Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locurile de joacă și terenurile de sport, adaptate și pentru copiii cu dizabilități. Propunere la Parlament

Publicat

O iniţiativă legislativă propune adaptarea locurilor de joacă şi a terenurilor pentru activităţi sportive şi pentru copiii cu dizabilităţi.

„În acest moment, legea prevede că doar clădirile de utilitate publică, căile de acces, clădirile de locuit construite din fonduri publice, mijloacele de transport în comun şi staţiile acestora, taxiurile, vagoanele de transport feroviar pentru călători şi peroanele principalelor staţii, spaţiile de parcare, străzile şi drumurile publice trebuie amenajate astfel încât să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Conform iniţiativei, spaţiile de joacă şi terenuri de sport ar urma să fie adăugate pe această listă şi deţinătorii acestora ar urma să le adapteze şi pentru copiii ori adulţii care au dizabilităţi, ceea ce ar creşte gradul de incluziune, permiţându-le şi acestora să fie mai activi în societate şi să beneficieze de mişcare.

„Mersul în parc sau la locul de joacă nu este atât de facil pentru persoanele cu dizabilităţi pentru că accesul este de multe ori dificil sau chiar imposibil. Iniţiativa legislativă obligă autorităţile locale să adapteze locurile de joacă şi recreative astfel încât şi persoanele cu dizabilităţi – copii, părinţi, bunici – să se bucure de aceste locuri de relaxare. Persoanele cu dizabilităţi merită grijă, atenţie, înţelegere şi o viaţă normală”, a declarat Anca Dragu, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, citată în comunicat.

La rândul lui, senatorul Remus Negoi, care este membru în Comisia pentru cultură a Senatului, consideră că adaptarea şi accesibilizarea cât mai multor spaţii, fie ele de transport, acces în clădiri sau în alte spaţii recreative, trebuie să fie un permanent deziderat.

„Numai aşa persoanele cu dizabilităţi vor fi cât mai integrate în societate. Avem obligaţia de a sprijini persoanele cu dizabilităţi în cât mai multe moduri cu putinţă”, a afirmat Remus Negoi.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax