Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Locurile finanțate de la bugetul de stat, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Ministerul Educației a aprobat cifrele

Publicat

universitatea UAB

Ministerul Educației a aprobat, recent, cifrele de școlarizare pentru învățământul superior, repartizându-se, către toate universitățile de stat din România, locurile subvenționate (granturi finanțate prin bugetul de stat) pentruprogramele de învățământ cu frecvență.

Ca rezultat al evaluării instituționale (cel mai înalt calificativ din partea ARACIS – „Grad de încredere ridicat” pentru perioada 2020-2025), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se bucură, și în acest an, de alocarea unui număr important de locuri subvenționate de la bugetul de stat, care vor fi scoase la concurs pentru candidații la admiterea din 2022, la toate programele de Licență și de Masterat, precum și la studiile universitare de Doctorat.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, UAB va pune la dispoziția candidaților înscriși în concurs 710 locuri finanțate de la bugetul de stat pentru programele de licență (22 dintre ele distribuite absolvenților de licee situate în mediul rural și 30 alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României) și, respectiv, 260 de locuri subvenționate pentru programele de masterat, dar și 19 granturi doctorale.

În perioada imediat următoare, prin repartizare internă, fiecărui program de studii i se va aloca un anumit număr de locuri subvenționate, UAB având dreptul să suplimenteze cifra de școlarizare propusă pentru anul universitar 2022-2023, prin locuri cu taxă, până la atingerea capacității maxime de școlarizare stabilite de către ARACIS în urma evaluării și acreditării/autorizării fiecărui program de studii.

Acestor locuri subvenționate li se vor adăuga granturile, în număr de 138, ce vor fi repartizate de către Ministerul Educației pentru candidații din Republica Moldova și românii de pretutindeni.

Situația locurilor generale scoase la concurs pentru ADMITEREA 2022 (la toate programele de învățământ cu frecvență și învățământ la distanță) va fi disponibilă în cel mai scurt timp pe website-ul oficial al instituției (www.uab.ro/admitere).

Pe site-ul UAB sunt disponibile toate informațiile necesare viitorilor candidați (Metodologia și Calendarul Admiterii, documente necesare la înscriere, criteriile de selecție, prezentarea programelor de studii etc.), acestea fiind actualizate permanent.

Înscrierea online se va putea face în perioada 6 – 19 iulie 2022. Pentru detalii și informații suplimentare, vă invităm să ne scrieți pe adresa serviciului de consiliere: admitere@uab.ro .

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax