Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Loturile 3 și 4 pe de Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi deschise la sfârşitul lunii. CNAIR: Nu depinde de noi

Publicat

Până la finalul lunii iulie sau la începutul lunii august cei aproximativ 30 de kilometri de pe Loturile 3 și 4 ai autostrăzii A10 Sebeș – Turda ar putea fi deschiși traficului. Constructorul Lotului 3 a demarat în aceste zile o operațiune de frezare a asfaltului și de reasfaltare pe câțiva kilometri, după jumătate de an de contre cu Compania de Drumuri care semnalase probleme cu planeitatea și compoziția asfatului.

„În momentul în care termină constructorul și ne cheamă, noi vom putea face recepția. Sperăm ca până la finalul lunii să facem recepția, dar nu depinde de noi”, au declarat reprezentanții Companiei de Autostrăzi.

De câteva zile constructorul italian Tirrena Scavi s-a apucat să frezeze asfaltul pe mai bine de doi kilometri de pe Lotul 3 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, urmând a reasfalta bucățile în zilele ce urmează.

Lucrările de reparație vin după ce timp de jumătate de an constructorul s-a contrat cu CNAIR care susținea că sunt probleme cu planeitatea și rugozitatea asfaltului. Constructorul susținea că nu există probleme și că autostrada era gata de recepție încă din ianuarie, în timp ce autoritățile de la drumuri susțineau că sunt deficiențe de execuție care împiedică recepția lucrării.

„Constructorul frezează acum zonele care sunt cu probleme de rugozitate și planeitate. În momentul în care termină constructorul și ne cheamă, noi vom putea face recepția. Sperăm ca până la finalul lunii să facem recepția, dar nu depinde de noi”, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Companiei de Autostrăzi, Alin Șerbănescu.

„În noiembrie anul trecut am sesizat cosntructorul că sunt unele probleme de planeitate și de rugozitate a asfaltului. În ianuarie ne-au notificat că au terminat lucrările, la fața locului am constatat că s-au menținut problemele semnalate. Constructorul a contestat problemele semnalate. A fost CESTRIN care a măsurat și a descoperit aceleași probleme. Au frezat apoi un kilometru, dar nu a fost de-ajuns. Acum mai recent s-au făcut din nou verificări, DRDP Iași a coordonat acest control la care au participat și reprezentanți ai constructorului. Acum suntem în faza de remediere a acestor probleme de planeitate și rugozitate”, a spus reprezentantul CNAIR.

„Pentru fiecare lot va fi făcută recepția în funcție de cum termină fiecare constructor. Noi dorim să le deschidem pe amândouă odată. Pe Lotul 4 au avut niște probleme cu niște taluze care au căzut în luna martie. Mai mult, nu finalizaseră nici montarea parapetelor. Acum așteptăm notificarea din partea constructorului ca să putem face recepția”, a mai spus Șerbănescu.

De amintit că lucrările la întreaga autostradă A10 Sebeș – Turda au început în urmă cu mai bine de patru ani, în 2014, într-un moment în care tot PSD era la guvernare. Șantierele s-au blocat în 2015 când s-a aflat că pe 66 din cei 70 de kilometri ai autostrăzii nu exista autorizație de construire, deși constructorii făcuseră deja mai bine de un sfert din lucrări.

sursa hotnews.ro

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax