Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Locuri de muncă pentru romii din Ocna Mureş: Partida Romilor are în proiect deschiderea de ciupercării, ferme şi sere

Publicat

Cel puţin o parte dintre locuitorii din Ocna Mureş, oraşul dispărut de pe harta turistică şi economică a ţării din cauza craterului care ameninţă să îl înghită, au şansa să se reintegreze pe piaţa muncii. Este vorba despre un proiect desfăşurat de Partida Romilor intitulat „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunitătile de romi” care urmăreşte crearea unor noi locuri de muncă pentru 653 de romi existenţi oficial în evidenţele Primăriei Ocna Mureş. O primă idee în acest sens este deschiderea unor ciupercării, sere şi ferme zootehnice.

„Ne gândim la integrarea lor în a produce, a lucra şi a avea satisfacţia muncii pe care ei o fac şi a câştigului care le revine. Una dintre ideile de afaceri gândite pentru Ocna Mureş presupune deschiderea unei ciupercării, dar lucrurile nu se opresc aici. Oficial, în Ocna Mures locuiesc 653 de romi. În realitate, numărul lor este undeva peste 1500. Mulţi dintre ei au lucrat, în trecut, la fabrica de globuri ornamentale, şi e doar o amintire acum”, se arată în comunicatul trimis de iniţiatorii proiectului.

Iniţiativa Partidei Romilor este primită cu încântare de localnici: „Am lucrat ca suflător, am mai fost şi la ambalat şi la cartonaj, unde ne-a trimis şi a fost nevoie. Suntem un oraş pierdut, avem copii fiecare şi fiecare doreşte să lucreze undeva”.

Potrivit iniţiatorilor, deocamdată, totul este pe hârtie, dar se poate concretiza prin proiectul „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunitătile de romi”, derulat de Partida Romilor Pro-Europa, în cele 8 euroregiuni ale ţării. „Ferme zootehnice, sere sau ciupercării, acestea sunt numai câteva dintre şansele pe care le au romii din centrul ţării să-şi găsească un loc de muncă în viitor”, precizează iniţiatorii proiectului.

Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, iar coordonatorul regional, Cornel Gherghel a explicat că în prezent au fost încheiate parteneriate cu toate cele 18 localităţi din Regiunea Centru, împreună cu autorităţile locale.

Sursa Foto: Ocna-mures.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nina

    vineri, 29.07.2011 at 15:33

    Chiar nu este posibil ca problemele profund dureroase ale orasului si oamenilor din Ocna Mures sa fie abordate in totalitatea lor? Ce este constructiv si sanatos in accentuarea doar a anumitor aspecte? Zici ca sintem jucati la alba-neagra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax