Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locurile de parcare dintre blocuri vor fi „la liber” până la ora 16.00. Dezbatere publică pentru modificarea regulamentului privind parcările din Alba Iulia


Publicat

parcareLocurile de parcare rezidențiale vor putea fi folosite de orice cetățean până la ora 16.00, se arată într-un Proiect de Hotărâre pentru modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a parcărilor din Alba Iulia. Proiectul se află în dezbatere publică până în data de 25 iulie și este minimă soluție la problemele existente privind lipsa locurilor de parcare din oraș.

Dacă până la ora actuală cei care plăteau parcare avea dreptul exclusiv la acel loc, acum, Primăria Alba Iulia intenționează să modifice regulamentul în sensul că parcările vor putea fi folosite de orice cetățean în intervalul orar 08.00-16.00.

„,Au fost observate atât de către noi cât și de către unii cetățeni probleme în ceea ce privește interpretarea unor dispoziții cuprinse în Regulament și au fost formulate de către cetățeni unele propuneri privind modificarea acestuia, una dintre modificările solicitate fiind aceea privind dreptul exclusiv al persoanelor deținătoare ale unor locuri de parcare de a folosi aceste locuri 24 de ore din 24, propunându-se reducerea acestei perioade pe motivul că în marea majoritate a zonelor din oraș, locurile de parcare au fost atribuite celor care locuiesc acolo, astfel că nu au mai rămas locuri de parcare pentru parcarea ocazională, pe perioade scurte de timp, pentru alte persoane care au anumite probleme de rezolvat în zonă sau care merg în vizită la cunoștințe sau rude în acele zone” scrie în raportul de specialitate al proiectului care se află în dezbatere publică.

Noul regulament modifică doar intervalul orar la care cetățenii au dreptul la parcare.
Beneficiarii locurilor de parcare au dreptul exclusiv de a folosi locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei.
Între orele 08.00 – 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.

„Parcarea de reşedinţă este situată pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia, lângă imobilele (locuințe colective) utilizate de locatari.
(2).Staţionarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.
(3).Beneficiarii locurilor de parcare vor plăti şi taxa pe teren aferentă locului de parcare conform dispoziţiilor legale în vigoare.
(4).Atribuirea unui loc de parcare este valabilă pe o perioadă de 12 luni pe bază de abonament, beneficiarul având obligaţia să achite contravaloarea integrală a taxei anuale aferente locului de parcare la data atribuirii acestuia, la sediul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia” se arată în regulament. POTI SA ÎL CONSULȚI AICI.

19756905_1371447136223802_6510843928051445945_nO altă soluție care să optimizeze traficul şi să îmbunătăţească mobilitatea în oraş este propusă în cadrul proiectul Alba Iulia Smart City.
Parking Plus este un ecosistem de soluţii software (site-uri web, aplicaţii mobile) şi hardware (dispozitive Smart Access Box) pentru utilizarea optimizată a locurilor de parcare şi culegerea de date din sfera mobilităţii.
Parking Plus asigură:
– reducerea traficului din oraş, generat de şoferii aflaţi în căutarea unui loc de parcare;
– reducerea poluării;
– creşterea încasărilor;
– utilizarea optimizată a parcărilor prin realizarea de rezervări;
– posibilitatea de conectare cu senzori de detecţie a autovehiculelor pentru notificarea disponibilităţii în timp real a locurilor de parcare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

18 Comentarii

18 Comments

 1. simona

  vineri, 07.07.2017 at 12:09

  Ma gandesc ca e o gluma proasta… sper sa isi revina „conducatorii” orasului!!!

  • Intrebatorul

   vineri, 07.07.2017 at 13:45

   Ați putea să îmi spuneți un motiv pentru care aceasta este o gluma proasta? Sau faceți parte din categoria celor ce își lasă pe locul de parcare o cărămidă și o creanga?

   • simona

    vineri, 07.07.2017 at 17:21

    Fac parte din persoanele care au platit acest loc de parcare 24/24 si care culmea mai si muncesc pentru fiecare leu platit. E simpul dupa ce au incasat bani sa modifice regulile! Dar asta este tara in care traim, decat sa gasim solutii mai bine dam cu toate de pamant!

  • Dan

   vineri, 07.07.2017 at 15:38

   Nu este o idee proasta dar trebuie sa scada si pretul platit pentru parcare.

 2. Fan

  vineri, 07.07.2017 at 12:32

  O idee excelente . In 90% din cazuri locurile de parcare raman goale in acel interval de timp . Este o prostie sa le ti goale cand „chiriasii” sunt la munca . La fel se procedeaza si in Cluj.

 3. teo

  vineri, 07.07.2017 at 12:52

  Dar cand lucrii noaptea, esti schimb de noapte si ajungi dimineata la 8 jumate si locul iti este ocupat ce ar trebui sa faci? stai pana isi vine cetateanu sa isi traga masina, atunci si abonamentele ar trebui sa scada

  • Rika Fara Frika de Lege si Politica

   sâmbătă, 08.07.2017 at 12:36

   lucri ziua , noapte e de dormit 😉

   • NICU

    luni, 10.07.2017 at 17:34

    Uni oameni fac și sch de noapte , asta ar trebui gândită bine , nu când vi dimineața la 8 și 15 min sa fie parcarea ocupata și tu după o noapte grea de lucru sa stai sa cauți o parcare . Ca a ta care e plătită e ocupata

 4. APA

  vineri, 07.07.2017 at 13:03

  Nu este o idee buna! Orice cetatean care are concesionare locul de parcare are dreptul de a dispune de acel loc, respectand clauzele contractuale la data semnarii contractului. Persoanele fizice sau juridice care au concesionat teren din domeniul public pentru constructia de locuinte ori spatii comerciale, pe perioada concediului ori dupa orele de program nu sunt lasate pentru folosinta comunitatii. Problema locurilor de parcare trebuia gandita inainte de a se inchiria locurile de parcare spre populatie nu dupa. Schimbarea regulilor dupa efectuarea jocului este o RUSINE! Rezolvarea locurilor de parcare se face prin constructia ne noi locuri de parcare nu prin invrajbirea vecinilor de la locurile de parcare libere. Stimati factori de decizie locali, ganditi pentru locuitorii de la blocuri care sunt impovarati cu taxe pe proprietate, autoturism, loc de parcare,impozit pe terenul de sub bloc, bani care merg in bugetul local. Oare ce face Primaria Alba Iulia, cetatenilor pentru acesti bani II INVRAJBESTE CU VECINII DIN BLOC SAU DIN BLOCURILE VECINE, PT. LOCUL DE PARCARE. Poate pana vine ziua votului se gandeste altfel, nu se plesneste!

  • Florin

   vineri, 07.07.2017 at 19:52

   …daca vi dimineata la 8:30 o sa ai locu de parcare gol…prea putin probabil sa ti se ocupe locul in jumate de ora adica de la 8:00 la 8:30…oricat ai incerca sa faci bine ptr cetateni tot timpul exista un „gica contra”

 5. ???

  vineri, 07.07.2017 at 14:03

  O mare prostie . Când ajung acasă din tura de noapte în jurul orei 08.30 am urmatiarele nelămuriri: Unde as putea sa parchez dacă cineva a ocupat locul ? Dacă nu mai sunt locuri disponibile, singurul loc ar fi pe partea carosabila , loc unde e oprirea interzisa , fiind oprirea interzisa mașinile se ridica. Deci plătesc loc de parcare și o va exista riscul de a încălcat legea … bravo domnilor consilier

 6. Corina

  vineri, 07.07.2017 at 14:56

  Eu zic sa ne lasam si locuintele deschise pentru cei care vor sa poposeasca pe la noi, poate vor sa doarma sau sa manance. La fel platim si impozit pe locuinta ca si pe locul de parcare, deci ar fi normal cat suntem la lucru sa poata sa treaca pe la noi cei care nu au unde sa doarma si sa traga un pui de somn, NU?

 7. ab2000

  vineri, 07.07.2017 at 14:57

  O mare prostie e ideea cu concesionarea locurilor de parcare, ar trebui introdusa parcarea cu plata peste tot locul si folosit principiul primul venit, primul servit, indiferent unde se afla locul de parcare.
  Fiind vorba de domeniul public nu trebuie ingradit accesul la acel spatiu cetatenilor care nu au domiciuliul in blocul respectiv.
  Apartamentele nu au fost cumparate cu loc de parcare, deci toti cetatenii trebuie sa aiba acces la acea parcare, indiferent ca se afla intre blocuri sau pe strazile principale.

 8. Dan

  vineri, 07.07.2017 at 15:41

  Buna ideea lui ab200 cu parcare platita peste tot si primul venit primul servit

 9. Dan

  vineri, 07.07.2017 at 15:43

  Aprob ce zice ab2000

 10. catalin

  vineri, 07.07.2017 at 18:41

  De la început a fost o idee greșită.Sunt plătitor anual al locului de parcare,personal i am spus domnului primar, ca nu sunt de acord sa beneficiez de locul de parcare 24 din 24.La vremea respectivă le am sugerat sefilor de la parcări,că ar fi de bun simt,ca din amenzile date pt parcarea pe locul omului,la sfârșit de an acela sa nu mai plateasca 120 lei.Adică plătesc locul,nu beneficiez de el,primaria câștigă și de la cel amendat si de la chiriaș.Chiriașul rămâne cu paguba!!INCA CEVA”CETATENII VA ROAGA INSISTENT,SA VA OCUPATI DE REVOPSIREA LOCURILOR DE PARCARE

 11. Angela

  vineri, 07.07.2017 at 20:11

  Ma bucura decizia luata de Primarie.Era incorect ca spatiile de parcare dintre blocuri sa stea goale ,in special dimineata,iar ceilalți sa nu poată parca.Sper sa încercam sa punem ordine,cat se poate in privința parcărilor inclusiv in orașul de jos

 12. Albanezul

  sâmbătă, 08.07.2017 at 08:00

  Bine ca de parcarile din centrul orasului-cetate-si cele de pe strazile sufocate, nu aveti de gand sa va legati.Va dau exemple ca sa nu ziceti care sunt astea: in fata la fosta policlinica,la cele 2capete bul.transilvania,margine drum de la lic militar pana la capat,pe ambele sensuri,etc.Taxati la ora ca sa se fluidizeze eliberarea parcarilor in oras,nu dati cu bata la infinit in cei care platim de ani intre blocuri.Revopsiti marcajele si puneti panouri de informare ca sa se stie daca e zona rezervata.Ok.nu tre date pt24/24,dar orele tre schimbate de la 9 la 15 si scadeti atunci si pretul abonamentului.Apropo,cu ce sunt eu de vina,de ex,ca altii au 2 sau 3 masini sau pur si simplu nu vor sa dea bani pt parcare? Nu pt astia aprob eliberarea temporara a parcarilor platite ci pt cei care au treaba in astfel de zone si efectiv nu au unde parca pana isi rezolva treburile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate