Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lovitură: BEC a respins înscrierea în competiția pentru alegerile parlamentare a USR-PLUS

Publicat

usr plus

Biroul Electoral Central a respins, joi, cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Informația a fost făcută publică de liderii alianței, printr-un comunicat transmis presei centrale.

“Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Ciolos nu ar figura ca președinti ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

Dan Barna a fost ales presedinte al USR in octombrie 2017, in vreme ce Dacian Ciolos a fost ales presedinte PLUS in februarie 2019”, se arată în comunicatul citat de ziare.com.

Documentul precizează că ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, însă până acum nu există o decizie definitivă a instanței.

„Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România“, arată informarea.

Liderii alianței spun că pentru BEC nu au contat documentele depuse și acuză că liderul PSD ar sta în spatele deciziei.

„N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide şi voinţa celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianţa 2020 USR PLUS, de «Fără Penali», de «Oameni Noi», de tot ceea ce înseamnă această Alianţă şi de toate speranţele care sunt legate de ea.

Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preţ şi prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în şir, să împiedice înregistrarea Mişcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianţa 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice.

Ni se încalcă dreptul de a fi votaţi, dar şi dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susţinerea a aproximativ 20% dintre români“, se mai arată în comunicat. 

Decizia BEC poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dan Barna şi Dacian Cioloş iau în calcul să meargă separat la alegerile europarlamentare. Totuși, spun că prin decizia luată, se comite un act nedemocratic care încearcă să scoată formațiunea din procesul electoral.

„Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoşi din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să menţină echilibrul democratic. Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă.

Vom contesta la Înalta Curte şi avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe şi dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR şi PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalţi.

Vom merge alături în campanie şi vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziţie pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali şi fără hoţie şi suntem dispuşi să ne batem până la capăt pentru asta“, mai specifică sursa citată.

Sursă: România24.ro

Sursă foto: Facebook -Plus

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax