Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOTERIA BONURILOR FISCALE 2017. Când va fi prima extragere din acest an şi care este suma alocată pentru premii

Publicat

loteria bonurilor fiscaleLoteria Bonurilor Fiscale va continua şi în acest an. Prima extragere este programată în 22 ianuarie şi fondul anual de premiere este de 14 milioane lei, potrivit unui proiect de ordin la Ministerul Finanţelor.

„Ministerul Finanţelor Publice are în vedere continuarea organizării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale şi în anul 2017, prima extragere fiind programată în data de 22 ianuarie 2017. Totodată, precizăm că, în prezent, este în curs de aprobare un ordin al ministrului Finanţelor Publice prin care se stabileşte fondul anual de premiere pentru desfăşurarea extragerilor Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017”, se arată într-un răspuns al Ministerului Finanţelor Publice, citat de Agerpres.

Totodată, instituţia precizează că Loteria bonurilor fiscale, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale şi încurajarea cumpărătorilor de a solicita bonurile fiscale în vederea fiscalizării veniturilor operatorilor economici, este reglementată de Ordonanţa Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată cu modificări prin Legea nr.166/2015.

„Fondul anual de premiere pentru extragerile Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017 este de 14 milioane de lei. Fondul de premiere (…) se repartizează la nivelul de un milion de lei pentru fiecare extragere lunară și se majorează cu sumele necesare rotunjirii valorii câștigului aferent unui bon fiscal, în condițiile art. 7 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr.10/2015”, se menționează în proiectul citat.

Potrivit documentului, în data de 16 aprilie 2017 se organizează o extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale la care participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între 23 ianuarie și 31 martie 2017.

A doua extragere ocazională se organizează în data de 24 decembrie 2017, pentru bonurile emise în intervalul calendaristic cuprins în intervalul 1 aprilie — 8 decembrie 2017.

Fondul de premiere alocat extragerilor ocazionale se stabilește prin ordin al ministrului Finanțelor Publice cu cel puțin 15 zile înainte de data extragerii, se subliniază în proiectul menționat.

Reamintim că la extragerea specială de Revelion, organizată în 31 decembrie, au fost declarate câştigătoare bonurile fiscale în valoare de 187 lei din data de 27 aprilie 2016.

Anul trecut, fondul de premiere a fost de un milion de lei, sumă din care sunt acordate cel mult 100 de premii.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax