Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Loturile 2 şi 3 din Autostrada Sibiu – Piteşti costă fiecare câte un miliard de euro. Precizările ministrului Drulă

Publicat

Loturile 2 şi 3 din Autostrada Sibiu – Piteşti sunt proiecte gigantice pentru România, care costă fiecare câte 1 miliard de euro, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„​Avem nişte licitaţii foarte mari în derulare, care sunt cu precalificare, fiind licitaţii restrânse, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, într-o conferinţă organizată de News.ro, scrie Hotnews.

„Există o fază de emitere a candidaturilor. Apoi se selectează un shortlist. Aici vorbim de Sibiu – Piteşti loturile 2 şi 3, cele cu adevărat foarte grele în Valea Topologului şi Valea Oltului.

Sunt fiecare în valoare de 1 miliard de euro. Sunt nişte proiecte gigantice pentru România. Suntem în faza finală. S-au cerut documentele pentru cei selectaţi din shortlist”, a spus el.

Drulă a precizat că vorbea cu colegii dimineaţă să vadă dacă această procedură „prin care se cer caziere peste caziere, deşi urmează încă o fază de depunere de oferte şi evaluare tehnică e una care ar putea fi corectată”.

Potrivit acestuia, la nivelul Guvernului se lucrează la mai multe propuneri de eficientizare a legislaţiei de achiziţii publice.

Ritmul lucrărilor pe Autostrada Sibiu – Pitești, tronsonul 1 între Sibiu și Boița este considerat foarte bun, potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructură.

Estimările oprimiste spun că sunt șanse să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Pitești până la finalul anului 2022.

Au fost lansate studii de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru:

• Autostrada A8, pentru sectorul dintre Târgu Neamţ – Iaşi până la podul peste Prut de la Ungheni.

• Bucureşti – Alexandria, un sector extrem de aglomerat cu trafic foarte mare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax