Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lonely Planet: O insulă grecească idilică, în căutare de rezidenți. Autoritățile locale oferă casă, teren și 500 de euro pe lună

Publicat

p

O insulă din Grecia, care a rămas doar cu 40 rezidenți permanenți, își caută acum locuitori, iar autoritățile sunt dispuse să-i plătească. Insula Antikythera, amplasată între Creta și Kythira, la 45 de minute de zbor de Atena.

Nu are potențial turistic atât de mare precum insulele din jur din cauza accesului foarte dificil la plaje, dar are potențial economic important.

Insula grecească Antikythera are douăzeci de kilometri pătrați de natură aproape complet neatinsă, cu apele de smarald și un singur sat, Potamos, care servește și ca port principal și punct de sosire pe insulă.

p

De asemenea, a fost locul descoperirii unuia dintre cele mai vechi computere analogice găsite vreodată: Mecanismul Antikythera, construit cândva în jur de 150 și 100 î.Hr. – mecanismul său mecanic și mecanismul cu ceasornic au fost folosite pentru a prezice pozițiile astronomice, eclipsa, orbitele planetelor și data exactă pentru Jocurile Olimpice.

Din păcate, Antikythera și-a pierdut locuitorii, iar astăzi doar patruzeci de oameni mai locuiesc pe insulă. De aceea, a fost lansată o campanie de repopulare, cu ajutorul și sponsorizarea Bisericii Ortodoxe, pentru a găsi noi familii dispuse să se mute pe această insulă mică, dar frumoasă.

p

Procesul de selecție este atent și dă prioritate poporului grec dar nu-i exclude nici pe străini, mai ales dacă sunt ortodocși.

Partea frumoasă e că pentru cei aleși va exista o casă, o parcelă de teren pentru a începe agricultura sau pentru a construi o afacere și un cec lunar de 500 EUR pentru primii trei ani de reședință.

Insula este perfectă pentru scufundări și observatul păsărilor (se află chiar pe traseul multor migrații sezoniere). Insula este la două ore cu feribotul de Creta mult mai mare și la aproximativ patru ore distanță de cel mai apropiat oraș de pe continent, Laconia din regiunea Peloponez.

Insula are electricitate, internet, telefonie, dar vremea nu este la fel de blândă ca în alte zone ale Greciei.

Sursă: www.lonelyplanet.com

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 06.07.2019 at 13:21

    daca tot si-a bagat nasul Biserica Ortodoxa si acolo si nu sunt locuitori, sa-i mute pe aia de la Muntele Athos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax