Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locurile de muncă în Germania şi Danemarca, în topul celor mai solicitate de către albaiulieni

Publicat

Cele mai solicitate locuri de muncă în străinătate, de către locuitorii din Alba au fost, în luna februarie, cele oferite în Germania şi Danemarca. În această perioadă, AJOFM Alba a procesat 35 de cereri pentru locuri de muncă, 17 cereri pentru eliberare a prestaţiei de şomaj în alte state şi 3 formulare de confirmare a înregistrării persoanelor la AJOFM.

În februarie, consilierul EURES de la AJOFM Alba a procesat 35 de solicitări pentru locuri de muncă în spaţiul european. Cele mai solicitate posturi au fost în Germania şi Danemarca, iar ocupaţiile vizate au fost cele de lucrător în agricultură şi sudor.

În perioada 1-29 februarie, Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a primit de la persoane fizice interesate 10 cereri pentru eliberarea formularelor europene de tip E301/ U1, în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de şomaj în alte state. Dintre acestea, 5 au fost în Spania şi 5 în Italia.

Pentru certificarea legată de membrii familiei unei persoane aflate în şomaj, care trebuie luaţi în considerare la calculul prestaţiilor, în cadrul AJOFM Alba au fost primite 7 solicitări pentru care s-au completat formularele de tip E302/ U006, toate pentru Spania.

De asemenea, au fost eliberate 3 formulare pentru confirmarea înregistrării persoanelor la AJOFM Alba şi indemnizate în alt stat membru, unul în Germania şi două în Grecia.

Reprezentanţii AJOFM Alba au precizat că, din cauza faptului că majoritatea procedurilor de aplicare presupun, în urma demersurilor făcute de consilierul EURES local, contactul direct între angajator şi persoana aflată în căutarea locului de muncă, prin telefon sau e-mail, nu toţi solicitanţii anunţă finalitatea negocierilor, având în vedere că nu există obligativitate în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax