerinţe: perioada de proba 15 zile. Termen limită 15 decembrie 2016. Persoanele interesate trebuie sa se adreseze Consilierului EURES din judetul de domiciliu pentru a fi inregistrate in baza de date EURES. Lista completa a tuturor Consilierilor EURES se regaseste la rubrica Contact. Dosarul pentru inregistrarea in baza de date va contine urmatoarele acte: cererea tip (se completeaza la sediul agentiei), cazier judiciar valabil, adeverinta medicala „apt pentru munca”, copie act studii, CV in limba romana. Data si locatia bursei se va comunica la o data ulterioara.

Şofer camion – 15 posturi. Cerinţe: experienta minim 1 an; categoria: C/C+E; 21 ani (varsta minima); apt pentru a calatori in UE-romana/poloneza/ceha/slovaca. Termen limită 22 noiembrie 2016. CV+scrisoare de intentie la adresa de email: controlflota3@villartlogistic.com (intr-o lb. de circulatie europeana: spaniola/romana/engleza/polonoza/ceha sau slovaca; informatii suplimentare: tel 662553559 (Eva) sau 653968537 (Lukas)

UNGARIA

Muncitor în prelucrarea lemnului – 5 posturi. Cerinţe: 8 clase sau scoala profesionala, dexteritate, seriozitate, cazier curat, nu se cere vechime in domeniu; maghiara. Termen limită 31 decembrie 2016. Se trimite CV in limba romana/maghiara/engleza si copie dupa diplome la adresa zsuzsanna.vilhelm@derula.hu, sau prin telefon 00 36 56 427 201

Şef de schimb – 1 post. Cerinţe: studii medii, cunostiinte tehnice, capacitate de conducere, cazier curat, experienta 3-5 in domeniul productiei; maghiara. Termen limită 31 decembrie 2016. Se trimite CV in limba romana/engleza/maghiara si diplome la adresa zsuzsanna.wilhelm@derula.hu, sau prin telefon la numarul 00-36-56-427-201.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Paradox în ”Sănătate”: Bugetul CNAS creşte anual, dar pacienţii nu-şi pot face nici măcar analizele uzuale pe bilet de trimitere

Publicat

”Nu mai sunt fonduri, pe lista de aşteptare sunt 2.000 de persoane“ sau” Luna aceasta s-au terminat fondurile. Putem să vă programăm peste 6 luni”.

Cam acestea sunt răspunsurile pe care le primesc pacienții atunci merg cu bilet de trimitere la laboratoarele care au contract cu CNAS.

Iar atunci când problemele de sănătate nu suferă amânarea unei investigații ești nevoit să scoți din buzunar o grămadă de bani pentru un RMN sau chiar pentru un set de analize uzuale.

Același lucru ți se poate întâmpla și pacienților internați în secțiile din spitale. De multe ori li se spune că medicamentele de care au nevoie pentru tratamentul în spital s-au terminat, că secția respectivă și-a epuizat bugetul, iar pacienții sunt nevoiți să-și cumpere medicamentele dintr-o farmacie privată.

Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru analize medicale şi investigaţii para­clinice (ecografii, RMN, altele) a crescut anul trecut la 824 mil. lei, plus 4% faţă de anul anterior şi mai mult decât dublu faţă de 365 mil. lei în 2013, arată datele pu­blice. În continuare însă în laboratoarele private nu mai sunt fonduri, scrie ZF.ro

În plus, pacienţii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunare deoarece tarifele pentru analizele me­di­cale au crescut în laboratoarele private. De ce mai plă­tim contribuţii la sănătate dacă în baza biletului de tri­mi­te­re este imposibil să faci un set uzual de analize medicale?

„Nu mai sunt fonduri, pe lista de aşteptare sunt 2.500 de persoane cu bilet de trimitere“, a spus un operator din call-centerul Synevo, cel mai mare operator de laboratoare din ţară.

Bugetul CNAS tot mai mare, analizele medicale pe bilet de trimitere tot mai rare

„Pacienţii suferă la fel de mult ca înainte când vine vorba de accesul la analizele medicale pe bilet de trimitere, deşi bugetul Casei este în creştere“, a spus Cezar Irimia, preşedinte al Alianţei Pacienţilor Cronici.

Laboratoarele de analize medicale sunt divizii profitabile pentru cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, generând peste 20% în cifra de afaceri jucătorilor de top.

„Există interes din partea furnizorilor privaţi să obţină cash de aceea fac liste de aşteptare pentru cei cu bilet de trimitere. (…) Casa ar trebui să verifice şi să vadă raportările“, a spus pentru zf.ro, Florin Buicu, membru în Comisia de Sănătate.

De ce mai plătim contribuţii la sănătate dacă în baza biletului de trimitere este imposibil să faci un set uzual de analize medicale?

Cea mai uzuală analiză de sânge, hemoleucograma, costă între 34 şi 45 de lei în laboratoarele private, deşi Casa de Sănătate evaluează şi decontează această analiză cu 14 lei, potrivit datelor publice.

Mai mult, preţul pentru un exsudat nazal sau faringian (cu antibiogramă la nevoie) se ridică în prezent între 44 lei şi chiar 70 de lei (inclusiv pentru copii), tariful decontat de Casă fiind de 15 lei.

Altfel spus, preţurile practicate de laboratoarele private au ajuns să fie chiar şi de peste patru ori mai mari decât cele decontate de Casă, instituţie care îşi face bugetul din contribuţiile asiguraţilor.

sursa: ZF.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Romania a cumpărat cea mai scumpă energie electrica din Europa, pentru consumul zilei de miercuri: Peste 1.300 de lei/MWh

Publicat

România a cumpărat cea mai scumpă energie electrică din Uniunea Europeană , pe piața spot, plătind peste 1.300 de lei/MWh.

Prețul facturilor la electricitate pe care îl vor plăti românii până la aplicarea masurilor anunțate de autorități vor deveni astfel tot mai mari.

România și Ungaria au cumpărat marți, pentru consumul zilei de miercuri, cea mai scumpă energie electrică din Europa.

Astfel, pentru un MWh s-a plătit peste 1.300 de lei, potrivit datelor centralizate de un siteul EnergyLive.cloud . Pentru ambele țări este și cea mai mare cotație la care cumpăra energia.

Prețul mediu zilnic al pieței spot a ajuns la nivelul de 263,89 de euro/MWh pentru România și Ungaria, cu aproape 30 de euro pentru următorul preț, cel plătit de Slovenia. De altfel, țările din Europa Centrală și de Est, cu excepția Poloniei, au plătit cel mai mult pentru achiziționarea energiei.

La polul opus, Germania a cumpărat marți energie pe 60 de euro, iar Polonia cu aproape 80 de euro/MWh.

Din iunie, pieţele de energie electrică ale ţărilor din Europa Centrală şi de Est (Ungaria, Cehia, Slovacia şi România) au fost legate de pieţele din vestul Europei, mecanismul Multi-Regional Coupling (MRC).

Interconectarea a permis cuplarea pieţei spot din România la cele din Germania, Austria şi Polonia.

Acestea nu sunt prețurile pe care le plătește acasă fiecare consumator, ci prețurile cu care se tranzacționează energia pe bursele de profil. De acolo cumpără furnizorii, care mai departe vând către populație și firme.

La prețul final se mai adaugă tarifele de transport și distribuție, dar și contribuțiile pentru cogenerare și energie verde, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA)

România producea în data de 19 octombrie ora 19,00 un total 6307 MWpotrivit datelor Transelectrica.

  • 32.12% Hidro – 2026 MW
  • 22.65% Cărbune – 1429 MW
  • 22.26% Nuclear – 1404 MW
  • 21.32% Hidrocarburi – 1345 MW
  • 1.14% Biomasa – 72 MW
  • 0.51% Eolian – 32 MW
  • 0.00% Fotovoltaice – 0 MW
Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Economist al BNR: Oare închiderea minelor nu a contribuit la criza prețurilor la energie? Ce facem cu gazul din Marea Neagră

Publicat

România are resurse energetice vaste dar statul nu permite exploatarea lor, susţine Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), în articolul său „În apărarea pieţelor”.

Acesta consideră că este ironic şi trist faptul că, pe de o parte, preţul gazelor a explodat dar, pe de altă parte, statul nu creează cadrul legal şi fiscal pentru exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră.

„Să intervină Statul!” se aude tot mai des în spaţiul public.

„Sunt condiţii extraordinare!”, „Să plafoneze Statul preţurile!” răspund alte voci, cu şi mai mult entuziasm.

Sunt trei evoluţii recente care mi-au atras atenţia, cu ajutorul cărora putem demonstra uşor, într-o manieră facilă, de ce vocile greşesc, şi de ce însăşi intervenţia etatistă este sursa, şi nicidecum soluţia, problemelor.

Le abordez mai jos, punct cu punct.

„Mâna invizibilă” a pieţelor libere, cea care aliniază cererea cu oferta, funcţionează de-o vecie şi acţionează asupra a milioane de produse prin miliarde de tranzacţii, aşezând lucrurile cum nici un planificator central (sau birocrat, sau conducător, sau dictator, sau cel mai puternic calculator/inteligenţă artificială) nu o poate face.

Şcoala de gândire economică austriacă ne spune că pieţele fac asta cu ajutorul ordinii spontane, pentru că se formează spontan, continuu, prin interacţiunea voluntară a miliarde de indivizi, vânzători sau cumpărători, cu priorităţi, preferinţe, resurse şi posibilităţi tehnologice diferite, şi asta fără ca unii să se coordoneze cu alţii, într-o manieră cât mai dispersată, şi fără intervenţia unei entităţi centrale care să coordoneze procesul.

O piaţă liberă va căuta continuu să identifice şi satisfacă în cel mai bun mod dorinţele consumatorilor, iar prin concurenţă şi sistemul de stimulente va căuta să ofere cele mai bune produse la cele mai bune preţuri”, scrie Cristian Popa.

Explozia prețurilor: oare închiderea minelor nu a contribuit la actuala criză?

În aceea ce priveşte preţurile gazelor şi electricităţii, Popa menţionează că acestea au explodat în Europa, şi nu numai, pe fondul unei cereri mari datorată revenirii consumului şi a ofertei reduse.

„Soluţia vehiculată de etatişti este plafonarea prin lege a preţurilor, deci „să rezolve Statul!”, de parcă aşa vor apărea mai multe gaze şi mai multă electricitate din neant.

Dar legile economiei funcţionează independent de legile date în Parlament. Preţurile plafonate ar descuraja realizarea de investiţii în capacităţi de producţie, nicidecum invers, deci nu ar rezolva problema de bază, ar fi un calmant, care nu ar vindeca boala.

Ce nu ne spun etatiştii este că, deşi ne uităm la Stat pentru soluţii, este foarte posibil chiar Statul să fi generat problemele din prima fază.

Oare închiderea minelor şi a centralelor electrice pe cărbune nu a contribuit la actuala criză a preţurilor energetice în care ne aflăm?

Oare introducerea sistemului de certificate CO2 nu a dus la creşterea costurilor, închiderea şi falimentarea unor centrale pe cărbune şi astfel la preţuri mai mari?

Reducerea poluării şi înverzirea sistemului energetic este probabil necesară, însă ceva trebuie înlocuit cu altceva, doar eliminarea duce la penurie, eliminarea unei surse de energie trebuie să fie însoţită de dezvoltarea altora noi, şi asta folosind tot mecanisme competitive ale pieţei, căci altfel se ajunge la consecinţe neintenţionate, precum pene de curent sau preţuri uriaşe”, spune Cristian Popa.

Potrivit autorului, statul, încercând să rezolve o problemă, a cauzat alta, sau chiar mai multe, probabil neintenţionat.

România, resurse vaste

„O altă situaţie, de data aceasta specifică ţării noastre, este că deşi avem în România resurse energetice vaste, Statul nu permite exploatarea lor. Este ironic şi trist că pe de o parte preţul gazelor a explodat, dar pe de altă parte Statul nu creează cadrul legal şi fiscal pentru exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră, deci nu permite companiilor private să exploateze aceste gazele.

Însă, în acelaşi timp, Statul se oferă, binevoitor, să plafoneze preţurile, sau să le subvenţioneze, cu bani din taxele încasate… tot de la noi. Iar noi rămânem la întrebarea de ce cresc preţurile.

Ne permitem oare să lăsăm aceste resurse minerale de miliarde de euro neexploatate sub Marea Neagră? Este România atât de bogată încât să importe gaze mai degrabă decât să le exploateze pe ale ei?

La iarnă, când va fi frig, sau când vor veni facturile, ne vom gândi probabil cu jind la acele gaze„, susţine Cristian Popa.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Șoseaua ocolitoare a municipiului Blaj: 230.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic

Publicat

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj – unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din zonă – a ajuns la faza elaborării studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic. Realizarea șoselei ocolitoare urmărește decongestionarea traficul rutier prin oferirea unei rute alternative pentru cei aflați în tranzit, dar și pentru blăjenii care doresc să evite aglomerația. 

Primăria Blaj a achiziționat recent servicii de elaborare a studiului de fezabilitate și a studiului geotehnic pentru „Varianta ocolitoare a municipiului Blaj”. Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea studiul geotehnic a fost de 100.000 de lei, ofertantul fiind Geo-Tech SRL din județul Harghita.

Serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate, documentație și avize au costat 130.200 de lei, ofertantul fiind Birou Proiectare Bodea SRL din Alba Iulia.

Potrivit documentației, investigațiile geotehnice se vor executa prin foraje adânci de 15-20 metri pe zonele cu consolidări și viaducte sau poduri și foraje scurte pe traseu.

Gheorghe Rotar: Șoseaua ocolitoare de la Blaj va beneficia de piste de biciclete, stații de autobuz, stații electrice de încărcare și parcare tip park&ride

În urmă cu un an, primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a transmis că realizarea șoselei ocolitoare a municipiului este o investitie cu dublu rol în ceea ce privește traficul rutier.

„În primul rând va decongestiona traficul rutier în oraș și va fluidiza circulația spre orașele din jurul Blajului și spre zona industrială, urmând a contribui la dezvoltarea urbanistică și economică a zonei cât și la creșterea calității vieții, prin reducerea gradului de poluare în oraș.

În al doilea rând, șoseaua ocolitoare a Blajului va a avea și rolul de coridor de mobilitate urbană, care va face legătura între străzile Clujului și Eroilor cu zona Petrisat, cu ieșire la capătul străzilor Simion Bărnuțiu (spre Târnăveni) și Mihail Kogălniceanu (spre Mediaș).

Această investiție va beneficia de piste de biciclete, stații de autobuz, stații electrice de încărcare și o zonă de parcare tip park&ride. Este un proiect necesar, în condițiile creșterii numărului de mașini din Blaj, un proiect care decongestionează traficul rutier din oraș, prin oferirea unei rute alternative pentru cei aflați doar în tranzit, dar și pentru blăjenii care doresc să evite aglomerația, atunci când vor călători în afara orașului”, a explicat Gheorghe Valentin Rotar.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate