Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Logiscool Alba, o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare și robotică pentru copii și adolescenți

Publicat

Logiscool Alba, parte a rețelei internaționale de școli de programare pentru copii și adolescenți, a demarat o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare și robotică.

Printre noutăți se regăsesc cursurile de Digital Discovery, adresat cursanților de 9-11 ani, Python, adresat cursanților de 13-17 ani și Unity, adresat cursanților de 14-17 ani.

„Logiscool Alba Iulia este partea unei rețele internaționale lider în programe edu-tech destinate adolescenților și copiilor. Școala din Alba Iulia este avizată DSP iar cursurile se desfășoară în cele mai bune condiții de igienă și siguranță sanitară.

Am dat startul înscrierilor pentru modulele semestriale care vor începe din septembrie și-i așteptăm pe părinți și copii, pe lângă cursurile deja clasice, cu noi module de robotică și programare. Instructorii noștri îi așteaptă la lecțiile demo și sunt gata să le răspundă la orice întrebare”, a declarat Amalia Bako, coordonatorul Logiscool Alba.

Detalii se pot obține AICI.

Urmând cursurile Logiscool, elevii vor putea descoperi, printre altele, limbajele de programare JavaScript, C+, dar și Python, unul dintre limbajele cu cea mai rapidă dezvoltare.

În plus, elevii vor putea încerca și bazele dezvoltării în Virtual Reality (VR). Curriculumul cursurilor îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe a înțelege procesul și a integra informația.

Toți participanții la cursurile Logiscool vor avea acces la resurse educative pe propria platformă de educație – Scoolcode, iar pentru comunitatea elevilor este dezvoltat spațiul virtual de interacțiune și schimb de proiecte MyLogiscool.

Înainte de începerea cursurilor, părinții și elevii pot participa gratuit la lecții demonstrative, pentru a înțelege mai bine activitățile viitoare. Astfel, școala vine în întâmpinarea nevoilor elevilor care nu s-au mai întâlnit cu acest domeniu și doresc să afle mai multe despre programare.

Pentru părinți, lecția demonstrativă este un prilej pentru a afla totul despre Logiscool și despre metoda de învățare aplicată, iar copiilor le poate aduce bucuria programarii primului lor joc.

Cursurile semestriale oferite de Logiscool Alba sunt:

Kodu (7 ani, cls. I) – platformă de jocuri 3D, concepută de către Microsoft pentru copii, oferă posibilitatea de a crea diferite jocuri în care poți modela propriile lumi și personaje. Jocurile create în Microsoft KODU vor putea fi jucate și de acasă, la propriile computere. În timpul cursului elevii își dezvoltă creativitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor și de creare a povestilor.

Introduce în IT (7 ani, cls. I) – În acest curs vei afla cum funcționează computerele, cum să utilizezi pe deplin mouse-ul, regulile de scriere la tastatură cu 10 degete, plus o mulțime de informații interesante despre internet și securitate online. Îți vei face și o idee despre programare, prin intermediul jocurilor logice și al sarcinilor creative, iar așa vei vedea cum gândește un computer. Vino la cursul nostru de introducere în IT și explorează aventurile digitale.

Cursuri de programare (8-17 ani, cls. II-XII) – propria noastră platformă de învățare – Scoolcode – în care descoperi noțiuni de programare cu ajutorul jocurilor și al blocuri vizuale de comandă. Multitudinea de personaje animate și fundaluri dinamice din platformă garantează că nimic nu îți va limita creativitatea. Pe măsură ce înaintezi de la oră la oră, proiectele devin din ce în ce mai interesante și complexe. Astfel poți dobândi cunoștințe utile în orice domeniu vei urma mai departe.

Robotică (10-14 ani, cls. IV-VIII) – Cu ajutorul roboților inteligenți LEGO MINDSTORMS EV3 vei putea construi diverse mașinării, cu ajutorul cărora vei descoperi soluții la probleme fundamentale de robotică sau inginerie. În timpul cursului vei afla cum funcționează senzorii și motoarele, cum să programezi un robot să observe obiecte cu acuratețe folosind senzorul ultrasonic și cum să completeze trasee fără nicio greșeală.

Digital Discovery (9-11 ani, cls. IV-V) – cursul îi va ajuta pe elevi să devină cunoscători și creatori ai mediului digital, ceea ce va avea un efect profund asupra vieții lor. Experimentarea cu programarea și alte activități digitale dezvoltă, de asemenea, gândirea algoritmică și creativitatea, care au un efect pozitiv asupra performanței școlare.

Se pot testa singuri în roluri de creatori digitali: pot programa, crea un joc pe computer și edita videoclipuri. Vor învăța cum să fie prezenți online în siguranță și cum să aibă o atitudine critică față de materialele găsite online. Îi învățăm despre comunicarea online, întrebările importante despre securitatea datelor și partajarea conștientă a lor.

Producție și Editare Video (10-14 ani, cls. IV-VIII) – la cursul de producție și editare video Logiscool, tu vei fi protagonistul care încearcă lucruri noi.

Poți fi scenarist, director, editor, specialist post-producție, toate pentru a-ți atinge obiectivul principal: – transmiterea propriei povești exact așa cum îți dorești! Învață despre diferitele genuri de filme, despre cum să tai și să editezi filme.

Vei folosi tehnici de editare cool, trucuri ascunse din filme, subtitrări și efecte speciale. Crează vlog-uri despre viața ta, reportaje, trage reclame incredibile și află cum să folosești un green screen pentru rezultate și mai spectaculoase!

Python (13-17 ani, cls. VII-XII) – recomandăm noul nostru curs Python atât elevilor noi cât și celor actuali care vor să învețe un limbaj de programare ușor de folosit, multifuncțional, care îi va ajuta pe viitor, la studii, sau chiar la locul de muncă. Python este cea mai bună alegere.

Unity (14-17 ani, cls. VIII-XII) – în acest curs vei cunoaște mediul în care au fost dezvoltate jocuri precum Temple Run, Angry Birds 2 sau Pokémon GO. De asemenea, trecând prin procesul de creare a jocurilor 3D vei învăța limbajul de programare C+. În plus, vei putea încerca și bazele dezvoltării în VR.

Foto: Facebook Logiscool

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

24-25 septembrie: Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Alba Iulia este din nou capitala muzicii folk. PROGRAM

Publicat

Alba Iulia este din nou capitala muzicii folk găzduind la sfârșitul acestei săptămâni o nouă ediție a Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Timp de două zile, în 24 și 25 septembrie, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Pe lângă corifeii folkului, invitați speciali ai acestei ediții sunt reprezentanți ai tinerei generații de muzică folk, care vor încerca să arate că „ziua de mâine” a folkului românesc e pe mâini bune.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfășura sâmbătă și duminică, 24 și 25 septembrie 2022, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia. Recitalurile vor avea loc în fiecare zi, începând cu ora 18:00, iar intrarea în zona de spectacole este liberă. În prima zi, sâmbătă, pe scena festivalului vor urca Ducu Berzi, Emeric Imre și Jimi El Laco, Zoia Alecu, Paul Prisanda, Grupul „Om bun”, Daria Boghean, Maria Matean. Duminică, festivalul va continua cu recitalurile susținute de Mircea Baniciu & Band, Mircea Vintilă, Vali Șerban și ,,Ziua de Mâine”, Felicia Pop, Florin Săsărman, Marinela Popa și Grupul „Primavera”, Eliana Burde și Daria Romoșan. Astfel, în ambele zile, scena este împărțită între nume mari ale muzicii folk din România și reprezentanții tinerei generații.

„Alba Iulia este din nou capitala muzicii folk românești, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. Și această ediție are loc tot în inima Cetății, în aer liber, și sperăm că acest lucru va permite participarea unui public cât mai numeros. Invitați speciali ai acestei ediții sunt reprezentanții tinerei generații de muzică folk, care vor avea o dublă misiune: să cucerească inimile publicului și să demonstreze marilor artiști de pe scenă că viitorul este pe mâini bune. Eliana Burde și Daria Romoșan, Maria Matean, Daria Boghean, Grupul „Om bun”, Marinela Popa și Grupul „Primavera” vor încerca să arate că există deja „ziua de mâine” a folkului românesc. Îi așteptăm cu mare drag la festival pe toți cei care iubesc muzica folk să se bucure de seri cu muzică bună”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

În ambele zile ale Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” intrarea la spectacole este liberă, însă locurile pe scaune sunt limitate.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Program Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Sâmbătă, 24 septembrie 2022

 • ora 18:00 – Piața Cetății din Alba Iulia

Ducu Berzi

Emeric Imre și Jimi El Laco

Zoia Alecu

Paul Prisanda

Grupul „Om bun”

Daria Boghean

Maria Matean

Duminică, 25 septembrie 2022

 • ora 18:00 – Piața Cetății din Alba Iulia

Mircea Baniciu & Band

Mircea Vintilă

Vali Șerban și ,,Ziua de Mâine”

Felicia Pop

Florin Săsărman

Marinela Popa și Grupul „Primavera”

Eliana Burde și Daria Romoșan.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică: se mai încălzește, câteva averse. Prognoza meteo de weekend, 23-25 septembrie

Publicat

Vremea se încălzește ușor în acest weeekend în județul Alba. De la maxime de 15 grade Celsius, temperaturile urcă la valori de 19 grade, duminică.

Sunt anunțate câteva averse, vineri, apoi vremea va fi cu nori și soare.

La munte, maximele vor varia între 6-11 grade la Oașa și 9-14 grade la Arieșeni. Minimele vor fi între 1 și 8 grade Celsius.

Prognoza meteo în localități din județul Alba, 23-25 septembrie

Vremea/prognoza meteo: Vineri, 23 septembrie

 • Alba Iulia: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse
 • Sebeș: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse
 • Șugag: minime de 3 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse
 • Oaşa: minime de 1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; averse
 • Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse
 • Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse
 • Ocna Mureş: minime de 3 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; aversă
 • Zlatna: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; averse
 • Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse
 • Câmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse
 • Arieşeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; averse
 • Cugir: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse

Vremea/prognoza meteo: Sâmbătă, 24 septembrie

 • Alba Iulia: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; parțial însorit
 • Sebeș: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit
 • Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit
 • Oaşa: minime de 3 grade Celsius, maxime 8 grade Celsius; parțial însorit
 • Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit
 • Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit
 • Ocna Mureş: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit
 • Zlatna: minime de 6 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit
 • Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Vremea/prognoza meteo: Duminică, 25 septembrie

 • Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare
 • Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare
 • Șugag: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; nori și soare
 • Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; nori și soare
 • Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare
 • Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare
 • Ocna Mureş: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare
 • Zlatna: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare
 • Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; nori și soare
 • Câmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; nori și soare
 • Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; nori și soare
 • Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Accident la Abrud: un tânăr din Alba Iulia, care conducea băut, a ajuns cu mașina într-un gard. Ce alcoolemie avea

Publicat

politie noaptea

Un tânăr din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a intrat cu mașina într-un gard, la Abrud. Polițiștii au descoperit că avea alcoolemie de 1,20 în aerul expirat. I-au găsit mașina avariată, în timp ce patrulau pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 21 septembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii din Abrud, în timp ce patrulau împreună cu polițiștii Postului de Poliție Mogoș, pe strada Lt. Anca Virgil din Abrud, au depistat un autoturism avariat, oprit pe partea carosabilă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea autoturismul, în direcția Zlatna – Abrud, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un gard.

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății încheie un protocol cu Patriarhia Română, pentru asistență religioasă în spitale. Care sunt obiectivele

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a întâlnit joi, 22 septembrie, cu o delegație a Patriarhiei Române, condusă de secretarul Sfântului Sinod, episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul, pentru a definitiva un protocol care are drept scop asistența religioasă creștin-ortodoxă în unitățile sanitare.

Potrivit unui comunicat al ministerului, protocolul are mai multe obiective, dintre care menționăm:

 • dezvoltarea în comun a unor programe de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii;
 • conștientizarea importanței prezentării la medic la apariția primelor semne de boală;
 • reducerea consumului de produse ce dăunează sănătății (tutun, alcool, droguri) ș.a.

Protocolul dintre Ministerul Sănătății și Patriarhia Română urmează să fie semnat în perioada imediat următoare.

foto: Ministerul Sănătății (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax