Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Loteria bonurilor fiscale: Duminică are loc o nouă extragere. Vor participa bonurile emise în luna octombrie

Publicat

bon fiscal Duminică, 22 noiembrie, va avea loc o nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale, la care vor participa bonurile emise luna trecută, potrivit legislației în vigoare. Premiul în valoare de un milion de lei va fi împărțit, ca de obicei, la cel mult 100 de câștigători.

Cea de-a cincea extragere lunară din acest an a Loteriei bonurilor va fi organizată duminică. La aceasta vor participa bonurile emise luna trecută, adică între 1 și 31 octombrie.

Potrivit calendarului extragerilor lunare de anul acesta, posesorii bonurilor câștigătoare vor trebui să depună bonurile fiscale, în original, alături de copia actului de identitate și de o cerere de revendicare, la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în intervalul 23 noiembrie – 22 decembrie, iar premiile vor fi acordate până pe 20 februarie 2016.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale, în prima fază, este ales un număr cuprins între 1 și 999 inclusiv. Acesta reprezintă valoarea totală a bonului fiscal (fără subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul este format în urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse între 0 și 9. Apoi, este ales un număr care reprezintă ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii octombrie.

Fondul de premiere pentru extragerea din aceasta lună, conform Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 945/2015, este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei va fi împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată încă o extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

Câștigătorii vor depune, în termen de 30 de zile de la extragere, la unitățile ANAF bonul fiscal câștigător (în original), o copie a actului de identitate, precum și o cerere de revendicare. În cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare (în acest caz, pană cel târziu pe 20 februarie 2016), banii vor fi virați în contul câștigătorului/câștigătorilor.

Pentru a fi considerat câștigător, un bon fiscal trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după cum urmează:

– să fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;

– să fie lizibile toate informațiile obligatorii (așa cum sunt prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999);

– să aibă valoarea totală în lei egală cu valoarea extrasă;

– să fie emis în ziua extrasă;

– să nu aibă menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Loteria bonurilor fiscale a fost gândită pentru a combate evaziunea fiscală si este destinată doar persoanelor fizice care dețin bonuri fiscale emise pe teritoriul României pentru cumpărarea de bunuri/servicii.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax