Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Loturile de autostradă neterminate sau cu defecte minore, vor putea fi recepționate. Proiect al Guvernului

Publicat

Loturile de autostradă vor putea fi recepționate ori de câte ori vor dori oficialii, indiferent de starea lor sau de procentul de finalizare. Guvernul va introduce prevederi care vor permite recepţia autostrăzilor cu probleme, neterminate sau cu defecte minore. În acest fel se vor putea tăia panglici și la inaugurarea unor porțiuni mici de drum, după ce în acest an s-a reușit recepția a 15 kilometri din cei 90 promiși. 

Un proiect de hotărăre elaborat de Ministerul Transporturilor propune ca autostrăzile să fie recepţionate chiar dacă lucrările sunt cu probleme. Condiţia este ca acele deficienţe să nu fie structurale sau de siguranţă. Ar urma ca, la recepţie, comisia care evaluează calitatea lucrărilor să întocmească un raport în care sunt trecute problemele sau defectele, iar constructorul ar urma mai apoi să le remedieze. Va avea şi un termen de 3 luni să o facă, un termen care poate fi prelungit dacă vremea nu permite lucrări.

Sunt reguli care pot autoriza lucrările de mântuială şi amânări repetate, cu toate că, logica pentru care apar aceste noi prevederi este de a grăbi inaugurarea. Anul acesta, din cauză că nu era posibilă recepția pe porțiuni a loturilor de autostradă, reprezentanții Guvernului nu au reușit să bifeze realizări la acest capitol.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax