Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitura lui Orban pentru premierul Cîțu: Parlamentul, convocat joi pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR

Publicat

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban va convoca pentru joi o ședință a plenului reunit în care se poate citi moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. Demersul lui îl pune în dificultate pe Florin Cîțu, care nu dorea ca moțiunea de cenzură să fie discutată până la Congresul PNL.

Ruptura totală din interiorul principalului partid de guvernământ face ca taberele Orban și Cîțu să acționeze total diferit. Președintele Camerei Deputaților susține că trebuie să respecte legile și Constituția și va convoca mâine plenul reunit al Parlamentului pentru a se citi moțiunea de cenzură.

În patru ședințe ale Birourilor Permanente Reunite nu s-a asigurat cvorumul pentru a se discuta calendarul moțiunii de cenzură. Decizia lui Ludovic Orban vine în contradicție cu intențiile premierului Cîțu, care a încercat să amâne discutarea moțiunii de cenzură.

Potrivit Constituției, moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Astfel, joi ar putea avea loc doar citirea moțiunii de cenzură, nu și votul.

Moțiunea de cenzură are nevoie de 234 de voturi pentru a fi adoptată. Numărul de voturi ar putea fi strânse dacă PSD, USR PLUS și AUR votează în bloc, fără sincope.

sursa: romania.europalibera.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax