Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Loverboy” de Valea Jiului şi doi bărbaţi, REŢINUŢI pentru proxenetism cu eleve de liceu. Infracţiunile, probate de BCCO Alba Iulia şi DIICOT Hunedoara

Publicat

DIICOTTrei bărbaţi, unul dintre ei de 17 ani, au fost reţinuţi de DIICOT Hunedoara, fiind acuzaţi de trafic de minori, respectiv act sexual cu un minor şi proxenetism. La probarea activităţii infracţionale a celor trei au contribuit poliţiştii de la BCCO Alba Iulia. Potrivit DIICOT, tânărul de 17 ani folosea metoda „loverboy” pentru a racola eleve de şcoală generală şi liceu şi le determina să practice prostituţia.

La data de 28 aprilie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi, unul în vârstă de 17 ani şi ceilalţi doi de 60 şi 61 de ani, bănuiţi de trafic de minori şi proxenetism, potrivit Poliţiei.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P. M.G, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de minori, F. T. şi N. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism, transmite DIICOT, într-un comunicat.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu toamna anului 2014, inculpatul P.M.G., minor în vârstă de 17 ani, a recrutat 2 minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare de pe raza municipiilor Lupeni şi Vulcan şi care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul folosea metoda „loverboy”,  dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor iar ulterior le determina să practice  prostituţia, sumele de bani obţinute de acestea fiind însuşite de către acesta. De asemenea, inculpatul le ameninţa că, în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor.

Cu privire la inculpaţii F.T (61 ani) şi N.G (60 ani) există suspiciunea rezonabilă că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au săvârşit mai multe infracţiuni de proxenetism în formă agravantă, respectiv act sexual cu un minor. Aceştia au determinat un număr de trei persoane de sex feminin cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, pe raza minicipiului Petroşani.

Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi.

De asemenea, inculpaţii au întreţinut, raporturi sexuale cu minorele, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt eleve minore.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Trinunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, cu sprijinul I.P.J. Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, se arată în comunicatul DIICOT.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax